BUNDESLIGA

Χέρτα - Ντόρτμουντ 3-2: Στο -9 από την Μπάγερν η παρέα του Χάλαντ

Ο Έρλινγκ Χάλαντ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ κατά τη διάρκεια αγώνα της Bundesliga με την Χέρτα | 18 Δεκεμβρίου 2021
Ο Έρλινγκ Χάλαντ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ κατά τη διάρκεια αγώνα της Bundesliga με την Χέρτα | 18 Δεκεμβρίου 2021 @2021 MICHAEL SOHN/AP IMAGES

Η Ντόρτμουντ υπέστη οδυνηρή ήττα στο Βερολίνο με 3-2 από την Χέρτα και ολοκλήρωσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τον πρώτο γύρο της Bundesliga, μένοντας εννέα πόντους πίσω από την πρωτοπόρο και πρωταθλήτρια Μπάγερν.

Κάζο στο Βερολίνο για την Ντόρτμουντ! Η ομάδα της Βεστφαλίας πήγε στα αποδυτήρια στο φινάλε του πρώτου μέρους έχοντας αβαντάζ στο σκορ όμως στο δεύτερο μέρος ήταν αγνώριστη, δέχτηκε τρία γκολ, και το φινάλε την βρήκε να γνωρίζει την ήττα με 3-2 από την Χέρτα που την άφησε εννέα πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Bundesliga.

Ο Μπραντ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για την BVB στο 31ο λεπτό και έδωσε την εντύπωση σε πολλούς πως θα ερχόταν η δεύτερη σερί νίκη στους κιτρινόμαυρους στο πρωτάθλημα, όμως στο δεύτερο μέρος η Χέρτα έκανε ανατροπή και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Μπελφοντίλ έφερε το ματς στα ίσα στο 51' (πρώτο του γκολ μετά από 30 παιχνίδια πρωταθλήματος) και έπειτα ανέλαβε δράση ο Ρίχτερ που με δύο γκολ του (έφτασε τα 5 στο πρωτάθλημα) απογείωσε στο 3-1 τους γηπεδούχους, για να μειώσει σε 3-2 ο Τίγκες στο 83ο λεπτό χωρίς όμως να μπορέσει να πετύχει κάτι περισσότερο η Ντόρτμουντ.

Σημειώνεται πως η Χέρτα έγινε μόλις η τρίτη ομάδα στη φετινή Bundesliga που δεν επέτρεψε στον Χάλαντ να βρει δίχτυα, με τον Νορβηγό να έχει σε όλο το ματς μόλις μία τελική προσπάθεια και μάλιστα εκτός στόχου.

ΧΕΡΤΑ: Σβόλοβ, Πέκαρικ (55' Ζέφουικ), Τουρναρίγκα, Σταρκ, Μίτελστεντ, Ρίχτερ (72' Γκέχτερ), Νταρίντα (72' Τουσάρ), Ασκασίμπαρ, Εκελένκαμπ (87' Σέλκε) Μπελφοντίλ (87' Πλάτενχαρντ), Μαολίντα

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτζ, Μενιέ (72' Βολφ), Βιτσέλ (72' Ζαγκάντου), Πόνγκρατσιτς, Σουλτζ (72' Γκερέιρο), Μπραντ (81' Τίγκες), Τζαν, Νταχούντ, Ρόις (58' Αζάρ), Μάλεν, Χάλαντ

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Bundesliga:

TAGS BUNDESLIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ