ΑΕΚ

Χρήστος Κωστής, ο Έλληνας Κρόιφ

Χρήστος Κωστής, ο Έλληνας Κρόιφ

Διαβάστε το αφιέρωμα αυστριακής ιστοσελίδας, που θυμάται τις "μάχες" της Στουρμ Γκρατς με την ΑΕΚ από το 1997 και τον τραυματισμό του Χρήστου Κωστή, χαρακτηρίζοντάς τον "Έλληνα Κρόιφ".

Η αυστριακή ιστοσελίδα "sport10.at", με αφορμή τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Στουρμ Γκρατς για τη φάση των ομίλων του Europa League (ΟΑΚΑ, 29/09, 20:00), κάνει μία αναδρομή στους αγώνες που είχαν δώσει οι δύο ομάδες τη σεζόν 1997-98 για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Εκτενής αναφορά γίνεται και στο σοβαρό τραυματισμό του Χρήστου Κωστή, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τους Αυστριακούς ως ο "Έλληνας Κρόιφ".

Στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στην Αθήνα, στις 23 Οκτωβρίου 1997, που η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0, χάρη σε γκολ των Μπατίστα και Μαρσέλο, ήταν η αρχή του τέλους για την καριέρα του Χρήστου Κωστή.

Ο Έλληνας επιθετικός συγκρούστηκε σε μία ανύποπτη φάση στο 44ο λεπτό με τον Πολωνό τερματοφύλακα, Κάζιμιερζ Σίντορτσουκ, και τραυματίστηκε τόσο σοβαρά, που έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για τρία χρόνια, καθώς υπέστη κάταγμα κνήμης και περόνης.

Η αυστριακή ιστοσελίδα αναφέρει όλη την πορεία του Κωστή από εκείνη τη μοιραία βραδιά και μετά, όταν μετακόμισε στην Άντερλεχτ και επέστρεψε το 2000 και πάλι στην Ένωση. Το 2002, κόντρα στον Απόλλωνα Αθηνών, είχε νέο σοβαρό τραυματισμό, καθώς έσπασε το πόδι του ακριβώς στο ίδιο σημείο. Η καριέρα του συνεχίστηκε στην κυπριακή Αλκή και ολοκληρώθηκε στον Άγιαξ Κέιπ Τάουν το 2007.

Το αφιέρωμα στον Χρήστο Κωστή συνεχίζεται με τη συνέντευξη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή τον περασμένο Αύγουστο, που αναφέρεται στο περιστατικό με τη Στουρμ Γκρατς.

" Μετά τον τραυματισμό μου ήμουν απογοητευμένος. Δεν περίμενα ότι το ζήτημα ήταν τόσο σοβαρό. Ήταν η αρχή του τέλους".

Και το αφιέρωμα κλείνει με την ευχή να μην καταστραφεί η καριέρα κάποιου άλλου ποδοσφαιριστή στον προσεχή αγώνα της ΑΕΚ με τη Στουρμ Γκρατς.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ