Conference League: Η “χρυσή βίβλος” του θεσμού, η Κρίσταλ Πάλας έγινε η τρίτη ομάδα από το Λονδίνο που κατέκτησε το τρόπαιο

AP Photo/Michael Probst
Η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε της Ράγιο Βαγιεκάνο με 1-0 στη Λειψία και κατέκτησε το Conference League. Η ομάδα του Γκλάσνερ έγινε η τρίτη ομάδα από το Λονδίνο που κατακτά την διοργάνωση.
Η Κρίσταλ Πάλας κατέκτησε το Conference League και τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της αφού στον τελικό της “Red Bull Arena” στη Λειψία επιβλήθηκε με 1-0 της Ράγιο Βαγιεκάνο.
Οι αετοί πήραν τη σκυτάλη από την συμπολίτισσα τους Τσέλσι (4-1 την Μπέτις), ενώ είναι η τρίτη αγγλική ομάδα και συγκεκριμένα από το Λονδίνο που κατακτά το τρόπαιο στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Το χατ-τρικ για τους Λονδρέζους είχε ξεκινήσει η Γουέστ Χαμ το 2023 όταν είχε επικρατήσει με 2-1 της Φιορεντίνα στην Πράγα.
Η “χρυσή Βίβλος”
- 2022: Ρόμα
- 2023: Γουέστ Χαμ
- 2024: Ολυμπιακός
- 2025: Τσέλσι
- 2026:Κρίσταλ Πάλας