COPA LIBERTADORES

Copa Libertadores: Η Μπόκα απέκλεισε στα πέναλτι την Παλμέιρας και θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στην Φλουμινένσε

Ο Έντινσον Καβάνι πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μπόκα απέναντι στην Παλμέιρας | 5 Οκτωβρίου 2023
Ο Έντινσον Καβάνι πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μπόκα απέναντι στην Παλμέιρας | 5 Οκτωβρίου 2023 @2023 ANDRE PENNER/AP IMAGES

Η Μπόκα επιβλήθηκε εκτός έδρας με 4-2 στα πέναλτι (1-1 στην κανονική διάρκεια) της Παλμέιρας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Copa Libertadores, όπου απέναντι στην Φλουμινένσε θα κυνηγήσει το 7ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Μία σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Copa Libertadores όπου θα αντιμετωπίσει την Φλουμινένσε στο "Μαρακανά" στις 4 Νοεμβρίου πανηγυρίζει η Μπόκα Τζούνιορς, με τους χενέισες να ξεπερνούν το εμπόδιο της βραζιλιάνικης Παλμέιρας μετά από έναν συγκλονιστικό δεύτερο ημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων.

Το πρώτο ματς στο "Μπομπονέρα" δεν είχε γκολ και νικήτρια (29/09), με τη ρεβάνς να βρίσκει την Μπόκα να ανοίγει το σκορ στο 23ο λεπτό με τον Καβάνι αλλα να μένει στο 66' με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ρόχο και να δέχεται την ισοφάριση στο 73ο από τον Πικέρες.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 μέχρι τη λήξη του αγώνα και πήγαν στα πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση), όπου εκεί μίλησε η κλάση και η εμπειρία του Σέρχιο Ρομέρο, ο οποίος πραγματοποίησε δύο τεράστιες αποκρούσεις και χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση στον τελικό.

"Είμαι 36 ετών και είμαι σε ηλικία που μου αρέσει να διασκεδάζω και για μένα τα πέναλτι είναι διασκέδαση", τόνισε ο άλλοτε βασικός κίπερ της εθνικής Αργεντινής, ο οποίος είχε βοηθήσει την ομάδα του να επικρατήσει και στους δύο προηγούμενους νοκ-άουτ γύρους απέναντι σε Ράσινγκ Κλουμπ και Νασιονάλ που είχαν οδηγηθεί και αυτοί στα πέναλτι.

"Ονειρεύεσαι τέτοιες ημέρες όταν είσαι παιδί οπότε το να τις ζεις είναι μία μοναδική, ξεχωριστή εμπειρία", δήλωσε ο μέσος της Μπόκα, Εσεκιέλ Φερνάντες, με την ομάδα του Χόρχε Αλμιρόν να έχει πλέον μπροστά της μία μεγάλη πρόκληση, να νικήσει την Φλουμινένσε στον τελικό (οι Βραζιλιάνοι ψάχνουν το πρώτο τους τρόπαιο) και να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Ιντεπεντιέντε με επτά κατακτήσεις.

TAGS COPA LIBERTADORES ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ