CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η UEFA ανέδειξε τον Μπενζεμά κορυφαίο της σεζόν, τέσσερις παίκτες της Ρεάλ στην καλύτερη 11άδα

Ο Καρίμ Μπενζεμά πανηγυρίζει την κατάκτηση του Champions League με τη φανέλα της Ρεάλ | 28 Μαΐου 2022
Ο Καρίμ Μπενζεμά πανηγυρίζει την κατάκτηση του Champions League με τη φανέλα της Ρεάλ | 28 Μαΐου 2022 @2022 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η UEFA έκανε γνωστές τις επιλογές της για την κορυφαία ενδεκάδα του Champions League, με τις Ρεάλ και Λίβερπουλ να έχουν από τέσσερις εκπροσώπους η κάθε μία. MVP ο Μπενζεμά και καλύτερος νεαρός παίκτης ο Βινίσιους.

Η Ρεάλ έφτασε στην κατάκτηση του 14ου Champions League της ιστορίας της ρίχνοντας νοκ-άουτ τις τρεις κορυφαίες ομάδες της φετινής σεζόν στην Premier League (Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι) και την Παρί και όπως ήταν αναμενόμενο η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των βραβεύσεων.

Η τελευταία αφορά τις επιλογές της UEFA, με την ομάδα των Τεχνικών Παρατηρητών να ανακοινώνει την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν 2021-22 και να έχει μέσα σε αυτήν τέσσερις παίκτες των μερένγκες: τους Τιμπό Κουρτουά, Λούκα Μόντριτς, Καρίμ Μπενζεμά και Βινίσιους.

Ίδιο αριθμό παικτών στην κορυφαία ενδεκάδα είχε και η φιναλίστ, Λίβερπουλ, με τους Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ και Φαμπίνιο, ενώ οι άλλοι τρεις παίκτες ήταν οι Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι), Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) και Αντόνιο Ρίντιγκερ (Τσέλσι).

Φυσικά, πέρα από την καλύτερη ενδεκάδα, δόθηκαν και δύο ατομικά βραβεία, με τον Καρίμ Μπενζεμά να επιβραβεύεται για τα 15 γκολ του στη διοργάνωση (πρώτος σκόρερ) και την τρομερή επίδρασή του στην πορεία της Ρέαλ προς τον τελικό, καθώς πήρε τον τίτλο του καλύτερου της διοργάνωσης, με τον Βινίσιους να ανακηρύσσεται ως ο καλύτερος νέος παίκτης της διοργάνωσης για τη φετινή σεζόν.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΣΕΛΣΙ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ