ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χρήστου: "Από την αρχή της χρονιάς καταλάβαμε ότι πάμε για κάτι μεγάλο, είναι νωρίς να αντιληφθούμε τι έχουμε πετύχει"

Χρήστου: "Από την αρχή της χρονιάς καταλάβαμε ότι πάμε για κάτι μεγάλο, είναι νωρίς να αντιληφθούμε τι έχουμε πετύχει"
PRINT SCREEN

Ο Νίκος Χρήστου, μεγάλος άτυχος της σεζόν λόγω της ρήξης χιαστού που υπέστη και μέλος της "ερυθρόλευκης" αποστολής στον θρίαμβο της Νιόν, στις δηλώσεις του κατά την άφιξη στην Ελλάδα με το τρόπαιο του Youth League αναφέρθηκε στις ιστορικές στιγμές που ζούνε τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού.

Η Κ19 του Ολυμπιακού αφίχθη στην Ελλάδα, μία μόλις εβδομάδα μετά το ταξίδι της στη Νιόν της Ελβετίας για να συμμετάσχει στο Final Four του Youth League, ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τα τρομερά "μωρά" του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου κυριάρχησαν στον τελικό της διοργάνωσης και με τη νίκη τους επί της Μίλαν με 3-0 έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά το Youth League, προσθέτοντας ακόμα ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στην τροπαιοθήκη του συλλόγου.

Ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς, καθώς στην αρχή της υπέστη ρήξη χιαστού, Νίκος Χρήστου, στις δηλώσεις του κατά την άφιξη της "ερυθρόλευκης" αποστολής με το SPORT24 να είναι παρών, αναφέρθηκε στα άλματα προόδου που έχει κάνει η ομάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ιστορικό επίτευγμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Χρήστου:

Για το πότε κατάλαβαν ότι φτιάχνεται κάτι μεγάλο: "Έχουμε εδώ και 2,5 χρόνια που είμαστε με τον κύριο Συλαϊδόπουλο, ο ίδιος κορμός, οι ίδιοι παίκτες με ελάχιστες αλλαγές, το ίδιο πλάνο, το ίδιο πνεύμα και ήταν αυτό που μας οδήγησε σε κάποιες επιτυχίες που λείπανε εδώ και χρόνια".

Για το εάν έχουν καταλάβει τι έχουν καταφέρει: "Είναι λίγο νωρίς να το αντιληφθούμε. Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση. Είματσε σε μία ηλικία που δεν μπορείς να κατανοήσεις εύκολα αυτά τα πράγματα, σε βάθος χρόνου θα το καταλάβουμε τι έχουμε καταφέρει. Βλέπουμε την αγάπη του κόσμου, βλέπουμε τις οικογένειές μας να συγκινούνται. Κάναμε χαρούμενες τις οικογένειές μας και την οικογένεια που δημιουργήσαμε με τους 25-30 ποδοσφαιριστές".

Για το εάν είναι αυτός τίτλος που ανταμείβει όλες τις θυσίες που έχουν κάνει: "Οι κόποι μας ανταμείβονται, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει, ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Δεν υπάρχει ταβάνι, ο στόχος είναι να κατακτήσουμε ότι βρίσκεται μπροστά μας. Το Διηπειρωτικό είναι μακριά ακόμα, δεν το σκεφτόμαστε, θα προχωρήσουμε με το ίδιο πλάνο και την ίδια θέληση.

Τι είπαν μετά τη Ναντ και πριν τον μεγάλο τελικό: "Τα περισσότερα ειπώθηκαν στην αρχή της χρονιάς, όταν καταλάβαμε ότι κάτι καλό πάει να γίνει. Από τα πρώτα παιχνίδια στην Ευρώπη, μήνες πριν, καταλάβαμε ότι πάμε για κάτι μεγάλο και ο προπονητής μας το είχε αναφέρει από πολύ νωρίς ότι θα καταλήξουμε κοντά στον τελικό, αν όχι να τον κατακτήσουμε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ YOUTH LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ