CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ο Αθανασιάδης πρώτος στις αποκρούσεις, ο Βλαχοδήμος τρίτος

Ο Γιώργος Αθανασιάδης με τη φανέλα της Σέριφ
Ο Γιώργος Αθανασιάδης με τη φανέλα της Σέριφ © 2021 AP IMAGES

Ο Γιώργος Αθανασιάδης ήταν ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες αποκρούσεις στη φάση των ομίλων του Champions League, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας, μαζί με τον Τιμπό Κουρτουά.

Η UEFA έκανε την ανασκόπηση της φάση των ομίλων του Champions League και δημοσίευσε ένα ποστ στο facebook με τους ποδοσφαιριστές που έπιασαν την κορυφή σε διάφορες στατιστικές κατηγορίες.

Σε αυτό το γκρουπ ανήκουν και δύο Έλληνες που μάλιστα αγωνίζονται στην ίδια θέση. Ο Γιώργος Αθανασιάδης της Σέριφ ήταν ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες αποκρούσεις στη φάση των ομίλων. Οι 29 που πραγματοποίησε απέναντι σε Ρεάλ, Ίντερ και Σαχτάρ ξεπερνά κατά μία την επίδοση του Σιμόν Μινιολέ της Μπριζ απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι, Παρί και Λειψία. Μάλιστα, οι 10 από τις επεμβάσεις του Αθανασιάδη έγιναν στο ίδιο παιχνίδι, στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" κόντρα στη Ρεάλ, όπου η πρωταθλήτρια Μολδαβίας επικράτησε με 2-1. Εκείνη η επίδοσή του συνιστά ρεκόρ επεμβάσεων σε εκτός έδρας αγώνα για ομάδα που νίκησε.

Στην 3η θέση της ίδιας στατιστικής κατηγορίας βρίσκεται ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος της Μπενφίκα με 22 επεμβάσεις, σε όμιλο με Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Ντινάμο Κιέβου, ενώ τις ίδιες είχε και ο Τιμπό Κουρτουά της Ρεάλ.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΕΡΙΦ ΜΠΕΝΦΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ