ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χασάν: "Η μητέρα μου έπεσε θύμα ρατσισμού στη Λισαβόνα"

Ο Αχμέντ Χασάν στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κραϊόβα στο Στανς της Αυστρίας.
Ο Αχμέντ Χασάν στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κραϊόβα EUROKINISSI

Ο Αχμέντ Χασάν κατήγγειλε πως η μητέρα του έπεσε θύμα ρατσισμού στη Λισαβόνα, όταν ένας οδηγός Uber αρνήθηκε να την πάρει επειδή φορούσε μπούρκα.

Σε καταγγελία μέσω του λογαριασμού του στο Instagram προχώρησε ο Αχμέντ Χασάν. Συγκεκριμένα ο στράικερ του Ολυμπιακού ανέφερε πως η μητέρα του έπεσε θύμα ρατσισμού στην Πορτογαλία, όταν ένας οδηγός Uber αρνήθηκε να την παραλάβει, επειδή φορούσε μπούρκα. Ο Αιγύπτιος παίκτης υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα το 2021.

Το μήνυμα του Χασάν

"Εννέα πολύ χαρούμενα χρόνια της ζωής μου, όπου όλοι με υποδέχτηκαν πολύ ωραία, με στοργή. Ούτε μία μέρα δεν ένιωσα ρατσισμό/διάκριση επειδή είμαι Άραβας-Μουσουλμάνος. Έμαθα τη γλώσσα, προσαρμόστηκα γρήγορα στη χώρα και πάντα ήθελα, η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, να γνωρίσουν την Πορτογαλία όπως εγώ.

Χθες, δυστυχώς, η μητέρα μου έπεσε θύμα ρατσισμού στη Λισαβόνα, ενώ περίμενε με τη Πορτογαλίδα σύζυγό μου ένα Uber. Δεν είχε συμβεί ποτέ, αλλά έγινε τώρα.

Αυτός ο κ. Έλντερ αρνήθηκε να πάρει τη μητέρα μου. Πέρασε από το σημείο συνάντησης και όταν συνειδητοποίησε ότι φορούσε μπούρκα, απλά κούνησε το κεφάλι, είπε όχι και έφυγε σχεδόν δίπλα από τη σύζυγό μου που του έκανε σήμα να σταματήσει.

Είναι ντροπιαστικό το 2021 να υπάρχουν τέτοιο άνθρωποι. Αυτός ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε να ένα επάγγελμα που έχεις επαφή με τόσες κουλτούρες διαφορετικές. Έχει ήδη γίνει επίσημη καταγγελία. Ελπίζω να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα και τέτοιες καταστάσεις δεν θα ξανασυμβούν σε κανέναν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ