CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ο Λαουτάρο κράτησε όρθια την Ίντερ, άλωσε την Λισσαβώνα η Ζάλτσμπουργκ

Inter Milan's Lautaro Martinez celebrates after scoring his side's first goal during a Group D Champions League soccer match between Real Sociedad and Inter Milan at the Real Arena stadium in San Sebastian, Spain, Wednesday, Sept. 20, 2023. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Inter Milan's Lautaro Martinez celebrates after scoring his side's first goal during a Group D Champions League soccer match between Real Sociedad and Inter Milan at the Real Arena stadium in San Sebastian, Spain, Wednesday, Sept. 20, 2023. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

Η Ίντερ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην Σοσιεδάδ όμως ο Μαρτίνες την βοήθησε να αποδράσει με ένα χρυσό γκολ από τη Χώρα των Βάσκων στο 87ο λεπτό (1-1). Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την Ζάλτσμπουργκ με 2-0 επί της Μπενφίκα.

Λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβό της στο "Μεάτσα" κόντρα στην συμπολίτισσα Μίλαν (με το εμφατικό 5-1) η Ίντερ ταξίδεψε στη Χώρα των Βάσκων για την πρεμιέρα του Champions League κόντρα στην Σοσιεδάδ, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 4ου ομίλου, και εκεί δοκιμάστηκε για τα καλά.

Και αυτό γιατί η ομάδα του Αλγουαθίλ έπαιξε εξαιρετικά στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και έφτασε μία ανάσα από το να πάρει το τρίποντο, για να βρεθεί τελικά ο Λαουτάρο Μαρτίνες ως "από μηχανής Θεός" και να κρατήσει όρθια την ομάδα του, χαρίζοντάς της τον βαθμό της ισοπαλίας λίγο πριν το φινάλε.

Τα πρώτα λεπτά βρήκαν τους Βάσκους να έχουν δοκάρι αρχικά και εν συνεχεία να φτάνουν στο 1-0 μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Μέντεθ να πιέζει τον Μπαστόνι έξω από τη μεγάλη περιοχή των Μιλανέζων και να κλέβει τη μπάλα, για να εκτελέσει τον Ζόμερ με σουτ από το ύψος τηςμεγάλης περιοχής.

Το πρώτο μέρος άνηκε πλήρως στους Ισπανούς που "εξαφάνισαν" την Ίντερ από τη μέση και μπροστά, με το δεύτερο μέρος να βρίσκει την Σοσιεδάδ να κυνηγάει το δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη αλλά να πέφτει πάνω σε έναν εξαιρετικό Ζόμερ που κράτησε όρθια την ομάδα του με μερικές φανταστικές επεμβάσεις.

Κάπως έτσι, η Ίντερ παρέμεινε μέχρι τέλους στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος και το άρπαξε στο 87', με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να μην σπαταλάει τη μοναδική καλή ευκαιρία που είχε και να εκτελεί τον Ρεμίρο με άπιαστο σουτ για να γράψει το τελικό 1-1 με τη μοναδική τελική εντός εστίας των νερατζούρι σε ολόκληρο το παιχνίδι.

  • ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Τραορέ, Θουμπελδία, Λε Νορμάντ, Τίερνι (62' Μουνιόθ), Μέντεθ (85' Πατσέκο), Θουμπιμέντι, Μερίνο, Μπαρενετσέα (62' Τσο), Κούμπο (72' Οντριοθόλα), Ογιαρθάμπαλ (72' Σαντίκ)
  • ΙΝΤΕΡ: Ζόμερ, Παβάρ, Ντε Φράι (76' Ατσέρμπι), Μπαστόνι (55' Ντιμάρκο), Ντάμφρις, Μπαρέλα, Ασλάνι (55' Φρατέζι) Μικίταριαν (69' Σάντσεθ), Αουγκούστο, Αρναούτοβιτς (55' Τουράμ), Μαρτίνες

Η Ζάλτσμπουργκ πέρασε αέρας από την Λισσαβώνα

Ονειρεμένη ήταν η πρεμιέρα της Ζάλτσμπουργκ στο φετινό Champions League αφού το φινάλε της πρώτης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο την βρήκε να πανηγυρίζει εκτός έδρας τρίποντο και μάλιστα να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής.

Οι Αυστριακοί είχαν χρυσή ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό μετά από πέναλτι που υπέπεσε ο Τρουμπίν αλλά την πέταξαν στα σκουπίδια με την κακή εκτέλεση του Κονατέ (πάνω από το οριζόντιο δοκάρι), για να έρθει όμως το 0-1 λίγα λεπτά αργότερα.

Οι Ίβηρες δεν έμαθαν από το πάθημά τους και υπέπεσαν σε δεύτερο πέναλτι, με τον Αντόνιο Σίλβα να αντικρίζει απευθείας κόκκινη κάρτα (σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι πριν περάσει την τελική γραμμή) και τον Σίμιτς να μην... συγχωρεί στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Μπενφίκα προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως ο Σλάγκερ έκανε μία σπουδαία επέμβαση για την Ζάλτσμπουργκ και στην εξέλιξη της φάσης έγινε το 0-2, με τους ταύρους να βγάζουν αντεπίθεση και τον Σίμιτς να δίνει ασίστ πάρε-βάλε στον Γκλουχ, που σκόραρε με πλασέ στην απροστάτευτη εστία.

Η φάση αυτή έστειλε ουσιαστικά το ματς για ύπνο, με τους αετούς της Λισσαβώνας να μην μπορούν να επιστρέψουν παίζοντας άλλωστε από το 13ο λεπτό με 10 παίκτες και την Ζάλτσμπουργκ να διαχειρίζεται άψογα το αβαντάζ της για να κάνει ονειρεμένη εκκίνηση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλογική διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο

  • Μπενφίκα - Ζάλτσμπουργκ 0-2 (15' Σίμιτς, 51' Γκλουχ)
  • Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ίντερ 1-1 (4' Μέντεθ / 87' Μαρτίνες)

Όλο το πρόγραμμα

  • 03/10 19:45 Ζάλτσμπουργκ - Ρεάλ Σοσιεδάδ
  • 03/10 22:00 Ίντερ - Μπενφίκα
  • 24/10 19:45 Ίντερ - Ζάλτσμπουργκ
  • 24/10 22:00 Μπενφίκα - Ρεάλ Σοσιεδάδ
  • 08/11 19:45 Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μπενφίκα
  • 08/11 22:00 Ζάλτσμπουργκ - Ίντερ
  • 29/11 22:00 Μπενφίκα - Ίντερ
  • 29/11 22:00 Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ζάλτσμπουργκ
  • 12/12 22:00 Ζάλτσμπουργκ - Μπενφίκα
  • 12/12 22:00 Ίντερ - Ρεάλ Σοσιεδάδ
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ