CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Οι επτά ομάδες που μπορούν να προκριθούν στα νοκ άουτ από την 4η αγωνιστική των ομίλων

Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι απέναντι στην Γιουνάιτεντ | 29 Οκτωβρίου 2023
Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι απέναντι στην Γιουνάιτεντ | 29 Οκτωβρίου 2023 @2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Η 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League ενδέχεται να προσφέρει και τα πρώτα ονόματα ομάδων που συμπληρώνουν τις 16 καλύτερες του θεσμού.

Η φάση των ομίλων του Champions League μπαίνει στον 2ο γύρο και η αρχή γίνεται με την 4η αγωνιστική που ενδέχεται να προσφέρει και τις πρώτες προκρίσεις στα νοκ άουτ.

Επτά ομάδες έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν μαθηματικά θέση στη φάση των 16 του θεσμού από τα παιχνίδια της Τρίτης και της Τετάρτης και στη συνέχεια να δώσουν μάχη για την πρωτιά και μία -θεωρητικά- καλύτερη κλήρωση.

Την Τρίτης αγωνίζονται οι ομάδες των τεσσάρων τελευταίων ομίλων. Στον 5ο και στον 6ο η κατάσταση είναι πιο σφιχτή και δεν μπορεί κάποια ομάδα να εξασφαλιστεί πρόωρα, όμως δεν ισχύει το ίδιο με τους υπόλοιπους ομίλους.

Στον 7ο, η Μάντσεστερ Σίτι έχει κάνει το απόλυτο των νικών κι εάν επικρατήσει των Γιουνγκ Μπόις στην Αγγλία, εξασφαλίζει μαθηματικά την πρόκριση. Ωστόσο, το ίδιο μπορεί να κάνει η Λειψία, αν οι Άγγλοι νικήσουν τους Ελβετούς κι οι Γερμανοί επικρατήσουν του Ερυθρού Αστέρα. Αν συμβεί μόνο το πρώτο σκέλος, τότε η Σίτι κατακτά και την πρωτιά του γκρουπ.

Στον 8ο όμιλο, η Μπαρτσελόνα επίσης έχει κάνει το 3/3 και με νίκη επί της Σαχτάρ στο Αμβούργο, τότε προκρίνεται στα νοκ άουτ.

Στους αγώνες της Τετάρτης, το ενδιαφέρον για τις πρόωρες προκρίσεις απλώνεται σε τρεις ομίλους.

Στον 1ο, η Μπάγερν έχει τρεις νίκες στον 1ο γύρο και με ακόμα μία επί της Γαλατάσαραϊ στο Μόναχο εξασφαλίζει την πρόκριση.

Στον 3ο όμιλο, η Ρεάλ έχει κι αυτή το απόλυτο των νικών και υποδεχόμενη την Μπράγκα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" μπορεί να φτάσει τους 12 και να αυξήσει στους εννέα την απόσταση από τους Πορτογάλους που βρίσκονται στην 3η θέση.

Από τον 4ο όμιλο μπορούν να προχωρήσουν από την 4η αγωνιστική δύο ομάδες. Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ίντερ ισοβαθμούν στην κορυφή κι αν επικρατήσουν των Μπενφίκα (εντός) και Ζάλτσμπουργκ (εκτός) αντίστοιχα, παίρνουν τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης. Οι Ιταλοί θα προκριθούν σίγουρα αν επικρατήσουν των Αυστριακών, όμως αν δεν τα καταφέρουν, τότε δεν προκρίνονται ούτε εκείνοι ούτε οι Ισπανοί, ακόμα κι αν νικήσουν τους Πορτογάλους.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΝΤΕΡ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ