COPA AMERICA

Copa America: Στα ημιτελικά Βραζιλία και Περού

Οι Βραζιλιάνοι πανηγυρίζουν το γκολ που πέτυχαν στον αγώνα με τη Χιλή για τα προημιτελικά του Copa America
Οι Βραζιλιάνοι πανηγυρίζουν το γκολ που πέτυχαν στον αγώνα με τη Χιλή για τα προημιτελικά του Copa America @ 2021 SILVIA IZQUIERDO / ASSOCIATED PRESS

Η Βραζιλία με γκολ του Πακετά νίκησε 1-0 την Χιλή και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα όπου θα αντιμετωπίσει το Περού, το οποίο απέκλεισε την Παραγουάη στα πέναλτι σε μια απίστευτη ματσάρα (3-3 κ.α., 4-3 πεν.)

Στα ημιτελικά του Copa America προκρίθηκε η Βραζιλία, η οποία νίκησε 1-0 την Χιλή και συνεχίζει την περιπλάνησή της στη διοργάνωση. Η σελεσάο άντεξε μάλιστα στην αποβολή του Ζεσούς στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και κράτησε το υπέρ της προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Στο πρώτο μέρος, οι Βραζιλιάνοι ήταν καλύτεροι από τους Χιλιανούς, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Πακετά ο οποίος είχε περάσει αλλαγή αντί του Φιρμίνο, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Γκαμπριέλ Ζεσούς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μένα.

Οι επεμβάσεις του Έμερσον κράτησαν το μηδέν στα μετόπισθεν και η Βραζιλία κατάφερε να φτάσει στη νίκη και τη μεγάλη πρόκριση στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει το Περού, το οποίο απέκλεισε την Παραγουάη στα πέναλτι σε μια απίστευτη ματσάρα.

Η Παραγουάη στο 11ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Γκόμες. Ο Λαπαντούλα ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 21', με τον ποδοσφαιριστή της Μπενεβέντο να κάνει το 2-1 στο 40'. Η Παραγουάη έμεινε με δέκα παίκτες στο 45' λόγω αποβολής του Γκόμες, αλλά ισοφάρισε με τον Αλόνσο στο 54'.

Το Περού στο 80' έκανε το 3-2 με τον Γιοτούν, εν συνεχεία έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Καρίγιο και στο 90' ο Α Ομως, μια κάκιστη αντίδραση του Καρίγιο έφερε την αποβολή και την αριθμητική ισορροπία. Η Παραγουάη το εκμεταλλεύθηκε και στο 90' ο Άβαλος πέτυχε το 3-3.

Στα πέναλτι, ο Παραγουανός τερματοφύλακα, Σίλβα, νίκησε τους Ορμένιο, Κουέβα, αλλά οι Μαρτίνες, Σαμούδιο και Εσπινόλα δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Ο Τραούχο ήταν ψύχραιμος στο τελευταίο πέναλτι κι έστειλε το Περού στα ημιτελικά του Copa America και πλέον ανταμώνει με τους καριόκας. Μάλιστα, συνεχίστηκε μια τρομερή παράδοση που θέλει τους Περουβιανούς να μη χάνουν από τους Παραγουανούς εδώ και 17 χρόνια.

TAGS COPA AMERICA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ