ΣΤΗΜΕΝΑ

Δεν γνώριζε τίποτα ο Τεροβίτσας

Δεν γνώριζε τίποτα ο Τεροβίτσας
INTIME SPORTS

Με την κατάθεση του Βασίλη Τεροβίτσα συνεχίστηκε η δίκη των "ύποπτων αγώνων" με τον πρώην πρόεδρο της ΚΕΔ να τονίζει πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα. Η εισαγγελέας πρότεινε την βίαιη προσαγωγή των Δαλούκα, Κύρκο, Καϋμενάκη και Χατζή. Διαβάστε τους διαλόγους.

Με την κατάθεση του Βασίλη Τεροβίτσα συνεχίστηκε την Τρίτη (8/10) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των 11 για τους "ύποπτους αγώνες" με τον πρώην πρόεδρο της ΚΕΔ να τονίζει πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα.

" Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αν τα ματς που έχει επισημάνει η ΟΥΕΦΑ είναι στημένα. Δεν έχω διαπιστώσει κάτι μεμπτό. Δεν ξέρω τίποτα. Τι να σας πω;", ήταν μια από τις χαρακτηριστικές ατάκες που είπε στο δικαστήριο ο Βασίλης Τεροβίτσας.

Για τις συνομιλίες Ψωμιάδη περί διαιτητών: " Τι να σας πω; Πρέπει να ξέρω εγώ γιατί τα λένε αυτά ο ένας στον άλλο; Δεν πρέπει να λέγονται αυτά, αλλά δεν ξέρω τα στοιχεία. Τι να σας πω; Δεν ξέρω κάτι".

Για το αν του είχε τηλεφωνήσει ποτέ ο Σοφοκλής Πιλάβιος για τους διαιτητές: " Όχι, δεν θυμάμαι. Ποτέ δεν μίλησα με τον Πιλάβιο για ορισμούς διαιτητών. Δεν μπορώ να πω κάτι. Η ΕΠΟ δεν έχει σχέση με την ΚΕΔ. Ούτε για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα μπορώ να πω κάτι".

Για το Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 4-1: " Δεν ήμουν αρχιδιαιτητής τότε. Ήταν πριν 5 χρόνια. Δεν το θυμάμαι το ματς".

Για τον διαιτητή Σταύρο Μάνταλο: " Δεν ήμουν αρχιδιαιτητής όταν μπήκε στους πίνακες. Τον αξιολόγησα μετά. Είχε καλή πορεία την πρώτη χρονιά".

Για τις σχέσεις Ψωμιάδη-Ριαβόγλου: " Δεν γνωρίζω κάτι".

Εκεί έκανε παρέμβαση η πρόεδρος του δικαστηρίου λέγοντας: " Πάλι δεν ξέρετε τίποτα;".

Και η απάντηση του Βασίλη Τεροβίτσα: " Εγώ τι να ξέρω;".

Για το αν είχε "ενοχλήσεις" για τα παιχνίδια: " Όχι, ποτέ δεν με ενόχλησαν για να οριστούν συγκεκριμένοι διαιτητές".

Η Βιργινίας Σακελλαροπούλου (εισαγγελέας έδρας) είπε: " Όλοι οι μάρτυρες που ήρθαν δεν ξέρουν τίποτα. Κανένας δεν ξέρει τίποτα για την υπόθεση".

Για τη συνομιλία Ψωμιάδη όπου λέει "Σιδηρόπουλος σε εμάς, Τσινιάρης στους άλλους": " Είναι ένα εύλογο ενδιαφέρον για τους διαιτητές. Όλοι ρωτάνε. Δεν μπορώ να πω κάτι. Μόλις βγουν οι διαιτητές, όλοι ψάχνουν ποιος τους έπεσε".

Η γνώμη του για τον Μάκη Ψωμιάδη: " Τι να σας πω; Μια-δυο φορές τον είχα δει στην ΕΠΟ. Δεν μιλήσαμε. Δεν έχω να πω κάτι για τον Ψωμιάδη".

Η γνώμη του για τον Σταύρο Ψωμιάδη: " Τώρα τον βλέπω. Έχουμε χαιρετηθεί μια-δυο φορές στην ΕΠΟ".

Η γνώμη του για τον Γιάννη Παπακώστα: " Δεν έχω ακούσει κάτι κακό γι' αυτόν".

Για τα κριτήρια με τα οποία χαρακτηρίζεται ένα ματς ύποπτο και το αν συμμετέχει και ο διαιτητής: " Δεν γνωρίζω. Αν είναι να στήσουν έναν αγώνα δύο ομάδες γιατί να πάνε στον διαιτητή;".

Για το ποιοι άνθρωποι συμμετέχουν στο στήσιμο: " Δεν το ξέρω αυτό".

Για το αν έχει προσπαθήσει να τον επηρεάσει κάποιος από το ΠΑΣ Γιάννινα: " Όχι".

Η πρόεδρος είπε: " Ό,τι θέλετε ξέρετε, ό,τι θέλετε δεν ξέρετε".

Στην συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: " Ξέρετε κάτι για τις σχέσεις Μάκη Ψωμιάδη-Νίκου Πατέρα;".

Τεροβίτσας: ' Δεν γνωρίζω κάτι".

Πρόεδρος: " Ε, τι να ξέρετε; Σωστά! Σας έχουν πει διαιτητές ότι τους φοβέρισαν;".

Τεροβίτσας: " Τι να μας πουν;".

Πρόεδρος: " Τι να σας πουν; Σωστά".

Δικηγόρος υπεράσπισης: " Ξέρετε τον Πέτερ Λίμαχερ που ήταν επικεφαλής στην ΟΥΕΦΑ για τα στημένα;".

Πρόεδρος: " Τι τον ρωτάτε; Πού να ξέρει τον Λίμαχερ; Εδώ δεν ξέρει τους Έλληνες, θα ξέρει τους ξένους; Δεν ξέρει τίποτα".

Στην συνέχεια ο Μάκης Ψωμιάδης έκανε ερωτήσεις προς Βασίλη Τεροβίτσα:

Ψωμιάδης: " Όταν ήμουν στην ΑΕΚ, ήταν ένας αγώνας Παναχαϊκή-ΑΕΚ με διαιτητή εσάς. Ήρθα να σας πω τίποτα;".

Τεροβίτσας: " Όχι".

Ψωμιάδης: " Όταν ήσασταν στην ΚΕΔ σας ήρθε ποτέ καμιά καταγγελία για μένα ή για το γιο μου;".

Τεροβίτσας: " Όχι".

Ψωμιάδης: " Κατηγορούμαι εγώ, ο γιος μου και ο Παπακώστας ότι είχαμε στήσει εγκληματική οργάνωση. Το άκουσα κι αυτό. Απειλήσαμε ή εκμεταλλευτήκαμε ποτέ διαιτητές;".

Τεροβίτσας: " Όχι".

Ψωμιάδης: " Στη συνομιλία μου για τους διαιτητές, παίρνω τον γραφέα μου και του ζητάω να μπει στον υπολογιστή να μου πει ποιοι διαιτητές έχουν οριστεί γιατί εγώ δεν τα πάω καλά με τους υπολογιστές. Αν ήξερα δεν θα ρώταγα. Απλά πράγματα".

Μετά τον Βασίλη Τεροβίτσα κατέθεσαν δύο πράκτορες του ΟΠΑΠ και δύο δημοσιογράφοι.

Τελευταίος κατέθεσε ο αστυνομικός Φ.Π., ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: " Το Νοέμβριο του 2010 δέχτηκα στο γραφείο μου στο αστυνομικό τμήμα, ανώνυμο τηλεφώνημα από απόκρυψη, από κάποιον που ζήτησε να μου δώσει στοιχεία για τα στημένα παιχνίδια.

Μου είπε "ξέρω ότι ασχολείστε με τα στημένα" και μου έκανε εντύπωση διότι το τμήμα μας πράγματι διενεργούσε μια προκαταρκτική εκείνο τον καιρό για το συγκεκριμένο θέμα. Μου είπε για τρεις παράνομους μπουκ, τον Ζαβαντία, τον Δημόπουλο και τον Καρακούλια.

Αυτοί διακινούσαν χρήματα για λογαριασμό τρίτων, επί πιστώσι. Μου είπε για το πώς μεταφέρονται τα χρήματα στην Κύπρο. Στη Λευκωσία ήταν ο λογαριασμός που πήγαινε το μαύρο χρήμα.

Μου έδωσε και καμιά 15αριά άλλους λογαριασμούς ελληνικής τράπεζας. Μου έδωσε τους αριθμούς των λογαριασμών και τα στοιχεία της ταυτότητάς τους. Μου είπε ότι ο τζίρος ήταν πάνω από 1 εκατ. ευρώ την εβδομάδα".

Από εκεί και πέρα, την παρουσία τους στο δικαστήριο την Τετάρτη (9/10) δια της βίαιας προσαγωγής, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου, για τέσσερις μάρτυρες της υπόθεσης που δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα στο δικαστήριο. Πρόκειται για τους Δαλούκα, Κύρκο, Καϋμενάκη και Χατζή.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την Τετάρτη (9/10) με την κατάθεση.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ