CONFERENCE LEAGUE

Conference League: Ο Μουρίνιο κατέκτησε το πέμπτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο

Ο προπονητής της Ρόμα, Ζοζέ Μουρίνιο, φιλάει το τρόπαιο του Europa Conference League ύστερα από τον τελικό κόντρα στη Φέγενορντ στην "Κομπετάρε Αρένα", Τίρανα | Τετάρτη 26 Μαΐου 2022
Ο προπονητής της Ρόμα, Ζοζέ Μουρίνιο, φιλάει το τρόπαιο του Europa Conference League ύστερα από τον τελικό κόντρα στη Φέγενορντ στην "Κομπετάρε Αρένα", Τίρανα | Τετάρτη 26 Μαΐου 2022 © 2022 LISI NIESNER/ASSOCIATED PRESS

Ο Ζοσέ Μουρίνιο με την κατάκτηση του Conference League με τη Ρόμα έφτασε στον πέμπτο του ευρωπαϊκό τίτλο και μάλιστα με τέσσερις διαφορετικές ομάδες.

Η Ρόμα επικράτησε 1-0 της Φέγενορντ στα Τίρανα για τον τελικό του Europa Conference League χάρη σε γκολ του Νικολό Τζανιόλο και κατέκτησε την πρώτη έκδοση του νεοσύστατου τουρνουά.

Αυτή ήταν η πέμπτη ευρωπαϊκή κούπα του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Special One, ο οποίος έδωσε τον όγδοο ευρωπαϊκό του τελικό, έχει πανηγυρίσει άλλες τρεις φορές μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, έχει πανηγυρίσει δύο φορές το Champions League με την Ίντερ (2009/10) και την Πόρτο (2003/04) και άλλες δύο το Κύπελλο UEFA/Europa League με τους δράκους (2002/03) και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2016/17). Επιπλέον, έχει χάσει τρία Super Cup.

Έτσι, η Ρόμα γίνεται η τέταρτη ομάδα με την οποία έχει πανηγυρίσει ευρωπαϊκό τρόπαιο.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ