CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Πρώτη με μεγάλη ανατροπή η Σίτι, στο Europa League η Γιουνγκ Μπόις

Ο Φιλ Φόντεν πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Λειψία | 28 Νοεμβρίου 2023
Ο Φιλ Φόντεν πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Λειψία | 28 Νοεμβρίου 2023 @2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το κρεσέντο του Οπέντα στο πρώτο μέρος όμως απάντησε με τρία γκολ στο δεύτερο και επιβληθηκε με 3-2 στο "Έτιχαντ", για να πάρει την πρωτιά στον 7ο όμιλο. Κλείδωσε το Europa η Γιουνγκ Μπόις με το 2-0 επί του Ερυθρού Αστέρα.

Η Μάντσεστερ Σίτι γιόρτασε πριν από τρεις εβδομάδες την πρόκρισή της στους "16" του Champions League και το βράδυ της Τρίτης (28/11) έδωσε θριαμβευτικό τόνο στην επιτυχία της αυτή, αφού επιβλήθηκε 3-2 της Λειψίας πραγματοποιώντας σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο μέρος και έκανε το "5 στα 5" στον 7ο όμιλο, για να καπαρώσει και την πρώτη θέση.

Ο Οπέντα ήταν εκείνος που έκανε-άνω κάτω την άμυνα των πολιτών στο πρώτο μέρος με δύο γκολ και απείλησε να τους υποχρεώσει στην πρώτη τους ήττα στο "Έτιχαντ" για το Champions League μετά από τον Σεπτέμβριο του 2018, όμως στο δεύτερο μέρος ακολούθησε... καταιγίδα, με την Σίτι να παίζει ως πρωταθλήτρια Ευρώπης και να γυρίζει το ματς με τα γκολ των Χάλαντ, Φόντεν και Άλβαρες.

Στο έτερο ματς του 7ου ομίλου, ο Ερυθρός Αστέρας έχανε τις ευκαιρίες και η Γιουνγκ Μπόις έβαζε τα γκολ, με το φινάλε να βρίσκει τους Ελβετούς να επικρατούν με 2-0 στον "τελικό επιβίωσης" των δύο ομάδων και να παίρνουν το εισιτήριο για τους "32" του Europa League, υποχρεώνοντας ταυτόχρονα τους Σέρβους να πιουν το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της φάσης των ομίλων.

Η Σίτι υπέταξε τον... δαίμονα Οπέντα

Η Μάντσεστερ Σίτι παρατάχτηκε στο χορτάρι του "Έτιχαντ" με τον αέρα του "4 στα 4" στο φετινό Champions League και με τις 11 διαδοχικές εντός έδρας νίκες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, μεταξύ των οποίων και το 7-0 την περασμένη σεζόν επί της Λειψίας, με τους Γερμανούς να στέλνουν όμως από νωρίς το μήνυμα πως φέτος δεν θα γίνονταν σάκος του μποξ.

Συγκεκριμένα στο 13', με τον Οπέντα να φεύγει σφαίρα στην πλάτη της άμυνας των πολιτών μετά από βολέ του Μπλάσβιχ αφήνοντας πίσω του τον Ακάντζι και να βγαίνει απέναντι στον Ορτέγκα, για να γράψει το 0-1 με πλασέ. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα όχι μόνο δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν μετά από αυτή την ψυχρολουσία αλλά δέχτηκαν και δεύτερο γκολ στο 33ο λεπτό, με τον Οπέντα να εκθέτει αυτή τη φορά τους Ρούμπεν Ντίας και Γκβάρντιολ και να γράφει το 2-0 μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια.

Με το σκορ αυτό έληξε το πρώτο μέρος, με τον Γκουαρδιόλα να κάνει τρεις αλλαγές στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και την πρώτη δυναμική αντίδραση να έρχεται στο 54', με τον Άλβαρες να περνάει υπέροχη κάθετη πάσα και τον Χάλαντ να εκτελεί τον Μπλάσβιχ για το 1-2. Το μομέντουμ ήταν πλέον στην πλευρά της αγγλικής ομάδας που συνέχισε να πιέζει και στο 70' έφτασε στην ισοφάριση, με τον Γκβάρντιολ να βρίσκει τον Φόντεν μέσα στην περιοχή και τον δεύτερο να σκοράρει με εκπληκτικό κοντρόλ και υποδειγματικό πλασέ.

Το 2-2 αρκούσε στην Σίτι για να πάρει την πρωτιά όμως δεν έμεινε εκεί, με τους πρωταθλητές Αγγλίας και Ευρώπης να πιέζουν τους Γερμανούς στο τελευταίο 20λεπτο και να δικαιώνονται, καθώς βρήκαν το πολυπόθητο τρίτο γκολ στο 87' με τον Άλβαρες, για να φτάσουν στη 12η σερί εντός έδρας νίκη τους στη διοργάνωση και στην 5η επιτυχία τους στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του 7ου ομίλου, που τους ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία ενόψει των νοκ-άουτ αγώνων.

  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Γουόκερ (54' Άλβαρες), Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας (46' Άκε), Γκβάρντιολ (90+3' Γκόμεθ), Ρόδρι, Φόντεν, Λιούις, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις (54' Ντοκού), Χάλαντ
  • ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Κλόστερμαν, Σιμάκαν, Λουκεμπά, Ράουμ, Σέιβαλντ, Χαϊντάρα (74' Καρβάλιο), Σλάγκερ (88' Καμπλ), Σίμονς (74' Πόουλσεν), Οπέντα (60' Σέσκο), Φόρσμπεργκ (60' Μπαουμγκάρτνερ)

Η Γιουνγκ Μπόις πήρε τον τελικό του... Europa

Στην Βέρνη, τέθηκαν αντιμέτωποι η Γιουνγκ Μπόις με τον Ερυθρό Αστέρα στο ντέρμπι για την 3η θέση και την συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας μέσω Europa League και εκείνοι που αποδείχτηκαν πιο ανθεκτικοί ήταν οι γηπεδούχοι. Οι Σέρβοι είχαν τις περισσότερες καθαρές ευκαιρίες όμως απέτυχαν να τις μετουσιώσουν σε γκολ και τιμωρήθηκαν σκληρά, με την Γιουνγκ Μπόις να είναι απίστευτα κυνική και να επικρατεί με 2-0.

Στο 8ο λεπτό ο Ούγκρινιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Νεντέλκοβιτς έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του έπειτα από το γύρισμα του Μπενίτο στο δεύτερο δοκάρι, για να έρθει στο 29' ο Μπλουμ να αποτελειώσει τους φιλοξενούμενους με φαλτσαριστό αριστερό πλασέ εντός περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς και είχαν μία εξαιρετική ευκαιρία στο 56' με ωραία ατομική ενέργεια του Χουάνγκ που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ρασιόπι, με το γκολ να μην έρχεται ωστόσο και την Γιουνγκ Μπόις να διαχειρίζεται κατόπιν το προβάδισμά της και να παίρνει μία σπουδαία πρόκριση.

  • ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ: Ρασιόπι, Μπλουμ, Καμαρά, Μπενίτο, Γκαρσία, Μάλες (46' Κόλεϊ), Νιασέ, Μοντέιρο (74' Τσάιγουα), Ελία, Ούγκρινιτς, Ενσάμ (74' Γκανβουλά)
  • ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γκλάζερ, Νεντέλκοβιτς, Ντράγκοβιτς, Ντιγκά, Ρόντιτς, Μιχαΐλοβιτς (84' Κατάι), Στάμενιτς (59' Λούτσιτς), Χουάνγκ (90' Κάνγκα), Μπουκαρί, Εντιαγέ (46' Μιγιάτοβιτς), Ίβανιτς (59' Κρασό)

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο

  • Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 3-2 (54' Χάλαντ, 70' Φόντεν, 87' Άλβαρες / 13' 33' Οπέντα)
  • Γιουνγκ Μπόις - Ερυθρός Αστέρας 2-0 (8' αυτ. Νεντέλκοβιτς, 29' Μπλουμ)

Όλο το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

  • Γιουνγκ Μπόις - Λειψία 1-3 (33' Ελία / 3' Σιμακάν, 73' Σλάγκερ, 90+2' Σέσκο)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Ερυθρός Αστέρας 3-1 (47' 60' Άλβαρες, 73' Ρόδρι / 45 Μπουκαρί)
  • Ερυθρός Αστέρας - Γιουνγκ Μπόις 2-2 (35' Εντιάιγ, 88' Μπουκαρί / 48' Ούγκρινιτς, 61' πέν. Ιτέν)
  • Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (48' Οπέντα / 25' Φόντεν, 84' Άλβαρες, 90+2' Ντόκου)
  • Λειψία - Ερυθρός Αστέρας 3-1 (12' Ράουμ, 59' Σίμονς, 84' Όλμο / 70' Στάμενιτς)
  • Γιουνγκ Μπόις - Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (52' Ελία / 48' Ακάντζι, 67' πέν., 86' Χάλαντ)
  • Ερυθρός Αστέρας - Λειψία 1-2 (81' αυτ. Χένριχς / 8' Σίμονς, 77' Οπέντα)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Γιουνγκ Μπόις 3-0 (23' πεν. 51' Χάλαντ, 45+1' Φόντεν)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 3-2 (54' Χάλαντ, 70' Φόντεν, 87' Άλβαρες / 13' 33' Οπέντα)
  • Γιουνγκ Μπόις - Ερυθρός Αστέρας 2-0 (8' αυτ. Νεντέλκοβιτς, 29' Μπλουμ)
  • 13/12 19:45 Ερυθρός Αστέρας - Μάντσεστερ Σίτι
  • 13/12 19:45 Λειψία - Γιουνγκ Μπόις
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΛΕΙΨΙΑ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ