THE SPORTS ECONOMIST

Δεν ψάχνει τερματοφύλακα η Σπόρτινγκ, η οποία όμως τσεκάρει ό,τι κινείται στην Ελλάδα

Ο Μανδάς
Ο Μανδάς INTIME

Δεν υπάρχει ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ για τον Χρήστο Μανδά μιας και τα "λιοντάρια" δεν ψάχνουν τερματοφύλακα, συνεχίζουν όμως ασταμάτητα το τσεκάρισμα των… πάντων από την χώρα μας, εστιάζοντας σε όσα εντάσσονται στο προφίλ των μεταγραφικών τους αναζητήσεων.

Αναντίρρητο το φετινό stepup του Χρήστου Μανδά στον ΟΦΗ. Τόσο που με τις εμφανίσεις και τα πεπραγμένα του παρουσιάζεται πλέον σε σχεδόν σταθερή βάση σε μεταγραφικά σενάρια. Τελευταίο που έφτασε ως και τα πορτογαλικά media – αναδημοσιευμένο όμως από ελληνικές πηγές – ήθελε τον 22χρονο τερματοφύλακα στο στόχαστρο της Σπόρτινγκ.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Άνθρωπος των "λιονταριών" όντως τον έχει παρακολουθήσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως υπάρχει και ενδιαφέρον ή σχετική πρόθεση για κάτι περισσότερο. Κάθε άλλο, βάσει και των όσων απάντησαν αρμόδιοι της Σπόρτινγκ σε σχετική ερώτηση του SPORT24. Συγκεκριμένα, η προσθήκη τερματοφύλακα το καλοκαίρι δεν είναι προτεραιότητα για τον πορτογαλικό σύλλογο.

Αν γίνει, θα έχει να κάνει με την άφιξη ενός έμπειρου, ο οποίος και θα πλαισιώσει τον αδιαμφισβήτητα βασικό Αντόνιο Αδάν. Ο Ισπανός έχει ακόμη έναν χρόνο συμβολαίου και οι επιτελείς της Σπόρτινγκ προφανώς και σκέφτονται την επόμενη μέρα, όχι όμως από… τώρα και όχι με έναν νεαρό ηλικιακά διάδοχο.

Ειδικά εφόσον περίπου συνομήλικο του Μανδά, έχουν από το περασμένο καλοκαίρι στο ρόστερ τους, τον 23χρονο Ουρουγουανό Φράνκο Ισράελ (ήταν στον πάγκο και την περασμένη Πέμπτη στο Emirates στην πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League επί της Άρσεναλ), τον οποίο και μάλιστα αγόρασαν το περασμένο καλοκαίρι από τη Γιουβέντους καταβάλλοντας ένα ποσό κοντά στο εκατομμύριο.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Προφανώς και δεν αναιρεί το ενδιαφέρον που ήδη έχει καταγραφεί από άλλα clubs του εξωτερικού για τον Μανδά, ενώ από την άλλη, υπογραμμίζει και το συνολικό που συνεχίζει να έχει η Σπόρτινγκ για ελληνικά… προϊόντα.

Μετά την περυσινή αγορά του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου και παρότι η προσαρμογή του 22χρονου μέσου στο "Αλβαλάδε" δεν είναι ως τώρα η προσδοκώμενη, εν τούτοις τα "λιοντάρια" δεν αμελούν την χώρα μας.

Τσεκάρουν συνεχώς, τσεκάρουν συστηματικά και τσεκάρουν τα πάντα ως προς ανερχόμενους, νεαρούς και με προοπτική ποδοσφαιριστές τόσο από το ελληνικό πρωτάθλημα όσο και από τα αντίστοιχα φυτωριακά.

Κάπως έτσι προέκυψε και το τσεκάρισμα στον Μανδά, χωρίς όμως αυτό να συνεπάγεται - όπως προαναφέρθηκε - και κάτι παραπάνω.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ