COPA AMERICA

Copa America 2021: Μέσι και Νεϊμάρ αναδείχτηκαν MVP πριν καν αρχίσει ο τελικός

Μονομαχία Μέσι -Νεϊμάρ σε ματς της Αργεντινής με την Βραζιλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 | 10 Νοεμβρίου 2016
Μονομαχία Μέσι -Νεϊμάρ σε ματς της Αργεντινής με την Βραζιλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 | 10 Νοεμβρίου 2016 @2016 EUGENIO SAVIO/AP IMAGES

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής έδωσε το βραβείο του καλύτερου παίκτη του φετινού Copa America τόσο στον Μέσι όσο και στον Νεϊμάρ, ανακοινώνοντας μάλιστα την απόφασή της πριν την έναρξη του τελικού Αργεντινή - Βραζιλία.

Βραζιλία και Αργεντινή θα αναμετρηθούν τα ξημερώματα της Κυριακής στο "Μαρακανά" (03:00, OPEN TV, Live από το SPORT24) για το έπαθλο της πρωταθλήτριας της Λατινικής Αμερικής, όμως το φίλαθλο κοινό δεν θα περιμένει τον τελικό για να μάθει τον πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης.

Και αυτό γιατί η Conmebol έκανε την έκπληξη και για πρώτη φορά στην ιστορία ανακοίνωσε δύο νικητές, με το βραβείο να δίνεται στον Λιονέλ Μέσι και στον Νεϊμάρ, λίγες ώρες μάλιστα πριν την έναρξη του σπουδαίου ντέρμπι της Σελεσάο με την αλμπισελέστε.

"Η Conmebol ανακοινώνει την επιλογή των Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ ως των κορυφαίων παικτών του Copa America που λαμβάνει χώρα στην Βραζιλία.

Η τεχνική επιτροπή επέλεξε τους Μέσι και Νεϊμάρ για το γεγονός πως έδειξαν σε κάθε παιχνίδι την ποιότητά τους, την εξυπνάδα τους με και χωρίς τη μπάλα στα πόδια τους αλλά και για τις αποφάσεις που κλήθηκαν να πάρουν.

Όλα αυτά τους οδηγούν στο να γίνουν οι καλύτεροι παίκτες στο Copa America και δεν είναι εύκολο να επιλεγεί μόνο ένας επειδή αυτή η διοργάνωση έχει δύο από τους καλύτερους παίκτες", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί πως για πρώτη φορά στην ιστορία επιλέχτηκαν δύο MVP σε έκδοση του Copa America καθώς στο παρελθόν υπήρχε πάντα μόνο ένας νικητής.

Μοναδική εξαίρεση το 2015 όπου δεν δόθηκε πουθενά το βραβείο του πολυτιμότερου, με τον Λιονέλ Μέσι να αρνείται να το παραλάβει μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό από την Χιλή.

TAGS COPA AMERICA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ