ΑΓΓΛΙΑ

Championship: Η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα επέστρεψε στην Premier League

Οι παίκτες της Φούλαμ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για τον 4ο γύρο του FA Cup 2021-2022 στο "Ετιχάντ", Μάντσεστερ | Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Φούλαμ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για τον 4ο γύρο του FA Cup 2021-2022 στο "Ετιχάντ", Μάντσεστερ | Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 © 2021 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα και του Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς των 40 γκολ επέστρεψε στην Premier League ύστερα από τη νίκη με 3-0 επί της Πρέστον στο "Κρέιβεν Κότατζ" και τη μαθηματική άνοδο από την Championship είτε ως πρωταθλήτρια είτε ως 2η.

Το ασανσέρ συνεχίζεται και αυτήν τη φορά ανεβαίνει όροφο. Η Φούλαμ από τη σεζόν 2017-2018 μετακινείται κάθε χρόνο μεταξύ Championship και Premier League και το καλοκαίρι θα αλλάξει ξανά κατηγορία, αυτήν τη φορά για να επιστρέψει στα "μεγάλα σαλόνια".

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ήταν η καλύτερη της κατηγορίας και απλά περίμενε τη μαθηματική επιβεβαίωση. Οι τρεις ήττες στα τελευταία πέντε παιχνίδια έδειξαν τη χαλάρωση των παικτών, όμως σε αυτό κόντρα στην Πρέστον στο "Κρέιβεν Κότατζ" για την 43η αγωνιστική ήρθε η νίκη με 3-0 που την έστειλε και μαθηματικά στην Premier League, είτε ως πρωταθλήτρια είτε ως 2η.

Πρωταγωνιστές οι δύο φετινοί ήρωές της. Από τη μία το "πυροβολικό" Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς, που με δύο γκολ έφτασε τα 40 στη φετινή Championship, μόλις δύο πίσω από την επίδοση του Γκάι Γουίτιγχαμ της Πόρτσμουθ από το 1992-1993 (σε επίπεδο 2ης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος, το ρεκόρ ανήκει στον Τζορτζ Κάμσελ της Μίντλεσμπρο που το 1926-1927 σημείωσε 59 γκολ).

Ο δεύτερος σκόρερ των τριών γκολ που έκριναν τον αγώνα από το 1ο ημίχρονο ήταν ο Φάμπιο Καρβάλιο, ο οποίος το καλοκαίρι θα αποχωρήσει ως ελεύθερος για να ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό της Λίβερπουλ.

Η άνοδος εξασφαλίζει στα ταμεία της Φούλαμ ένα μίνιμουμ ποσό 193.000.000 ευρώ σε βάθος τριετίας, ακόμα κι αν συνεχίσει την... παράδοση των τελευταίων ετών και το επόμενο καλοκαίρι αλλάξει ξανά κατηγορία.

Ο δε πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος ανέλαβε το καλοκαίρι αφού ο Σκοτ Πάρκερ άφησε την ομάδα για να πάει στην Μπόρνμουθ, αν παραμείνει θα προπονήσει στην Premier League με 4ο διαφορετικό σύλλογο, έπειτα από Χαλ, Γουότφορντ και Έβερτον.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ