ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Στους "16" Πόρτο και Λίβερπουλ

Μονομαχία Στέρλινγκ - Σαρ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Πόρτο με την Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League
Μονομαχία Στέρλινγκ - Σαρ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Πόρτο με την Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League AP PHOTO/LUIS VIEIRA

Η Πόρτο πήρε βαθμό στο Ντραγκάο κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι (0-0) και σφράγισε με εντυπωσιακό τρόπο την είσοδό της στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League από τον όμιλο του Ολυμπιακου. Στην επόμενη φάση και η Λίβερπουλ (VIDEOS).

Μετά από τις Τσέλσι, Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου, το βράδυ της Τρίτης (1/12) σφραγίστηκαν δύο ακόμα εισιτήρια για τις 16 κορυφαίες ομάδες του Champions League. Κάτοχοί τους η Πόρτο και η Λίβερπουλ, με τους δράκους να μένουν στο 0-0 με την Μάντσεστερ Σίτι στο Ντραγκάο και να την ακολουθούν στην επόμενη φάση ως δεύτεροι του 1ου ομίλου και τους πρωταθλητές Αγγλίας να επικρατούν με 1-0 του Άγιαξ στο Άνφιλντ και να προκρίνονται ως πρώτοι από τον 4ο όμιλο.

Τεράστια εκτός έδρας νίκη για την Ίντερ στην Γερμανία επί της Γκλάντμπαχ (3-2) που την κρατάει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης από τον 2ο όμιλο, η Ατλέτικο αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Μπάγερν στην Μαδρίτη και θα παίξει τελικό με την Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία για την πρόκριση, ενώ η Αταλάντα έμεινε στο 1-1 με την Μίντιλαντ και θα παίξει για δύο αποτελέσματα στην Ολλανδία με τον Άγιαξ για να προκριθεί στους "16".

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε σε 1ο, 2ο, 3ο και 4ο όμιλο.

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήθελε πάση θυσία τη νίκη κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Μπάγερν για να καπαρώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, όμως το φινάλε άφησε πικρή γεύση στους Μαδριλένους. Και αυτό γιατί προηγήθηκαν στο 26' με υπέροχο γκολ του Φέλιξ από προσπάθεια του Γιορέντε όμως στο 86' δέχτηκαν την ισοφάριση από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μίλερ και το 1-1 τους υποχρεώνει να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στην Αυστρία με την Ζάλτσμπουργκ για να συνεχίσουν και το 2021 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Σημειώνεται πως οι Βαυαροί (εκτός αποστολής οι Λεβαντόβσκι, Νόιερ και Γκορέτσκα για να πάρουν ανάσες) δεν πήραν τη νίκη για πρώτη φορά στο Champions League μετά από 15 σερί επιτυχίες, ωστόσο παρέμειναν αήττητοι για 16ο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι τους στο θεσμό.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Χιμένες, (68' Φελίπε), Χερμόζο, Γιορέντε, Κόκε, Νίγκεθ, Καράσκο (87' Λόντι), Κορέα (80' Ερέρα), Φέλιξ (87' Λεμάρ)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νίμπελ, Σαρ (62' Ρίτσαρντς), Ζούλε, Ερναντέζ, Άρεϊ-Εμπί (61' Γκνάμπρι), Αλάμπα, Μαρτίνεθ (62' Μίλερ), Κόστα (86' Ζίρκζι), Μουσιάλα (76' Στίλερ), Σανέ, Τσούπο-Μοτίνγκ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Λοκομοτίβ Μόσχας - Ζάλτσμπουργκ 1-3 (79' πεν. Μίραντσουκ / 28', 41' Μπερίσα, 81' Αντεγέμι)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν 1-1 (26' Φέλιξ / 86' πεν. Μίλερ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν Μονάχου 13 (16-5)

2. Ατλέτικο Μαδρίτης 6 (5-8)

3. Ζάλτσμπουργκ 4 (10-15)

4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (5-8)

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Με την πλάτη στον τοίχο έπαιζε η Ίντερ στο "Μπορούσια Παρκ" καθώς η νίκη επί της Γκλάντμπαχ ήταν μονόδρομος για να μην έμενε για τρίτη σερί σεζόν εκτός της νοκ-άουτ φάσης και την πήρε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρομελού Λουκακού. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1 με τα γκολ των Νταρμιάν (17') και Πλεά (45+1'), για να πάρει στο δεύτερο ημίχρονο το όπλο του ο Βέλγος και με δύο γκολ μέσα σε δέκα λεπτά (64' 73') να κάνει το 3-1 για την ομάδα του, φτάνοντας παράλληλα τα τέσσερα γκολ απέναντι στα "πουλάρια" στο φετινό Champions League. Στο 76' ο Πλεά μείωσε σε 3-2 για τους γηπεδούχους, με το φινάλε να βρίσκει την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να πανηγυρίζει και να βάζει-φωτιά στον όμιλο ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής αφού και οι τέσσερις ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Λάινερ, Γιάντσκε (46' Ζακάρια), Γκίντερ, Βεντ (78' Βολφ), Λάζαρο, Κράμερ, Νοϊχάους, Πλεά, Στιντλ (70' Εμπολό), Τουράμ

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (60' Χακίμι), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι, Γιανγκ (87' Πέρισιτς), Λουκακού, Μαρτίνες (70' Σάντσες)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 (57' Ντεντίνιο, 82' Σόλομον)

Γκλάντμπαχ - Ίντερ 2-3 (45+1' 76' Πλεά / 17' Νταρμιάν, 64' 73' Λουκακού)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γκλάντμπαχ 8 (16-7)

2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 7 (5-12)

3. Ρεάλ Μαδρίτης 7 (9-9)

4. Ίντερ 5 (7-9)

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Πόρτο ήθελε έναν βαθμό κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στη φάση των "16" χωρίς να την ενδιαφέρει τι θα έκανε ο Ολυμπιακός στην Μασσαλία (ηττήθηκε με 2-1 από την Μαρσέιγ με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο) και τον πήρε, ακολουθώντας έτσι την ομάδα του Γκουαρδιόλα στα νοκ-άουτ. Οι πολίτες κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα (το έκαναν στο 81' όμως το γκολ του Ζεσούς δεν μέτρησε καθώς υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης όπως έδειξε το VAR), ωστόσο η άμυνα των δράκων με κορυφαίο τον Μαρκεσίν άντεξε και έτσι οι πολίτες για πρώτη φορά στο φετινό Champions League δεν πήραν το τρίποντο. Πάντως, επέκτειναν σε 16 ματς το αήττητο σερί τους σε φάση ομίλων, μετρώντας 12 νίκες και 4 ισοπαλίες.

ΠΟΡΤΟ: Μαρκεσίν, Μπεμπά, Λέιτε, Σαρ, Μανάφα (72' Νανού), Ολιβέιρα, Οτάβιο (87' Βιέιρα), Ουρίμπε, Σανούσι, Κορόνα (62' Ντίας), Μαρεγκά (72' Εβάνιλσον)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Γκαρσία, Ζιντσένσκο, Φερναντίνιο, Ρόντρι, Φόντεν, Σίλβα, Τόρες (71' Ζεσούς), Στέρλινγκ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πόρτο - Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 2-1 (55' πεν. 75' πεν. Παγέτ / 33' Καμαρά)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 13 (10-1)

2. Πόρτο 10 (8-3)

3. Ολυμπιακός 3 (2-8)

4. Μαρσέιγ 3 (2-10)

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μετά από δύο άσχημα αποτελέσματα κόντρα σε Αταλάντα (0-2 εντός) και Μπράιτον (1-1 εκτός), η Λίβερπουλ επέστρεψε στις επιτυχίες και μάλιστα το έκανε σε τέλειο timing, αφού με τη νίκη της με 1-0 επί του Άγιαξ στο "Άνφιλντ" πήρε το εισιτήριο για τη νοκ-άουτ φάση του Champions League και μάλιστα ως πρώτη του 4ου ομίλου. Το ματς στον αγγλικό Βορρά ήταν χορταστικό ελέω γρήγορου ρυθμού και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες αρκετές, με εκείνη που έκρινε το ματς να σημειώνεται στο 59'. Σέντρα του Νέκο Γουίλιαμς από τα δεξιά, κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας από τον Ονάνα και ο Τζόουνς με άψογο πλασέ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στην ανυπεράσπιστη εστία. Με το τέρμα αυτό μάλιστα, έγινε σε ηλικία 19 ετών και 306 ημερών ο τρίτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία των κόκκινων στο Champions League, μετά από τους Νταβίντ Ενγκόγκ και Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ. Την ίδια ώρα η Αταλάντα έμενε στο 1-1 με την Μίντιλαντ (πανηγύρισε τον παρθενικό της πόντο στη διοργάνωση) και έπαιρνε χρυσό βαθμό στη μάχη της 2ης θέσης αφού της επιτρέπει να παίξει για δύο αποτελέσματα την τελευταία αγωνιστική στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" κόντρα στον Αίαντα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Νέκο Γουίλιαμς, Ματίπ, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς, Μανέ, Σαλάχ (90' Ρις Γουίλιαμς), Ζότα (68' Φιρμίνο)

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Μαζραουί (86' Χούντελααρ), Σχουρς, Μπλιντ (86' Μαρτίνες), Ταγλιαφίκο, Άλβαρεθ (69' Λαμπιάντ), Κλάασεν, Γκράβενμπερχ, Άντονι, Τάντιτς, Νέρες (81' Τραορέ)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Ρομέρο, Παλομίνο (68' Τολόι), Τζιμσίτι, Χάτεμπουρ, Πεσίνα, Φρόιλερ (68' Ντε Ρόον), Γκόζενς (86' Ρουτζέρι), Γκόμες (46' Ίλιτσιτς), Μουριέλ (68' Τραορέ), Σαπάτα

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χάνσεν, Άντερσον, Τζέιμς, Σολτζ, Παουλίνιο, Χεγκ, Ντρέγιερ (82' Ίσακσεν), Άντερσον, Ονιέκα, Μαμπίλ (67' Βίμπε), Καμπά (82' Μάντσεν)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αταλάντα - Μίντιλαντ 1-1 (79' Ρομέρτο / 13' Σολτζ)

Λίβερπουλ - Άγιαξ 1-0 (59' Τζόουνς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λίβερπουλ 12 (9-2)

2. Αταλάντα 8 (9-8)

3. Άγιαξ 7 (7-6)

4. Μίντιλαντ 1 (3-12)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE ΜΠΑΓΕΡΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΙΝΤΕΡ ΠΟΡΤΟ ΜΑΡΣΕΙΓ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΙΑΞ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ