CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η πρώτη πράξη της 3ης αγωνιστικής περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέρουσες μάχες

Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Άρσεναλ κόντρα στην Νιούκαστλ | 7 Μαΐου 2023
Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Άρσεναλ κόντρα στην Νιούκαστλ | 7 Μαΐου 2023 @2023 JON SUPER/AP IMAGES

Η δράση στο Champions League συνεχίζεται και το πρώτο πιάτο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων περιλαμβάνει σπουδαίες αναμετρήσεις με έντονο ενδιαφέρον.

Το Champions League επιστρέφει και μπαίνει σε μια κρίσιμη καμπή ως προς την εξέλιξη της φάσης των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες των πρώτων τεσσάρων ομίλων με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Σεβίλλη και την Άρσεναλ που κυνηγούν την ευρωπαϊκή διάκριση για διαφορετικούς λόγους να είναι η πιο αμφίρροπη και εκείνη που μαγνητίζει τα βλέμματα.

Στον πρώτο όμιλο, η Γαλατασαράι φιλοξενεί την Μπάγερν Μονάχου στην Κωνσταντινούπολη με τις δύο ομάδες να ηγούνται της κούρσας στο γκρουπ μετά από δύο αγώνες. Οι Τούρκοι πέτυχαν σπουδαίο διπλό στο Ολντ Τράφορντ και έβαλαν πολύ σημαντικές βάσεις για την ευρωπαϊκή τους συνέχεια. Κόντρα στους Βαυαρούς θέλουν να πάρουν ένα βαθμό στη μάχη που δίνουν και για τη δεύτερη θέση.

Ακολουθεί η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Κοπεγχάγη στην Αγγλία. Οι κόκκινοι διάβολοι είναι χωρίς βαθμό και θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να μείνουν στο κόλπο της πρόκρισης και να μην μπλέξουν σε περιπέτειες, ακόμα και για την τρίτη θέση. Οι Δανοί θέλουν να μείνουν όρθιοι στο "θέατρο των ονείρων" και να βάλουν βαθμό ή βαθμούς στο σακούλι τους.

Το πρόγραμμα του ομίλου:

  • 19:45 Γαλατασαράι - Μπάγερν / COSMOTE Sport 2
  • 22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κοπεγχάγη / COSMOTE Sport 3

Ο δεύτερος όμιλος είναι ένας από τους πιο αμφίρροπους αυτή τη στιγμή στο Champions League, καθώς οι τέσσερις ομάδες έχουν απόσταση μεταξύ τους ένα βαθμό. Η τρίτη αγωνιστική είναι καθοριστική και ενδεχομένως κάποιες ομάδες να πάρουν προβάδισμα ως προς την πρόκριση.

Η Άρσεναλ, που έχει τρεις βαθμούς, αντιμετωπίζει στο Σάντσεθ Πιθχουάν τη Σεβίλλη που είναι τρίτη και έχει έναν λιγότερο. Αυτή η μονομαχία, όπως και η επόμενη στο Εμιρέιτς είναι κρίσιμη για το ευρωπαϊκό μέλλον των δύο ομάδων.

Στο άλλο ματς η Λανς που ηγείται της κούρσας φιλοξενεί την ουραγό Αϊντχόφεν, που όμως με διπλό μπορεί να την πιάσει στον βαθμολογικό πίνακα. Και αυτή η μονομαχία είναι σημαντική, με τους Γάλλους όμως σε περίπτωση νίκης να μπαίνουν γερά στο κόλπο της πρόκρισης στους "16".

Το πρόγραμμα του ομίλου:

  • 22:00 Λανς - Αϊντχόφεν / COSMOTE Sport 9
  • 22:00 Σεβίλλη - Άρσεναλ / COSMOTE Sport 5

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει το δύο στα δύο στον τρίτο όμιλο και θέλει να διατηρήσει το απόλυτο, έχοντας όμως μια δύσκολη έξοδο στην έδρα της Μπράγκα. Οι μερένεγκες θέλουν τους τρεις βαθμούς για να κάνουν σημαντικό βήμα όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για την πρωτιά. Οι Πορτογάλοι έχουν πετύχει ένα τεράστιο διπλό στο Βερολίνο κόντρα στην Ουνιόν και θέλουν να μείνουν όρθιοι κόντρα στους πρωταθλητές Ισπανίας.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ουνιόν που δεν έχει βαθμό φιλοξενεί τη Νάπολι που επίσης έχει τρεις βαθμούς. Οι Γερμανοί καίγονται για βαθμούς και το παιχνίδι κόντρα στους πρωταθλητές Ιταλίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό ως προς το ευρωπαϊκό τους μέλλον.

Το πρόγραμμα του ομίλου:

  • 22:00 Ουνιόν Βερολίνου - Νάπολι / COSMOTE Sport 7
  • 22:00 Μπράγκα - Ρεάλ Μαδρίτης / COSMOTE Sport 3

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αγωνιστική και για τον τέταρτο όμιλο. Στην αναμέτρηση που προηγείται χρονικά, η Σάλτσμπουργκ φιλοξενεί την Ίντερ στην Αυστρία με την αποστολή των νερατζούρι να μην είναι καθόλου εύκολη. Οι Αυστριακοί είναι μια ιδιαίτερα αξιόμαχη ομάδα για άλλη μια φορά που ξεκίνησε και με τρίποντο την πορεία της κόντρα στην Μπενφίκα.

Από την άλλη πλευρά οι Λουζιτανοί (που έχουν δύο ήττες στα δύο πρώτα ματς), φιλοξενούν τη Ρεάλ Σοσιεδάδ που είναι συγκάτοικος της Ίντερ στην κορυφή. Οι Πορτογάλοι καίγονται για βαθμούς και θέλουν τη νίκη για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.

Το πρόγραμμα του ομίλου:

  • 19:45 Ίντερ - Σάλτσμπουργκ / COSMOTE Sport 3
  • 22:00 Μπενφίκα - Ρεάλ Σοσιεδάδ / COSMOTE Sport 8
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΠΑΓΕΡΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΕΒΙΛΛΗ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ