COPA AMERICA

Copa America 2021: Οι παίκτες της Βραζιλίας σκέφτονται σοβαρά την αποχή

Ο Καζεμίρο της Βραζιλίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Νιγηρία σε φιλικό στη Σιγκαπούρη | Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019
Ο Καζεμίρο της Βραζιλίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Νιγηρία σε φιλικό στη Σιγκαπούρη | Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 © 2021 DANIAL HAKIM/ASSOCIATED PRESS

Στον "αέρα" βρίσκεται η συμμετοχή της Βραζιλίας στο Copa America, αφού οι διεθνείς σκέφτονται ακόμα και την αποχή, λόγω της ανάληψης της διοργάνωσης του τουρνουά απ' τη χώρα τους, εν μέσω κορονοϊού.

Σε αναβρασμό βρίσκεται η εθνική Βραζιλίας, ύστερα από την ανάληψη της διοργάνωσης του Copa America, που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενηθεί σε Αργεντινή και Κολομβία. Οι ποδοσφαιριστές της "σελεσάο" εμφανίζονται δυσαρεστημένοι που ενημερώθηκαν μέσω των ΜΜΕ και των social media γι' αυτήν την εξέλιξη, την ώρα που η πατρίδα τους αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τον Covid-19.

Το τουρνουά είναι προγραμματισμένο να αρχίσει την Κυριακή 13 Ιουνίου, ωστόσο τις επόμενες ημέρες οι Βραζιλιάνοι διεθνείς θα ανακοινώσουν αν θα συμμετάσχουν ή όχι, με το σενάριο της αποχής να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής που απαίτησαν οι Βραζιλιάνοι παίκτες, με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Ροζέριο Καμπόκλο, τον προπονητή Τίτε, καθώς και το συντονιστή της εθνικής ομάδας, Ζουνίνιο Παουλίστα. Οι παίκτες εξέφρασαν στον πρόεδρο της CBF την επιθυμία τους η διοργάνωση να διεξαχθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία ή να ακυρωθεί, αφού οι αντιδράσεις του λαού της χώρας είναι τεράστιες και συμμετέχοντας στη διοργάνωση, θα θεωρηθούν ότι συμβάλλουν στην εξάπλωση της πανδημίας στη Βραζιλία.

Ο Καμπόκλο ήταν αμετάπειστος και μάλιστα απείλησε να απολύσει τον Ζουνίνιο, επειδή δεν ήλεγξε την κατάσταση με τους παίκτες. Τόσο ο Τίτε όσο και ο Ζουνίνιο στήριξαν τους ποδοσφαιριστές και προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, με αποκορύφωμα τη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, πριν από τον αγώνα με το Εκουαδόρ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Τίτε απαγόρευσε στον αρχηγό της αποστολής, Καζεμίρο, να εμφανιστεί στη συνέντευξη Τύπου, θεωρώντας ότι οι παίκτες πρέπει να τοποθετηθούν δημόσια έπειτα από τα παιχνίδια με Εκουαδόρ (εντός, 5/6) και Παραγουάη (εκτός, 9/6) για τα προκριματικά του Κατάρ 2022.

"Η θέση των παικτών είναι ξεκάθαρη. Έχουμε θέση, αλλά δεν θα την αναφέρουμε τώρα. Έχουμε προτεραιότητα να αγωνιστούμε καλά και να νικήσουμε το Εκουαδόρ. Καταλαβαίνουμε ότι έπειτα απ' αυτές τις ημερομηνίες, η κατάσταση θα γίνει ξεκάθαρη. Έπειτα από αυτά τα δύο παιχνίδια, θα εκφράσω την άποψή μου. Έχουμε μία ξεκάθαρη θέση, αλλά φεύγει από το μυαλό μας λόγω του αυριανού παιχνιδιού. Σας καταλαβαίνω όλους και κατανοώ ότι αυτή η θέση είναι σημαντική. Δεν κρύβομαι", δήλωσε αρχικά ο 60χρονος τεχνικός.

Όσο για την απουσία του Καζεμίρο από τη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε: "Αρχικά, ήταν αίτημά μου. Στη συνέχεια ήταν αίτημα των παικτών να μην βρίσκονται εδώ. Την κατάλληλη στιγμή, θα τοποθετηθούν".

Αστέρες όπως ο Σέρχιο Αγκουέρο, ο Λουίς Σουάρες, ο Φερνάντο Μουσλέρα και ο Χιόρχιαν ντε Αρασκαέτα έχουν μιλήσει ήδη κατά της διεξαγωγής του τουρνουά υπό αυτές τις συνθήκες και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήδη έχουν έρθει σε επικοινωνία τόσο μεταξύ τους όσο και με πολλούς συναδέλφους τους από άλλες χώρες.

TAGS COPA AMERICA ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ