CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η UEFA εξετάζει αντικατάσταση του διαιτητή Μαρτσίνιακ από τον τελικό λόγω καταγγελιών για σχέσεις με την ακροδεξιά

Ο Μαρτσίνιακ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για την Super League Interwetten.
Ο Μαρτσίνιακ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η UEFA άρχισε έρευνα σχετική με τις καταγγελίες αντιρατσιστικής ομάδας, οι οποίες θέλουν τον διαιτητή του τελικού Champions League, Σίμον Μαρτσίνιακ, να συμμετέχει σε εκδήλωση ακροδεξιάς παράταξης στην Πολωνία.

Ο τελικός του Champions League διεξάγεται στις 10 Ιουνίου μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη, όμως ο διαιτητής ίσως να μην είναι ο Σίμον Μαρτσίνιακ, όπως είχε ορίσει η UEFA.

Ο Πολωνός βρίσκεται στο επίκεντρο καταγγελιών της αντιρατσιστικής ομάδας Never Again, η οποία υποστηρίζει ότι ο διεθνής διαιτητής "προώθησε και συμμετείχε σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώθηκε από έναν ακροδεξιό Πολωνό ηγέτη, τον Σλάβομιρ Μέντζεν".

"Είμαστε σοκαρισμένοι και αηδιασμένοι από τον δημόσιο συσχετισμό του Μαρτσίνιακ με τον Μέντζεν και τις τοξικές πολιτικές του. Είναι ασύμβατο με τις βασικές αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, όπως η ισότητα και ο σεβασμός", εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Never Again, Ράφαλ Πανκόβσκι.

Ο Μαρτσίνιακ φέρεται να ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που παρουσιάστηκε από τον Μέντζεν ως επιχειρηματικό συνέδριο για επενδυτές και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Κατοβίτσε.

Η UEFA αντέδρασε με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι "ολόκληρη η κοινότητα του ποδοσφαίρου αποστρέφεται τις 'αξίες' που προωθεί η εν λόγω ομάδα και παίρνει πολύ σοβαρά αυτούς τους ισχυρισμούς". Σημείωσε δε ότι "περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή, αφότου εξεταστούν όλα τα στοιχεία".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΙΝΤΕΡ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ