CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Σκέψεις για διεξαγωγή Final 4, τέλος οι διπλοί ημιτελικοί

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν @2020 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής Final 4 στο Champions League σε μία πόλη, κάτι που σημαίνει ότι θα σταματήσουν οι διπλοί ημιτελικοί.

Μία πρόταση που θα δημιουργήσει μία άκρως ποδοσφαιρική εβδομάδα έχει στα σκαριά η UEFA. Η σκέψη υπήρχε εδώ και καιρό στα υψηλά κλιμάκια της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και φαίνεται να προχωρά στο επόμενο στάδιο.

Ποια είναι αυτή; Η διεξαγωγή ενός Final 4 στο Champions League στα πρότυπα του μπάσκετ. Συγκεκριμένα μέσα σε μία εβδομάδα θα διεξάγονται σε κοινή πόλη οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα τελειώσουν οι διπλοί ημιτελικοί, δίνοντας έτσι χαρακτήρα τελικού και σε αυτούς. Το πλάνο είναι αυτός ο τρόπος διεξαγωγής να προχωρήσει από τη σεζόν 2024-25.

Εάν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί τότε ο τελικός του 2024 στο Γουέμπλεϊ θα είναι ο τελευταίος με το συγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής.

Ανάμεικτες οι αντιδράσεις

Φυσικά, η συγκεκριμένη ιδέα για να γίνει πράξη θα πρέπει να περάσει από όλες τις αρμόδιες επιτροπές της UEFA. Βέβαια, ήδη ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσεφέριν φέρεται να συμφωνεί με τη συγκεκριμένη ιδέα.

Βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε και τις αντιδράσεις που θα υπάρχουν από τους συλλόγους αλλά και από τις σύνδεσμο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής υπάρχει από το 1955 και δεδομένα πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ