CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ο Άγιαξ προκρίθηκε με νίκη στο Ντόρτμουντ, νέα τεσσάρα η Σπόρτινγκ στην Μπεσίκτας

Ο Σεμπαστιάν Αλέ του Άγιαξ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2021
Ο Σεμπαστιάν Αλέ του Άγιαξ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2021 © 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Ο Άγιαξ νίκησε 3-1 με ανατροπή την Ντόρτμουντ των 10 παικτών, έκανε το 4/4 και προκρίθηκε από τον 3ο όμιλο του Champions League. Η Σπόρτινγκ διέλυσε και στη Λισαβόνα την Μπεσίκτας.

Ο Άγιαξ προκρίθηκε στη φάση των 16 του Champions League με 4/4 στον 3ο όμιλο, ύστερα από τη νίκη και στη Γερμανία επί της Ντόρτμουντ με 3-1. Οι Βεστφαλοί προηγήθηκαν παρότι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ματς Χούμελς, αλλά τελικά δεν άντεξαν απέναντι στον Άντονι που έβγαλε τρεις ασίστ.

Η Σπόρτινγκ διέλυσε και στη Λισαβόνα την Μπεσίκτας, σημειώνοντας ξανά τέσσερα γκολ (4-0) απέναντι στους Τούρκους όπως στην Πόλη.

Το απόλυτο ο Άγιαξ με δημιουργό Άντονι

Ο Άγιαξ είχε επικρατήσει με 4-0 της Ντόρτμουντ στο Άμστερνταμ και οι Βεστφαλοί έψαχναν τη ρεβάνς. Η απουσία του Έρλινγκ Χάλαντ δεν φάνηκε στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, όμως στο Champions League ήταν αισθητή, αφού απέτυχαν να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του 37χρονου τερματοφύλακα του "Αίαντα", Ρέμκο Πάσφεερ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 29' ο Άντονι έκανε δύο ντρίμπλες σε δύο αντιπάλους και στη δεύτερη εξ αυτών, ο Ματς Χούμελς τον σταμάτησε με τάκλιν. Ο Μάικλ Όλιβερ έδειξε κόκκινη κάρτα στον Γερμανό στόπερ επειδή έκανε τάκλιν με άλμα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και το χρόνο που χρειάστηκε κι ο VAR για να συμφωνήσει.

Λίγα λεπτά αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν όμως, αφού ο Τζουντ Μπέλιγχαμ κέρδισε πολύ εύκολο πέναλτι, με τον Μάρκο Ρόις να ανοίγει το σκορ.

ο Μάρκο Ρόζε έριξε στον αγώνα τον Μάριν Πόνγκρατσιτς για να αναπληρώσει το κενό στα στόπερ της Μπορούσια, όμως ο Κροάτης στόπερ βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα. Ο Άγιαξ πολιορκούσε την περιοχή του Γκρέγκορ Κόμπελ, ο οποίος δεν αισθανόταν ασφάλεια, κάτι που ήταν εμφανές.

Στο 72ο λεπτό ο Πόνγκρατσιτς με κεφαλιά προς τα πίσω μετέτρεψε μία σέντρα του Άντονι από δεξιά σε ασίστ για τον Ντούσαν Τάντιτς, ο οποίος με προβολή σκόραρε και ταυτόχρονα τραυματίστηκε στα γεννητικά όργανα από το δοκάρι! Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Σεμπαστιάν Αλέ να τροφοδοτηθεί από δεξιά με τον Άντονι για το γκολ της ανατροπής, με τον Γάλλο να σκοράρει για 7η φορά σε τέσσερις αγώνες. Στις καθυστερήσεις ήρθε το τελικό "χτύπημα" με ασίστ του Άντονι στον Ντάβι Κλάασεν για το τελικό 3-1.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Μενιέ, Χούμελς, Ακάντζι, Βολφ (58' Πάσλακ), Βίτσελ, Μπέλιγχαμ, Αζάρ (34' Πόνγκρατσιτς), Ρόις (76' Κνάουφ), Τίγκες (76' Μάλεν), Μπραντ

ΑΓΙΑΞ: Πάσφεερ, Μαζραουί, Τίμπερ, Μαρτίνες, Μπλιντ, Άλβαρες (46' Κλάασεν), Χράφενμπερχ, Άντονι, Μπέρχαουζ (67' Κουντούς), Τάντιτς, Αλέρ

Η Σπόρτινγκ διέσυρε ξανά την Μπεσίκτας

Η Σπόρτινγκ συνέχισε το... πάρτι απέναντι στην Μπεσίκτας από εκεί που το άφησε στην Κωνσταντινούπολη. Όπως και τότε σημείωσε τρία γκολ στο 1ο ημίχρονο, όπως και τώρα διέσυρε τους πρωταθλητές Τουρκίας με τέσσερα γκολ.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Πέντρο Γκονσάλβες, ο οποίος σημείωσε τα πρώτα δύο γκολ. Αρχικά με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 31' και στη συνέχεια με σουτ επτά λεπτά αργότερα. Οι "αετοί" ήταν καταιγιστικοί και βρήκαν νέο γκολ με μακρινό σουτ του Παουλίνιο, την ώρα που οι Τούρκοι είχαν παγώσει, έπειτα από μια καλή στιγμή του Κάιλ Λάριν στα πρώτα λεπτά.

Στο 2ο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, όμως η Σπόρτινγκ ήταν αυτή που συνέχισε να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες, με εξαίρεση τη φάση του 56ου λεπτού, όταν ο Πάμπλο Σαράμπια έγραψε το 4-0.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αδάν, Φεντάλ, Κοάτες, Ινάσιο, Πόρο (17' Εσγκάιο), Παλίνια, Νούνες (60' Μπραγκάνσα), Ρέις (72' Βινάγκρε), Σαράμπια, Παουλίνιο (60' Σάντος), Γκονσάλβες (72' Καμπράλ)

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ντεστανόγλου, Ουϊσάλ, Ουέλιντον, Μοντέρο (46' Τεϊσέιρα), Γιλμάζ, Τοπάλ, Σόουζα, Γκεζάλ (78' Τέρε), Χάτσινσον (61' Ουτσάν), Λάριν (61' Μποζντογκάν, 83' Εζιακούπ), Καραμάν

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΑΓΙΑΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ