ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ

Χρυσή Μπάλα: Κορυφαία παίκτρια της χρονιάς η Μπονμάτι

Η Αϊτάνα Μπονμάτι κρατάει το βραβείο της κορυφαίας παίκτριας του τουρνουά μετά από τον τελικό του Μουντιάλ μεταξύ της Ισπανίας και της Αγγλίας | 20 Αυγούστου 2023
Η Αϊτάνα Μπονμάτι κρατάει το βραβείο της κορυφαίας παίκτριας του τουρνουά μετά από τον τελικό του Μουντιάλ μεταξύ της Ισπανίας και της Αγγλίας | 20 Αυγούστου 2023 @2023 RICK RYCROFT/AP IMAGES

Το 2023 είναι με διαφορά η πιο επιτυχημένη χρονιά στην καριέρα της Αϊτάνα Μπονμάτι, με την μέσο της Μπαρτσελόνα να αναδεικνύεται ως η κορυφαία παίκτρια στον κόσμο λίγους μήνες μετά από την κατάκτηση του Μουντιάλ με την εθνική Ισπανίας.

Η Χρυσή Μπάλα στις γυναίκες άλλαξε χέρια, όχι όμως χώρα και ομάδα. Μετά από δύο διαδοχικές κατακτήσεις του φημισμένου βραβείου από την Αλεξία Πουτέγιας (2022, 2023), η σκυτάλη περνάει στην συμπαίκτριά της στην Μπαρτσελόνα και στην εθνική Ισπανίας, Αϊτάνα Μπονμάτι, με την 25χρονο μέσο απο την Καταλωνία να λάμπει στο στο "Théâtre du Châtelet" του Παρισιού το βράδυ της Δευτέρας (30/10) κατακτώντας το βραβείο για την κορυφαία παίκτρια της χρονιάς.

Τίτλο που τον κέρδισε επάξια έχοντας μία επληκτική παρουσία τη σεζόν 2022-23, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όπου σκόραρε 19 φορές και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του εγχώριου νταμπλ και του Champions League, όσο και σε εθνικό επίπεδο όπου είχε αναδειχτεί κορυφαία παίκτρια στο Μουντιάλ Γυναικών το 2023, που το φινάλε βρήκε την εθνική Ισπανίας να σηκώνει το τρόπαιο απέναντι στην Αγγλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και είναι μόλις 25 ετών, η Μπονμάτι έχει πανηγυρίσει συνολικά 18 τρόπαια μέχρι τώρα με την ομάδα γυναικών των μπλαουγκράνα, μεταξύ των οποίων 2 Champions League και 4 πρωταθλήματα Ισπανίας,

"Είναι μεγάλη τιμή που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο μετά από μία εκπληκτική σεζόν. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και θέλω να ευχαριστήσω τις συμπαίκτριές μου και το τεχνικό επιτελείο. Αν δεν ήταν μαζί μου, δεν θα ήμουν εδώ.

Ευχαριστώ πολύ την Μπαρτσελόνα για την ώθηση και τη στήριξη που μας δίνετε, είμαστε ένα σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο", τόνισε αρχικά η μεγάλη νικήτρια (οι Σαμ Κερ, Σάλμα Παραλουέλο, Φριντολίνο Ρόλφο και Μέρι Ερπς συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα) και πρόσθεσε:

"Έχω αρκετό άγχος εδώ και ημέρες, είμαι στη σημαντικότερη σκηνή του ποδοσφαίρου, είμαι πολύ τυχερή που αγωνίζομαι στην Μπαρτσελόνα και στην εθνική Ισπανίας. Έχω δίπλα μου τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο και με κάνουν καλύτερη. Με τη νοοτροπία που έχουμε θα κερδίσουμε και άλλους τίτλους".

TAGS ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ