ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δικηγόρος Παναθηναϊκού: "Ο τραυματισμός του Χουάνκαρ επιβεβαιώθηκε από τις εξετάσεις, αλλά και από την αδυνατότητά του να αγωνιστεί έως και σήμερα"

Πεσμένος στο έδαφος ο Χουάνκαρ
Πεσμένος στο έδαφος ο Χουάνκαρ EUROKINISSI SPORTS

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Βαγιάκος, στην αγόρευσή του στην πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League ανέφερε μεταξύ άλλων πως πρέπει να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στο αιώνιο ντέρμπι, είπε πως ο τραυματισμός του Χουάνκαρ επιβεβαίωθηκε από τις εξετάσεις, αλλά και από την αδυνατότητα του παίκτη να αγωνιστεί έως και σήμερα.

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Βαγιάκος, στην αγόρευσή του ανέφερε μεταξύ άλλων πως πρέπει να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στο αιώνιο ντέρμπι, είπε πως ο τραυματισμός του Χουάνκαρ επιβεβαίωθηκε από τις εξετάσεις, αλλά και από την αδυνατότητα του παίκτη να αγωνιστεί έως και σήμερα.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Υπήρξε ρίψη κροτίδας στον χώρο που προθερμαίνονταν παίκτες και τραυματισμός ποδοσφαιριστή. Ο διαιτητής δίνει εντολή να μεταφερθεί στο ιατρείο. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δόθηκε εντολή, έχουμε τραυματισμό, προσωρινή απώλεια ακοής και ζάλη. Κάνει εκτίμηση της κατάστασης, η οποία εκ των υστέρων αποδεικνύεται αληθής. Το γεγονός ότι έχουμε τραυματισμό από ρίψη από την εξέδρα, έχουμε και αυτόματα διακοπή του αγώνα.

Όταν ο διαιτητής είναι από άλλη πλευρά, η αποχώρηση των παικτών είναι νομικά αδιάφορη. Γι' αυτό δεν έχει κληθεί και ο Παναθηναϊκός. Μετά κρίνεται αν η διακοπή είναι οριστική λόγω του τραυματισμού. Αφού έρχεται ο διαιτητής, σφυρίζει την προσωρινή διακοπή. Για ποιο λόγο έχουμε; Για τραυματισμό από ρίψη από την εξέδρα. Τραυματισμός δεν είναι το αίμα, αλλά οποιαδήποτε κατάσταση που του αφαιρεί τη δυνατότητα να αγωνιστεί. Εξετάζεται δεύτερη φορά και βρίσκει τα ίδια.

Στο ιατρείο είχε αστάθεια και έκπτωση ακοής, συνεπώς ο λόγος προσωρινής διακοπής συνεχίζεται να υφίσταται. Εάν ήταν στο εξωτερικό, την στιγμή που διαπιστώνεται ο τραυματισμός διακόπτεται. Εδώ είπε ο διαιτητής αν μπορεί ο παίκτης να επανέλθει. Εξετάζεται μετά από 60 λεπτά ο Χουάνκαρ και έχει τα ίδια συμπτώματα, βελτιώθηκε προς την ακοή, άρα δεν μπορούσε να σηκωθεί. Ο διαιτητής ζητάει από τον γιατρό για να βεβαιώσει αν μπορεί ή όχι να αγωνιστεί.

Μέχρι τώρα έχουμε απόφαση ότι δεν μπορεί, γι' αυτό έχουμε και την απόφαση. Υπήρχε προσωρινή διακοπή λόγω τραυματισμού του Χουάνκαρ. Ο γιατρός για κάποιους λόγους δεν πήρε απόφαση, μέχρι τώρα έχει πάρει απόφαση να μην μπει ο παίκτης να παίξει. Επιβεβαιώνεται από την κατάθεση του διαιτητή που διευκρινίζει τι έγινε.

Αφού δεν λέει ο γιατρός, είναι υποχρεωμένος να αποφασίσει ο διαιτητής. Είναι δύο δρόμοι ή ο παίκτης είναι ικανός συνεχίζω τον αγώνα ή ο παίκτης δεν είναι ικανός δεν συνεχίζω. Έρχεται και λέει μετά από 2.5 ώρες δεν είναι ικανός. Κανονικά δεν έχει περιθώριο δύο ωρών, αλλά είναι διαιτητής και το άφησε. Δεν άλλαξε απόφαση ποτέ ως προς το να γίνει αγώνας.

Στην ουσία αυτό εξηγεί ο διαιτητής, αυτό λέει και στο φύλλο αγώνα. Ο τραυματισμός επιβεβαίωθηκε από τις εξετάσεις, αλλά και από την αδυνατότητα του παίκτη να αγωνιστεί έως και σήμερα. Υπάρχει ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, είναι γεγονότα που πρέπει να εκλείψουν, αλλά αυτοί είναι οι κανόνες του ποδοσφαίρου. Ζητάμε επιβολή της ποινής".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ