ΑΕΛ

Δημήτρης Πινακάς: Ο Ολυμπιακός, ο Τζορτζ Μπεστ και τα εκατομμύρια

Δημήτρης Πινακάς: Ο Ολυμπιακός, ο Τζορτζ Μπεστ και τα εκατομμύρια

Πώς κατέληξε στην ΑΕΛ ο Δημήτρης Πινακάς; Ποιος τον ανακάλυψε; Θα πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό; Το SPORT24 δίνει απαντήσεις για τον κυνηγό που κάνει θραύση και στον οποίο ο Αλέξης Κούγιας βλέπει έναν... Τζορτζ Μπεστ.

Το γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν μαγικό. Σε μια ποδοσφαιρική Ελλάδα που παρακμάζει κάθε μέρα και περισσότερο, ο Δημήτρης Πινακάς υπενθύμισε με την καταπληκτική του ενέργεια γιατί το ποδόσφαιρο είναι τόσο όμορφο και γιατί ο κόσμος το λατρεύει.

Ο 19χρονος κυνηγός με τα έξι γκολ στο φετινό πρωτάθλημα έχει μπει πολύ δυναμικά στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα. Πώς όμως τον ανακάλυψε η ΑΕΛ;

"ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΟ"

Το καλοκαίρι του 2016 η ομάδα ανέβηκε στη Super League και δεν είχε τμήματα υποδομής. Ο Αλέξης Κούγιας αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Σερραίο μάνατζερ Απόστολο Λιβανό, ο οποίος εγκαταστάθηκε στη Λάρισα και έπιασε δουλειά. "Σαφάρι" σε όλο τον κάμπο για να βρεθούν πιτσιρικάδες που άξιζαν να αγωνιστούν στη μεγάλη ομάδα της πόλης, στην ακαδημία της. Ύστερα από ένα δοκιμαστικό, ο Λιβανός, νυν τεχνικός διευθυντής του Πανσερραϊκού, κάλεσε τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. "Πρόεδρε, έλα να δεις ένα ταλέντο". Όταν κάθισαν μαζί να τον παρακολουθήσουν, το αφεντικό των "βυσσινί" έδωσε την εντολή: "Βρες τους γονείς του, να τους μιλήσουμε και να τον κλείσουμε".

Σε ηλικία εννέα ετών, ο Δημήτρης και ο πατέρας του Βασίλης βρέθηκαν στην ακαδημία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, Θοδωρή Βουτυρίτσα. Νωρίτερα έπαιζε στους Ατρόμητους/Θύελλα Λάρισας. Σε ηλικία 16 ετών, ο Κούγιας αποφάσισε να του δώσει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Τριετή διάρκεια, δεν μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη. Και λίγο πριν εκπνεύσει η τριετία, του έκανε δεκαπλασιασμό των αποδοχών και του πρόσφερε νέο τριετές συμβόλαιο.

O Δημήτρης Πινακάς είναι προσγειωμένο παιδί, που λέει λίγα και κάνει πολλά. Αυτό υποστηρίζουν οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά. Είναι τέτοια η διαγωγή που έχει πάρει από τους γονείς του. Σεμνοί και εργατικοί άνθρωποι.

ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΑΛΛΕΣ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ

Όλοι θαυμάσαμε το γκολ του 19χρονου με τον ΠΑΟΚ. Αυτοί όμως που τον έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια, τον έχουν δει να κάνει ανάλογη ενέργεια τουλάχιστον δέκα φορές στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ. Η προσπάθειά του κόντρα στον Δικέφαλο θύμισε μάλιστα μια άλλη υπέροχη ενέργεια, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ, όταν έδωσε έτοιμο γκολ στον Πλατέλλα, ο οποίος νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη.

Αυτό που έχει αξία να σκεφτεί κανείς, είναι πως ο Πινακάς έχει φτάσει τα έξι γκολ, τα τρία μάλιστα απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, με αυτούς τους συμπαίκτες και όχι με ποδοσφαιριστές είναι ανώτερης ποιότητας. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει στον ΠΑΟΚ με τον Τζόλη.

"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ"

Με αυτά που κάνει στο γήπεδο ο Πινακάς προκάλεσε μπόλικη συζήτηση για το μέλλον του. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτησή του. Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο SPORT24 γι' αυτό το θέμα και ανέφερε τα εξής: "Μου κάνει εντύπωση που όλα τα ΜΜΕ έχουν προδιαγράψει ότι θα καταλήξει στον Ολυμπιακό. Το βλέπω ασθενές γιατί μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός ποσά σαν αυτό που πρέπει να δώσει για τον Πινακά, το δίνει για ξένους παίκτες και όχι για Έλληνες. Όπως για παράδειγμα έδωσε 3 εκατ. ευρώ για τον Λοβέρα και τον Πέπε".

Στην ερώτηση για το αν υπάρχει πρόταση στην ΑΕΛ για τον 19χρονο ανέφερε: "Παρακολουθείται από σκάουτς σε Γερμανία, Κροατία και Ελβετία. Φυσικά και από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Επίσημη πρόταση δεν έχει γίνει. Θα ήταν άλλωστε αδύνατο για έναν παίκτη που αγωνίζεται τρεις μήνες στη Super League. Ο Πινακάς είναι μια αυθεντική ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα, από αυτούς που έχουν κάνει τον κόσμο να λατρέψουν το ποδόσφαιρο. Σήμερα, ποδοσφαιριστές σαν αυτόν είναι σταγόνες στον ωκεανό.

Είμαι μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα που χρειάζεται δουλειά, ώστε να αποκτήσει διάρκεια. Είναι σημαντικό για τον ίδιο και για την ομάδα να δουλέψει περισσότερο, όσον αφορά την υποδομή του, όπως είμαι βέβαιος πως θα το κάνει. Δεν θέλω ο Πινακάς να φύγει τόσο γρήγορα από την ομάδα. Δεν είναι προϊόν που έχω εκθέσει προς πώληση. Είναι ακατέργαστο διαμάντι, που μέσα μου θέλω να μείνει όσα περισσότερα χρόνια γίνεται".

"ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΕΣΤ"

Το στυλ με το οποίο αγωνίζεται ο Δημήτρης Πινακάς θυμίζει Τζορτζ Μπεστ στον Αλέξη Κούγια. "Για την αλλαγή ρυθμού σε λίγα μέτρα και για τις ευρηματικές ντρίμπλες. Κάθε φορά θα βλέπετε και διαφορετικό γκολ του, αρκεί να τον προστατέψουν και οι διαιτητές" ανέφερε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, η οποία έχει κι άλλους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, με κυριότερο παράδειγμα τον κεντρικό αμυντικό, Νίκο Γκοτζαμανίδη. Όπως επίσης τον αριστερό μπακ-χαφ Γιώργο Μαϊδανό, τον αμυντικό μέσο Αλέξανδρο Χαλάτση και τον εξτρέμ Σπύρο Γλυνό που έχει δύναμη και ταχύτητα.

TAGS ΑΕΛ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ