ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Χέντερσον: "Η οικογένειά μου παγιδεύτηκε στο Γουέμπλεϊ και απειλήθηκε στο Παρίσι"

Ο Τζόρνταν Χέντερσον με την εθνική Αγγλίας
Ο Τζόρνταν Χέντερσον με την εθνική Αγγλίας @ 2022 ALASTAIR GRANT / AP IMAGES

Ο Τζόρνταν Χέντερσον μίλησε στο πλαίσιο των αναμετρήσεων για το Nations League ότι η οικογένειά του βίωσε κάποιες άσχημες στιγμές στους τελικούς του Euro στο Γουέμπλεϊ και του Champions League στο Παρίσι.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον σε δηλώσεις του μετά από προπόνηση της εθνικής Αγγλίας, μίλησε για τα δυσάρεστα περιστατικά που βίωσαν μέλη της οικογένειάς του, στον τελικό του Γουέμπλεϊ για το Euro 2020, αλλά και στο Παρίσι για τον τελικό του Champions League.

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ και της εθνικής Αγγλίας ανέφερε ότι οι άνθρωποί του δυσκολεύονται να έρθουν σε επόμενα παιχνίδια της ομάδας, αλλά τελικά θα έρθουν, παρά τις άσχημες στιγμές που βίωσε.

"Η οικογένεια και οι φίλοι μου είχαν μερικές εμπειρίες τα τελευταία δύο χρόνια, κάτι που τους έχει σοκάρει πραγματικά και πιθανότατα τους έθετε εκτός από το να δουν από κοντά παιχνίδια στο μέλλον.

Ελπίζω ότι αυτό θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον όταν πλησιάσει το Μουντιάλ. Αλλά όταν βλέπετε σκηνές όπως αυτές στον τελικό του Euro (στο Γουέμπλεϊ), στον τελικό του Champions League (στο Παρίσι), τότε δεν θέλουν πραγματικά να πάνε και να ξαναβάλουν τον εαυτό τους σε αυτή την κατάσταση.

Η γυναίκα και τα παιδιά μου έπρεπε να προσπαθήσουν να μπουν από μια πλαϊνή πόρτα (στο Γουέμπλεϊ) που δεν τους άφηναν να μπουν στην αρχή. Και εγκλωβίστηκαν.

Τότε η γυναίκα μου προσπαθούσε να απομακρύνει τα παιδιά από τη μέση αυτού που συνέβαινε και τελικά νομίζω ότι μετά από περίπου 15-20 λεπτά, κάποιος αναγνώρισε ότι ήταν η γυναίκα μου και ήταν τυχερή που επειδή ήξεραν ότι ήμουν εγώ, την άφησαν να μπει γρήγορα.

Αλλά αν αυτό το άτομο δεν το έκανε, θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα. Ο μπαμπάς μου « εμπλέχθηκε» λίγο, νομίζω ότι κάποιοι από τους μπαμπάδες των παικτών, όπως αυτός του Χάρι Μαγκουάιρ, που χτυπήθηκε άσχημα.

Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε ότι δεν ήταν υπέροχο, ήταν μια κακή εμπειρία για πολλούς ανθρώπους εκείνον τον τελικό. Μετά έχουμε το Παρίσι, που μάλλον είναι ακόμα χειρότερο.

Επομένως δεν να κατηγορήσω κανέναν που δεν θέλει να βάλει τον εαυτό του σε αυτήν την κατάσταση και για να είμαι δίκαιος, υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικοί λόγοι, αλλά και πάλι, αν ήμουν εγώ, δεν θα ήθελα να βάλω τον εαυτό μου σε αυτήν την κατάσταση .

Ο μπαμπάς μου, μου είπε ότι μετά τον τελικό του Champions League αυτό τελείωσε. Αλλά όταν πλησιάσει περισσότερο το τουρνουά, νομίζω ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία ασφαλείας και πράγματα που συμβαίνουν στο Κατάρ που είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν τους ανθρώπους πιο ασφαλείς.

Για όσα έγιναν στο Παρίσι: "Κάποιοι από την οικογένειά μου πιάστηκαν με αυτό, κάτι που δεν ήταν ιδανικό. Πολλές οικογένειες των παικτών, νομίζω ότι είναι όλοι, πιάστηκαν έξω από το γήπεδο.

Νομίζω ότι ήταν πολύ φρικτό. Όταν μίλησα με μερικούς από τους φίλους μου, την οικογένειά μου και τον μπαμπά μου, ήταν πολύ άσχημα.

Νομίζω ότι στο Παρίσι στον τελικό πιστεύω ότι αν οι οπαδοί δεν έδειχναν σεβασμό, θα υπήρχαν πολλά περισσότερα προβλήματα, για να είμαι δίκαιος, οπότε νομίζω ότι οι οπαδοί ήταν καταπληκτικοί.

Οι αρχές και οι άνθρωποι γύρω από το γήπεδο προκαλούσαν προβλήματα. Αλλά υποθέτω ότι ως οπαδός, αν πας στο παιχνίδι και δεν νιώθεις άνετα και νιώθεις ότι απειλείσαι από οποιαδήποτε κατάσταση, δεν πρόκειται να θέλεις να ξαναπάς. Και είναι πραγματικά τόσο απλό".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ