Conference League: Η Άλκμααρ με υπογραφή Παυλίδη προκρίθηκε στους 8, μαζί της Γουέστ Χαμ, Άντερλεχτ, Νις

Η Άλκμααρ επικράτησε 2-1 της Λάτσιο και με υπογραφή του Βαγγέλη Παυλίδη πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Conference League. Το εισιτήριο πήραν επίσης Γουέστ Χαμ, Νις και Άντερλεχτ.
Η Άλκμααρ του Παυλίδη και του Χατζηδιάκου συνεχίζει το ευρωπαϊκό της ταξίδι. Η ολλανδική ομάδα επικράτησε 2-1 της Λάτσιο και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-1 στο πρώτο ματς πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Conference League.
Στο 21ο λεπτό ο Φελίπε Άντερσον άνοιξε το σκορ και ισοφάρισε το πρώτο παιχνίδι για τη Λάτσιο. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα και πήραν προβάδισμα πρόκρισης χάρη σε ένα υπέροχο γκολ του Γέσπερ Κάρλσον.
Η Άλκμααρ κλείδωσε την πρόκριση με ελληνική υπογραφή. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος γύρισε από τα αριστερά στον Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος με ένα υπέροχο τελείωμα έγραψε το 2-1.
ΑΛΚΜΑΑΡ: Ράιαν, Σουγκαβάρα, Χους (86′ Μπεκέμα), Χατζηδιάκος, Κέρκεζ, Κλάσι, Μάινανς, Ρέιντερς, Όντγκαρντ (86′ Λάντο), Παυλίδης, Κάρλσον (86′ Μπρεντερόντε)
ΛΑΤΣΙΟ: Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Χίλα, Ρομανιόλι (59′ Καζάλε), Πελεγκρίνι (69′ Λατσάρι), Μιλίνκοβιτς Σάβιτς (59′ Αλμπέρτο), Βεσίνο, Μπάσιτς, Καντσελέρι, Άντερσον (78′ Ρομέρο), Τζακάνι (59′ Πέδρο)
Άνετη πρόκριση για την Γουέστ Χαμ επί της ΑΕΚ Λάρνακας
Η Γουέστ Χαμ δεν συνάντησε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Conference League. Τα σφυριά επικράτησαν 4-0 της ΑΕΚ Λάρνακας με το συνολικό σκορ να είναι 6-0.
Ο Σκαμάκα άνοιξε το σκορ στο 20′, με τον Λεντές να αποβάλλεται στο 45′ και να αφήνει τους Κυπρίους με δέκα παίκτες. Η Γουέστ Χαμ τελείωσε το ματς νωρίς στο δεύτερο μέρος με δύο γκολ από τον Μπόουεν στο 47′ και στο 49′. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μουμπάμα στο 65′.
Η Νις στα προημιτελικά
Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Conference League τσέκαρε και η Νις. Οι Γάλλοι επικράτησαν 3-1 της Σέριφ και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση για τους οκτώ με συνολικό σκορ 4-1.
Ο Λαμπόρντ άνοιξε το σκορ για τη Νις στο 30′, ενώ ο Μοφί έβαλε στέρεες βάσεις πρόκρισης για τους Γάλλους. Ο Ταπσόμπα στο 54′ έβαλε ξανά τους Μολδαβούς στο κόλπο, αλλά ο Μπραϊμί στο 75′ “τελείωσε” τη δουλειά.
Ο Σλιμανί οδήγησε την Άντερλεχτ στους 8
Η Άντερλεχτ πέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Βιγιαρεάλ. Οι Βέλγοι επικράτησαν 1-0 της Βιγιαρεάλ στην Ισπανία και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πήραν την πρόκριση.
Αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για το πολυπόθητο γκολ. Ωστόσο, αυτό το πέτυχε ο Σλιμανί, έπειτα από ωραία συνεργασία των ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας.
Τα αποτελέσματα της φάσης των 16
- Μπασακσεχίρ – Γάνδη 1-4 (88′ Γιανουζάι / 31′ 32′ 34′ Όρμπαν, 37′ Κάιπερς) [1-1]
- Σίβασπορ – Φιορεντίνα 1-4 (35′ Γεσιλιούρτ / 44′ Καμπράλ, 62′ Μιλένκοβιτς, 78′ Γούτα αυτ., 89′ Καστροβιλί) [0-1]
- Τζουργκάρντεν – Λεχ 0-3 (77′ Μαρχβίνσκι, 90+1′ Κβεκβεσκίρι, 90+2′ Σκοράς) [0-2]
- Σλόβαν – Βασιλεία 2-2 (πεν. 1-4) (10′ Αμπουμπακάρι, 17′ Κούτσκα / 63′ Καλαφιόρι, 90+3′ Αμπντουνί) [2-2]
- Άλκμααρ – Λάτσιο 2-1 (26′ Κάρλσον, 62′ Παυλίδης / 21′ Άντερσον) [2-1]
- Γουέστ Χαμ – ΑΕΚ Λάρνακας 4-0 (20′ Σκαμάκα, 47′, 49′ Μπόουεν, 65′ Μουμπαμά) [2-0]
- Νις – Σέριφ 3-1 (29′ Λαμπόρντ, 53′ Μοφί, 79′ Μπραχιμί / 54′ Ταπσόμπα) [1-0]
- Βιγιαρεάλ – Άντερλεχτ 0-1 (73′ Σλιμανί) [1-1]
Οι ομάδες των προημιτελικών
- Γάνδη
- Φιορεντίνα
- Λεχ
- Βασιλεία
- Άλκμααρ
- Γουέστ Χαμ
- Νις
- Άντερλεχτ
* Η κλήρωση των προημιτελικών, ημιτελικών και τελικού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 15:00 στα γραφεία της UEFA στη Νιόν.