ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Ο διαιτητής που σφύριξε νωρίτερα την λήξη στο Τυνησία - Μάλι: "Ο Θεός μού είπε να το κάνω και μου έσωσε την ζωή"

Ο διαιτητής Τζάνι Σικαζούε σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης της Ιαπωνίας με την Πολωνία για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη "Βόλγκογκραντ Αρένα", Βόλγκογκραντ | Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018
Ο διαιτητής Τζάνι Σικαζούε σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης της Ιαπωνίας με την Πολωνία για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη "Βόλγκογκραντ Αρένα", Βόλγκογκραντ | Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 © 2022 SUNDAY ALAMMBA/ASSOCIATED PRESS

Ο διαιτητής Τζάνι Σικαζούε, που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο επειδή σφύριξε πρόωρα δύο φορές την λήξη του αγώνα Τυνησία - Μάλι για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Θεός ήταν αυτός που του είπε να το κάνει και τελικά αυτό τον έσωσε, αφού παραλίγο να πάθει καρδιακή προσβολή.

Ο Τζάνι Σικαζούε από την Ζάμπια έγινε παγκόσμιο viral στις 12 Ιανουαρίου όταν σφύριξε δύο φορές πρόωρα την λήξη του αγώνα Τυνησία - Μάλι, μία στο 85' και μία στο 89:45. Μερικές εβδομάδες αργότερα αναφέρθηκε με δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Ζάμπια στο γεγονός και υποστήριξε ότι ο λόγος που το έκανε αυτό ήταν επειδή του το υπέδειξε ο Θεός, κάτι που - όπως αναφέρει - του έσωσε την ζωή.

Μετά τον αγώνα ο Σικαζούε πήγε σε νοσοκομείο για εξετάσεις, που έδειξαν ότι λόγω της υπερβολικής ζέστης υπέστη θερμοπληξία και θα μπορούσε να πάθει καρδιακή προσβολή. "Οι γιατροί μου είπαν ότι το σώμα μου δεν μπορούσε να κρυώσει. Παραλίγο να πέσω σε κώμα, κάτι που θα έφερνε το τέλος μου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός διαιτητής, για να προσθέσει: "Νομίζω ότι ο Θεός μου είπε να τελειώσω νωρίτερα τον αγώνα. Με έσωσε".

Κλείνοντας, ο Σικαζούε δεν έκρυψε την ανακούφισή για όσα έγιναν κι ας έγινε αντικείμενο χλευασμού για αυτή του την απόφασή του: "Έχω δει ανθρώπους να πηγαίνουν στην δουλειά τους εκτός χώρας και να επιστρέφουν πίσω σε φέρετρο. Βρέθηκα πολύ κοντά σε αυτό. Ήμουν τυχερός που δεν έπεσε σε κώμα. Η ιστορία θα ήταν πολλή διαφορετική".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ