CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ούτε τώρα χαμογέλασε η Σλάβια του Ζαφείρη, ανατροπές για Γιουβέντους και Μαρσέιγ, άνετες νίκες για Ντόρτμουντ και Νάπολι

Ο Χρήστος Ζαφείρης με τη φανέλα της Σλάβια @2025 AP Images

Χωρίς χαμόγελο αποχαιρέτησε ο Χρήστος Ζαφείρης τη Fortuna Arena στο τελευταίο του εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς με τη φανέλα της Σλάβια. Η Γιουβέντους πήρε το πρώτο της τρίποντο στη League Phase του Champions League, η Μαρσέιγ επέστρεψε στα τρίποντα με τεράστια ανατροπή, δυσκολεύτηκαν αλλά στο τέλος κατέκτησαν τις νίκες Ντόρτμουντ και Νάπολι.

Σασπένς, δράμα, υπέροχα γκολ και πολλές ανατροπές. Όλα τα είχαμε σε ακόμη μία αγωνιστική ημέρα στη League Phase του Champions League.

Στα βραδινά παιχνίδια της Τρίτης (25/11) εκτός από το σπουδαίο διπλό της Λεβερκούζεν με 2-0 στην έδρα της Σίτι και την τριάρα της Τσέλσι (3-0) επί της Μπαρτσελόνα, είχαμε και ακόμη πέντε ματς, μερικά από τα οποία έκλεψαν την παράσταση.

Η Σλάβια Πράγας του Χρήστου Ζαφείρη δεν έσπασε ούτε στην 5η αγωνιστική το ρόδι (0-0 με την Αθλέτικ), η Μαρσέιγ πανηγύρισε τεράστιο τρίποντο με ανατροπή (2-1) κόντρα στη Νιούκαστλ στο Βελοντρόμ, όπως και η Γιουβέντους στη Νορβηγία με αντίπαλο την Μπόντο Γκλιμτ (3-2), ενώ εύκολες νύχτες είχαν Ντόρτμουντ (4-0) και Νάπολι (2-0) απέναντι σε Βιγιαρεάλ και Κάραμπαγκ αντιστοίχως.

Μπόντο Γκλιμτ – Γιουβέντους 2-3

Η Μπόντο Γκλιμτ πήρε αυτό που δικαιούταν στο 27′. Ο αρχηγός της, Μπεργκ, εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Χεγκ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι, όπου έκανε την κίνηση ο Μπλόμπεργκ και με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Περίν για το 1-0.

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, όμως με την έναρξη του δεύτερου όλα άλλαξαν. Το σουτ του Γιλντίζ μπλοκαρίστηκε από την άμυνα των Νορβηγών, ο Οπέντα είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του και με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.

Έξι λεπτά αργότερα η Γιουβέντους  σκόραρε με τον Μιρέτι για την ολική ανατροπή, όμως το τέρμα του Ιταλού ακυρώθηκε καθώς ο Οπέντα ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Ωστόσο, δεν είχε ίδια κατάληξη και η φάση του 59′. Ο Γιλντίζ είδε με πανέξυπνη κάθετη μπαλιά τον Μιρέτι, εκείνος σέντραρε μέσα από την περιοχή και αριστερά, ο Κένι σηκώθηκε ψηλότερα από τον αντίπαλό του και με δυνατή κεφαλιά έβαλε μπροστά τη Βέκια Σινιόρα.

Στο 87′ ήταν η σειρά της Μπόντο Γκλιμτ για να ισοφαρίσει με εκτέλεση πέναλτι του Φετ, όμως ο Ντέιβιντ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 90+1′ έδωσε την πρώτη νίκη στη Γιουβέντους μετά από τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

Μπόντο Γκλιμτ: Χάικιν, Σόβολντ, Μπγιόρτουφτ, Αλεσαμί, Μπγιόρκαν, Φετ, Μπεργκ, Εβγέν, Μάτα, Μπλόμπεργκ, Χεγκ

Γιουβέντους: Περίν, Καλουλού, Κέλι, Κόπμαϊνερς, ΜακΚένι, Λοκατέλι, Άντζιτς, Καμπιάσο, Μιρέτι, Κονσεϊσάο, Οπέντα

Μαρσέιγ – Νιούκαστλ 2-1

Η Νιούκαστλ έκανε την ιδανικότερη εκκίνηση στο Βελοντρόμ, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6′ με δράστη τον Μπαρνς, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ίδια για τους Άγγλους.

Δεν θα μπορούσε να αρχίσει καλύτερα το δεύτερο μέρος για τη Μαρσέιγ, καθώς βρήκε δίχτυα μόλις στα πρώτα 20”.

Ο Μπακολά είδε με πανέμορφη κάθετη μπαλιά τον Ομπαμεγιάνγκ, εκείνος πρόλαβε την έξοδο του Πόουπ, τσίμπησε την μπάλα και ισοφάρισε σε 1-1 με εκπληκτική εκτέλεση από πολύ πλάγια θέση από τα περίπου 30 μέτρα.

Στο 50′ ο διεθνής φορ από την Γκαμπόν απέδειξε γιατί διάγει μία δεύτερη νιότη τη φετινή σεζόν. 0 36χρονος στο 50′ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι μετά τη σέντρα του Γουεά και με προβολή με το δεξί διαμόρφωσε το τελικό 2-1, βάζοντας τους Μασσαλούς στο παιχνίδι της πρόκρισης στη φάση των νοκ άουτ.

Μαρσέιγ: Ρούλι, Γουεά, Παβάρ, Μπαλέρντι, Έμερσον, Φερμίρεν, Χόιμπεργκ, Γκρίνγουντ, Μπακολά, Παϊσάο, Ομπαμεγιάνγκ

Νιούκαστλ: Πόουπ, Τιό, Σαρ, Μπερν, Μέρφι, Τονάλι, Γκιμαράες, Λιβραμέντο, Γουίλοκ, Μπαρνς, Γκόρντον

Σλάβια – Αθλέτικ 0-0

Το αντίο του Χρήστου Ζαφείρη στη Σλάβια, τουλάχιστον όσον αφορά τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια, δεν συνδυάστηκε με την πολυπόθητη νίκη.

Η πρωταθλητές Τσεχίας έμειναν στο 0-0 με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, σε μία αναμέτρηση που είχε φάσεις (8-12 τελικές, 1-4 μεγάλες ευκαιρίες, 0.71-1,18 xGoals), όμως καμία ομάδα να μην βρίσκει δίχτυα.

Σλάβια: Στανέκ, Μόζες, Ζίμα, Χάλουπεκ, Ντούντερα, Σάντιλεκ, Ζαφείρης, Εμποντζί, Πρόβοντ, Σανιάνγκ, Τσόρι

Αθλέτικ: Σιμόν, Αρέθο, Βίβιαν, Παρέδες, Μπόιρο, Γκαλαρέτα, Ρέγο, Μπερενγκέρ, Σανθέτ, Ναβάρο, Γουρουθέτα

Ντόρτμουντ – Βιγιαρεάλ 4-0

Η Βιγιαρεάλ ήταν αυτή που μπήκε με μεγαλύτερη θέληση στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα οι Βεστφαλοί πήραν προβάδισμα με buzzer beater στο τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Αντόν πήρε την κεφαλιά στο κόρνερ, ο Σβένσον σούταρε άτσαλα, ο Γκιρασί μπήκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Ζούνιορ.

Ο δεινός εκτελεστής των Γερμανών σημείωσε και το 2-0 στο 54′, έχοντας προηγουμένως αστοχήσει σε πέναλτι. Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης πήρε το ριμπάουντ και σε κενό τέρμα πέτυχε την ντοπιέτα.

Το 3-0 έγινε με τον Αντεγέμι στο 58′ με εξαιρετικό τελείωμα, ενώ το κερασάκι στην “κίτρινη” τούρτα έβαλε ο Σβένσον στο 90+5′ μετά από ασίστ του Γκρος.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Ανσελμίνο, Αντόν, Σλότερμπεκ, Κόουτο, Ένμετσα, Ζάμπιτσερ, Σβένσον, Αντεγέμι, Μπραντ, Γκιρασί

Βιγιαρεάλ: Ζούνιορ, Μουρίνιο, Φόιθ, Βέιγκα, Καρδόνα, Κομεσάνια, Πάρτεϊ, Γουέ, Μπούτσαναν, Πεπέ, Ολουβασέγι

Νάπολι – Κάραμπαγκ 2-0

Η Νάπολι τα βρήκε σκούρα απέναντι στη μαχητική Κάραμπαγκ, την αντίσταση της οποίας έκαμψε μέσα σε επτά (από το 65′ μέχρι το 72′).

Ο Χόιλουντ στο 56′ πέταξε στα σκουπίδια το πέναλτι που κέρδισε ο Ντι Λορέντσο για αμφισβητούμενο μαρκάρισμα, όμως το 1-0 έγινε για τους παρτενοπέι έξι εννέα λεπτά μετά με αρκετή δόση τύχης.

Ο Κοτσάλκσι απομάκρυνε την μπάλα από κόρνερ ακριβώς πάνω στο κεφάλι του ΜακΤόμινεϊ, ο οποίος από κοντά είπε “ευχαριστώ” ανοίγοντας το σκορ.

Το τρίποντο για τους γηπεδούχους σφραγίστηκε στο 72′ με το αυτογκόλ του Γιάνκοβιτς.

Νάπολι: Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μποκέμα, Ραχμάνι, Μπουοντζιόρνο, Ντι Λορέντσο, Λομπότκα, ΜακΤόμινεϊ, Ολιβέρα, Νέρες, Λανγκ, Χόιλουντ

Κάραμπαγκ: Κοτσάλσκι, Σίλβα, Μεδίνα, Μουσταφαζάντα, Καφαρκουλίεβ, Μπίσαλχο, Γιάνκοβιτς, Αντράντε, Ντουράν, Αντάι, Ζουμπίρ

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

  • Άγιαξ – Μπενφίκα 0-2
  • Γαλατασαράι – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 0-1
  • Μπόντο Γκλιμτ – Γιουβέντους 2-3
  • Ντόρτμουντ – Βιγιαρεάλ 3-0
  • Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 4-0
  • Μάντσεστερ Σίτι – Λεβερκούζεν 0-2
  • Νάπολι – Κάραμπαγκ 2-0
  • Μαρσέιγ – Νιούκαστλ 2-1
  • Σλάβια Πράγας – Αθλέτικ 0-0
  • 26/11 19:45 Κοπεγχάγη – Καϊράτ Αλμάτι
  • 26/11 19:45 Πάφος – Μονακό
  • 26/11 22:00 Άρσεναλ – Μπάγερν
  • 26/11 22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Ίντερ
  • 26/11 22:00 Άιντραχτ – Αταλάντα
  • 26/11 22:00 Λίβερπουλ – Αϊντχόφεν
  • 26/11 22:00 Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης
  • 26/11 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν – Τότεναμ
  • 26/11 22:00 Σπόρτινγκ – Μπριζ

 

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

  • 09/12 17:30 Καϊράτ – Ολυμπιακός
  • 09/12 19:45 Μπάγερν – Σπόρτινγκ
  • 09/12 22:00 Μονακό – Γαλατασαράι
  • 09/12 22:00 Αταλάντα – Τσέλσι
  • 09/12 22:00 Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ
  • 09/12 22:00 Ίντερ – Λίβερπουλ
  • 09/12 22:00 Αϊντχόφεν – Ατλέτικο
  • 09/12 22:00 Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Μαρσέιγ
  • 10/12 19:45 Καραμπάγκ – Άγιαξ
  • 10/12 19:45 Βιγιαρεάλ – Κοπενχάγη
  • 10/12 22:00 Αθλέτικ – Παρί Σεν Ζερμέν
  • 10/12 22:00 Λεβερκούζεν – Νιούκαστλ
  • 10/12 22:00 Μπενφίκα – Νάπολι
  • 10/12 22:00 Ντόρτμουντ – Μπόντο Γκλιμτ
  • 10/12 22:00 Κλαμπ Μπριζ – Άρσεναλ
  • 10/12 22:00 Γιουβέντους – Πάφος
  • 10/12 22:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι

 

Δείτε εδώ αναλυτικά το καλεντάρι του Champions League για τη σεζόν 2025-26.

Όλα τα παιχνίδια των νταμπλούχων Ελλάδας στη League Phase του Champions League θα μεταδοθούν τόσο από την COSMOTE TV, όσο και από το MEGA.

Το σύστημα διεξαγωγής

  • Στη League Phase συμμετέχουν 36 ομάδες σε μια ενιαία βαθμολογία.
  • Κάθε ομάδα θα παίξει κόντρα σε οκτώ ομάδες, δίνοντας συνολικά οκτώ παιχνίδια, τέσσερα εντός και τέσσερα εκτός έδρας.
  • Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η μέχρι και την 8η θέση θα μπουν απευθείας στους 16
  • Οι ομάδες των θέσεων 9 έως 24 θα παίξουν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες playoffs. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνονται στις έδρες των ομάδων 17-24 και οι ρεβάνς στις έδρες των ομάδων 9-16.
  • Οι τελευταίες 12 ομάδες δεν θα συνεχίσουν στην Ευρώπη.
  • Το μονοπάτι που θα ακολουθήσει η κάθε ομάδα στα νοκ-άουτ καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση που θα καταλάβει στο League Phase

Αυτά είναι τα κριτήρια ισοβαθμίας στη League Phase

  • Διαφορά τερμάτων
  • Καλύτερη επίθεση
  • Εκτός έδρας καλύτερη επίθεση
  • Νίκες
  • Εκτός έδρας νίκες
  • Βαθμοί που κερδίθηκαν απέναντι στους αντιπάλους στη League Stage
  • Διαφορά τερμάτων απέναντι στους αντιπάλους στη League Stage
  • Καλύτερη επίθεση από τους αντιπάλους στη League Stage
  • Χαμηλότεροι πόντοι πειθαρχίας
  • Βαθμολογία της ομάδας στο ranking της UEFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ