COPA LIBERTADORES

Copa Libertadores: Η CONMEBOL κάλεσε την Ίντερ Μαϊάμι του Μέσι για το 2024

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Σάρλοτ
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Σάρλοτ 2023 MICHAEL LAUGHLIN / AP

Ο Λιονέλ Μέσι θα καταφέρει να μεταφέρει τις ΗΠΑ στη... Νότια Αμερική, αφού η CONMEBOL κάλεσε την Ίντερ Μαϊάμι στο επόμενο Copa Libertadores.

Η μετακίνηση του Λιονέλ Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι αλλάζει τα δεδομένα στις διοργανώσεις πέρα από τον Ατλαντικό, αφού η ομάδα του MLS αναμένεται να συμμετάσχει στο επόμενο Copa Libertadores.

Ο πρόεδρος της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, εξουσιοδότησε τον ομόλογό του της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής, Κλάουντιο Τάπια, να απευθύνει επίσημη πρόσκληση στην Ίντερ Μαϊάμι για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής.

Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται στις 4 Νοεμβρίου με τον τελικό στο Ρίο ντε Ζανέιρο και η επόμενη αναμένεται να αρχίσει τον Φεβρουάριο του 2024.

Από το 1960 και την πρώτη έκδοση της διοργάνωσης μέχρι και φέτος, η μοναδική χώρα που έχει εκπροσωπηθεί στο τουρνουά και δεν βρίσκεται στη Νότια Αμερική είναι το Μεξικό. Οι πρώτες προσκλήσεις εστάλησαν το 1998, όμως όταν το 2017 η CONMEBOL άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής, οι Μεξικανοί σταμάτησαν να συμμετέχουν λόγω υπερφόρτωσης του καλενταριού.

TAGS COPA LIBERTADORES ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΝΤΕΡ ΜΑΪΑΜΙ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ