ΒΕΡΟΙΑ

Δίωξη σε Βέροια, Λαναρή και Αρβανιτίδη

Δίωξη σε Βέροια, Λαναρή και Αρβανιτίδη
Λαναρής INTIME SPORTS

Πειθαρχική δίωξη στη Βέροια, στον γενικό αρχηγό Γιώργο Λαναρή και στον τέως μεγαλομέτοχο Γιώργο Αρβανιτίδη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Εδώ και μέρες βρισκόταν στα χέρια του Κώστα Πετρόπουλου όλη η δικογραφία που σχετίζεται με τη διαφθορά στην Super League και την ΕΠΟ. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη στη Βέροια, στον γενικό αρχηγό Γιώργο Λαναρή, αλλά και στον τέως μεγαλομέτοχο Γιώργο Αρβανιτίδη.

Αυτό μετά την καταγγελία του (πρώην) προπονητή της Βέροιας Δημήτρη Καλαϊτζίδη και του (πρώην) ποδοσφαιριστή της Νίκου Γεωργέα, οι οποίοι κατέθεσαν ενόρκως ότι στο ημίχρονο του αγώνα Ολυμπιακός – Bέροια (3-0), που διεξήχθη στις 6 Ιανουαρίου, τους ζητήθηκε να χάσουν και μάλιστα με το τελικό σκορ να είναι over (να επιτευχθούν συνολικά τρία γκολ και πάνω).

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι οι τρεις πλευρές λειτούργησαν κατ' αυτόν τον τρόπο, τότε ο κίνδυνος να υποβιβαστεί η ομάδα της Ημαθίας είναι ορατός.

Tην προηγούμενη εβδομάδα είχε επιβληθεί περιοριστικός όρος στο πρώην στέλεχος της ημαθιώτικης ΠΑΕ. Από την στιγμή που η υπόθεση πέρασε στα χέρια της αθλητικής δικαιοσύνης, τότε η Βέροια κινδυνεύει με υποβιβασμό. Για να κινηθούν όμως οι διαδικασίες πρέπει να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ή να γίνει καταγγελία από ομάδα που έχει έννομο συμφέρον. Το πρώτο έγινε. Το δεύτερο δεν αποκλείεται επίσης να γίνει...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο άρθρο 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ αναφέρονται τα ακόλουθα:

ΑΡΘΡΟ 20: - ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

1. Οποιοσδήποτε αξιωματούχος ή εν γένει εμπλεκόμενος στον χώρο του ποδοσφαίρου, προσπαθεί ή συμμετέχει σε προσπάθεια προκαθορισμού του αποτελέσματος ενός αγώνα για να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περιουσιακά οφέλη, μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό τιμωρείται με τις ποινές που αναφέρονται στο άρθρο 22.

2. Εάν υπήρξε πράγματι επίτευξη του σκοπού, επιβάλλονται οι ανωτέρω ποινές με τριπλασιασμό των χρηματικών ποινών.

3. Εάν υπαίτια της προσπάθειας ή και της επίτευξης των ανωτέρω είναι ομάδα ή αξιωματούχος της, οι χρηματικές ποινές δεκαπλασιάζονται, η δε ομάδα (ή ομάδες) τιμωρείται με υποβιβασμό.

4. Υπαίτια θεωρείται η ομάδα εφόσον περισσότεροι από δύο ποδοσφαιριστές της εμπλέκονται στο ως άνω αδίκημα.


ΑΡΘΡΟ 22 - ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΓΩΝΑ

1. Οποιοσδήποτε αξιωματούχος ή εν γένει εμπλεκόμενος στον χώρο του ποδοσφαίρου, προσπαθεί ή συμμετέχει σε προσπάθεια επηρεασμού ή απόπειρας επηρεασμού της έκβασης ή αποτελέσματος αγώνα ή διοργάνωσης με αντιαθλητικό, ανήθικο ή διεφθαρμένο τρόπο τιμωρείται

α) με χρηματική ποινή 20.000 έως 60.000,

β) με 10ετή τουλάχιστον απαγόρευση εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και

γ) με 10ετή τουλάχιστον απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους.

2. Σε σοβαρές περιπτώσεις και σε περίπτωση επαναλήψεως, οι χρηματικές ποινές διπλασιάζονται, οι δε ποινές β και γ απαγγέλλονται εφ’ όρου ζωής.

3. Σε περίπτωση που υπαίτια είναι ομάδα θα τιμωρείται με υποβιβασμό και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ.

4. Υπαίτια θεωρείται η ομάδα εφόσον περισσότεροι από δύο ποδοσφαιριστές της εμπλέκονται στο ως άνω αδίκημα. Αν τελικά κατηγορηθεί η Βέροια και εν συνεχεία καταδικαστεί με ποινή τον υποβιβασμό της, τρία είναι τα ενδεχόμενα: α) αν δεν έχει επικυρωθεί ο βαθμολογικός πίνακας της Σούπερ Λίγκας, παραμένει στην κατηγορία ο 15ος της τελικής κατάταξης. β) Αν καθυστερήσουν οι διαδικασίες, τη θέση της Βέροιας θα πάρει η τρίτη ομάδα των πλέι οφ της Football League και γ) Μπορεί ο βαθμολογικός πίνακας να επικυρωθεί υπό αίρεση ενδεχόμενης απόφασης πειθαρχικών επιτροπών για υποβιβασμό ομάδας.

UPDATE: 15.34

Η ΕΠΟ ενημέρωσε για την άσκηση της δίωξης στην ομάδα της Ημαθίας. Σε αυτή ανέφερε: ''Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Βέροια, του κ. Γεώργιου Λαναρή και του κ. Γεώργιου Αρβανιτίδη για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 21Β και 21Α του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε, κωδικοποιήθηκε και εγκρίθηκε στις 22-5-2012 με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. και επικυρώθηκε από τη Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. την 1-6-2012 και ίσχυε κατά τον κρίσιμο εν προκειμένω χρόνο''.

TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ