CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η Μπενφίκα έκλεψε το Europa League απ' την Ζάλτσμπουργκ, η Ρεάλ Σοσιεδάδ την πρωτιά

Οι παίκτες της Μπενφίκα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ζάλτσμπουργκ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2023-2024 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Ζάλτσμπουργκ | Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023
Οι παίκτες της Μπενφίκα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ζάλτσμπουργκ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2023-2024 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Ζάλτσμπουργκ | Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 © 2023/MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES

Η Μπενφίκα βρήκε γκολ πρόκρισης στις καθυστερήσεις με τον Αρτούρ Καμπράλ και πήρε το εισιτήριο του Europa League από τη Ζάλτσμπουργκ, στον 4ο όμιλο του Champions League. Η ισοπαλία της Ίντερ με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ κράτησε επικεφαλής τους Ισπανούς.

Η Μπενφίκα έσωσε την παρτίδα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, αφού με γκολ του Αρτούρ Καμπράλ βρήκε τη διαφορά δύο τερμάτων στη νίκη 3-1 επί της Ζάλτσμπουργκ την οποία προσπέρασε στην 3η θέση του 4ου ομίλου του Champions League και συνεχίζει στα playoffs της φάσης των 16 του Europa League.

Οι Αυστριακοί είχαν επικρατήσει 2-0 στη Λισαβόνα κι έτσι χρειαζόταν να κρατήσει αυτήν τη διαφορά, όμως βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από ένα... κόρνερ του Άνχελ ντι Μαρία. Ο Αργεντινός εκτέλεσε απευθείας, νίκησε τον Αλεξάντερ Σλάγκερ και το Ζάλτσμπουργκ χαμήλωσε αμέσως θερμοκρασία.

Ύστερα από μία τεράστια διπλή ευκαιρία της Ζάλτσμπουργκ, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δεύτερο γκολ με τον Ράφα Σίλβα στο τέλος του 1ου μέρους. Το σκορ αυτό έδινε την πρόκριση στους Πορτογάλους, λόγω καλύτερης επίθεσης στον όμιλο, αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια τα σκορ ήταν ίδια και η διαφορά τερμάτων στον όμιλο επίσης.

Το 2ο μέρος άρχισε με την Μπενφίκα να έχει την μπάλα στα πόδια της και να προσπαθεί να υπερασπιστεί αυτό το προβάδισμα. Η Ζάλτσμπουργκ ανέβαινε ολοένα και περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας κενά στα μετόπισθεν, τα οποία προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί στην κόντρα ο Σίλβα.

Ο Λούκα Σούτσιτς στο 57' μείωσε για τους Αυστριακούς κι έφερε τα πάνω κάτω στο ζήτημα της 3ης θέσης, που πλέον τους ανήκε. Ο Ρόγκερ Σμιτ δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια κι έριξε στον αγώνα τους Πέταρ Μούσα και Γκονσάλο Γκέντες, ψάχνοντας ακόμα ένα γκολ.

Οι ευκαιρίες αρκετές, αλλά το 2-1 παρέμενε, με συνέπεια στις καθυστερήσεις να βάλει και τον Αρτούρ Καμπράλ. Ο Βραζιλιάνος με την είσοδό του στον αγώνα πέτυχε το "χρυσό" γκολ της Μπενφίκα με τακουνάκι και εξασφάλισε την παραμονή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον Φεβρουάριο.

  • ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Σλάγκερ, Ντέντιτς, Πιατκόβσκι, Πάβλοβιτς, Μπαϊντού, Σούτσιτς, Γκουρνά Ντουάτ, Μπίντστρουπ (90+5' Σίμιτς), Γκλουχ (82' Καμερί), Ράτκοβ (55' Φερνάντο), Ντορζλές (55' Κοϊτά)
  • ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Τρουμπίν, Άουρσνες, Αραούζο, Οταμέντι, Μοράτο, Νέβες, Κεκτσιού (68' Γκέντες), Ντι Μαρία, Ρ. Σίλβα (90+4' Λουίς), Μάριο (90+1' Καμπράλ), Τένγκστεντ (46' Μούσα)

Το μηδέν έδωσε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ την πρωτιά

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επωφελήθηκε από την ισοπαλία 0-0 με αντίπαλο την Ίντερ στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", αφού κρατήθηκε επικεφαλής του ομίλου και θα αντιμετωπίσει κάποιον δεύτερο ομίλου στη φάση των 16 στην οποία είχαν προκριθεί ήδη και οι δύο ομάδες.

Οι Βάσκοι είχαν την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό άνω του 70% στο 1ο μέρος, αλλά με μόλις δύο τελικές προσπάθειες (κι αυτές άστοχες) δεν κατάφεραν να ανησυχίσουν τον Γιαν Ζόμερ. Αντιθέτως, οι "νερατζούρι" επιχείρησαν κυρίως με κόντρες να βρουν κάτι καλό, όμως ούτε ο Αλέξις Σάντσες ούτε ο Μαρκούς Τουράμ βρήκαν δίχτυα.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν περισσότερη ανάγκη για το γκολ και την πρωτιά στον όμιλο και προσπαθούσε να επιτεθεί με κάθε τρόπο. Ο Τουράμ είχε μία μεγάλη στιγμή για να σκοράρει, όμως το ίδιο θα μπορούσε να πουν και οι Βάσκοι, που κέρδισαν πέναλτι στα τελευταία λεπτά.

Ο Τακεφούσα Κούμπο έκανε σλάλομ και πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή, έπεσε στο έδαφος και ξεγέλασε τον διαιτητή, αλλά όχι και το VIDEO. Ο Ιάπωνας δέχθηκε κίτρινη κάρτα, ο διαιτητής πήρε πίσω το πέναλτι κι εν τέλει το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τον Λαουτάρο Μαρτίνες (που μπήκε αλλαγή) να έχει την τελευταία μεγάλη στιγμή του αγώνα.

  • ΙΝΤΕΡ: Ζόμερ, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Αουγκούστο, Κουαδράδο, Φρατέζι, Τσαλχάνογλου (82' Ασλάνι), Μικίταριαν (65' Μπαρέλα), Ντιμάρκο (77' Μπαστόνι), Τουράμ (65' Αρναούτοβιτς), Σάντσες (65' Μαρτίνες)
  • ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Τραορέ, Θουμπελδία (77' Ελουστόνδο), Λε Νορμάν, Μουνιόθ (86' Τίερνι), Θουμπιμέντι, Κούμπο (86' Φερνάντεθ), Μερίνο, Ζαχαριάν (77' Μαγκουναθελάια), Οϊαρθάμπαλ, Σαντίκ (61' Τουριέντες)

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο

  • Ίντερ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0
  • Ζάλτσμπουργκ - Μπενφίκα 1-3 (57' Σούτσιτς / 32' Ντι Μαρία, 45+1' Ρ. Σίλβα, 90+2' Καμπράλ)

Όλα τα αποτελέσματα

  • Μπενφίκα - Ζάλτσμπουργκ 0-2 (15' Σίμιτς, 51' Γκλουχ)
  • Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ίντερ 1-1 (4' Μέντεθ / 87' Μαρτίνες)
  • Ζάλτσμπουργκ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2 (7' Οϊαρθάμπαλ, 27' Μέντεθ)
  • Ίντερ - Μπενφίκα 1-0 (62' Τουράμ)
  • Ίντερ - Ζάλτσμπουργκ 2-1 (19' Σάντσες, 64' πεν. Τσαλχάνογλου / 57' Γκλουκ)
  • Μπενφίκα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1 (63' Μέντεθ)
  • Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μπενφίκα 3-1 (6' Μερίνο, 11' Οϊαρθάμπαλ, 21' Μπαρενετσέα / 49' Ρ. Σίλβα)
  • Ζάλτσμπουργκ - Ίντερ 0-1 (85' πέν. Μαρτίνες)
  • Μπενφίκα - Ίντερ 3-3 (5', 13', 34' Μάριο / 51' Αρναούτοβιτς, 58' Φρατέζι, 72' πέν. Σάντσες)
  • Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ζάλτσμπουργκ 0-0
  • Ίντερ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0
  • Ζάλτσμπουργκ - Μπενφίκα 1-3 (57' Σούτσιτς / 32' Ντι Μαρία, 45+1' Ρ. Σίλβα, 90+2' Καμπράλ)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΝΤΕΡ ΜΠΕΝΦΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ