CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Νίκη με δύο πέναλτι η Ζάλτσμπουργκ, ισόπαλη με διαμαρτυρίες η Σεβίλλη

Ο Καρίμ Αντεγέμι της Ζάλτσμπουργκ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λιλ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Βαλς Ζίτσενχαϊμ | Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Καρίμ Αντεγέμι της Ζάλτσμπουργκ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λιλ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Βαλς Ζίτσενχαϊμ | Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 © 2021 PETR DAVID JOSEK/ASSOCIATED PRESS

Η Ζάλτσμπουργκ κέρδισε άλλα δύο πέναλτι ύστερα από τα τρία στην πρεμιέρα και επικράτησε με 2-1 της Λιλ για τον 7ο όμιλο του Champions League. Η Σεβίλλη ισοφάρισε στο τέλος σε 1-1 από τη βούλα τη Βόλφσμπουργκ, με αρκετές διαμαρτυρίες για τον τρόπο.

Η Ζάλτσμπουργκ επικράτησε με 2-1 της Λιλ για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Champions League και έγινε επικεφαλής στο βαθμολογικό πίνακα.

Αυτό διότι η Βόλφσμπουργκ με τη Σεβίλλη αλληλοεξουδετερώθηκαν στη Γερμανία και το τελικό 1-1 τις αφήνει πιο πίσω με δύο βαθμούς.

Ζάλτσμπουργκ - Λιλ 2-1: Από τη βούλα με Αντεγέμι ξανά

Στην πρεμιέρα με τη Σεβίλλη, η Ζάλτσμπουργκ κέρδισε τρία πέναλτι, όλα με τον Καρίμ Αντεγέμι. Ο Γερμανός επιθετικός έκανε το ίδιο και κόντρα στη Λιλ, οδηγώντας στη νίκη με 2-1 τους Αυστριακούς.

Στο 1ο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές για γκολ, μέχρι ο Αντεγέμι να κερδίσει το πρώτο πέναλτι της βραδιάς, στο 33', έπειτα από μαρκάρισμα του Σβεν Μπότμαν. Ο Ολλανδός δεν φάνηκε ξεκάθαρα να τον βρίσκει, όμως ο διαιτητής είδε τη φάση στο video και έκρινε πως υπάρχει παράβαση, με τον Αντεγέμι να γράφει το 1-0.

Στο 53' το πέναλτι ήρθε από χέρι του Μπουράκ Γιλμάζ, με τον Αντεγέμι να διπλασιάζει τα τέρματά του και να ετοιμάζεται να πανηγυρίσει μια σημαντική νίκη των γηπεδούχων. Υπολόγιζε χωρίς τον Τούρκο επιθετικό, που στο 62' αποφάσισε να εκτελέσει απευθείας φάουλ από πολύ δύσκολη θέση, όμως ο Φίλιπ Κεν έκανε λάθος και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, οι πρωταθλητές Γαλλίας πίεσαν για την ισοφάριση, κυρίως από στημένες φάσεις, όμως δεν τα κατάφεραν και παραμένουν ουραγοί στον όμιλο.

Βόλφσμπουργκ - Σεβίλλη 1-1: Ένα πέναλτι στο τέλος έσωσε τους Ανδαλουσιάνους

Η Σεβίλλη απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας 1-1 από τη Βόλφσμπουργκ και οι δύο ομάδες παρέμειναν ισόβαθμες, ωστόσο οι διαμαρτυρίες γι' αυτό το αποτέλεσμα είναι πολλές και μεγάλες.

Ο Ζοζουά Γκιλαβογκί στο 87' επιχείρησε να διώξει μπροστά από τον Έρικ Λαμέλα αλλά να τον χτυπάει πάνω στην κίνηση, με τον διαιτητή να μην καταλογίζει κάτι. Το παιχνίδι συνεχίστηκε μέχρι ο Κέβιν Μπλομ από ως VAR να ενημερώσει τον διαιτητή Γκέοργκι Καμπάκοφ ότι ίσως υπάρχει παράβαση. Ο Βούλγαρος είδε τη φάση στην οθόνη και καταλόγισε πέναλτι αποβάλλοντας τον Γκιλαβογκί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Ίβαν Ράκιτιτς να ισοφαρίζει.

Νωρίτερα, οι "λύκοι" είχαν προηγηθεί με τον Ρενάτο Στέφεν με την έναρξη του 2ου μέρους, σε μία φάση όπου τρεις παίκτες των Γερμανών προσπάθησαν να σουτάρουν και δεν τα κατάφεραν με την πρώτη.

Ο αγώνας παρέμεινε αρκετά αμφίρροπος μέχρι να έρθει η φάση του 87' που έβαλε φωτιά.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Champions League

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου του Champions League

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Champions League

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΒΙΛΛΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ