CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η Γιουβέντους πέρασε στο 86' από την έδρα της Ζενίτ, άνετα η Τσέλσι τη Μάλμε

Οι παίκτες της Γιουβέντους πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ζενίτ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Γκάζπρομ", Αγία Πετρούπολη | Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
Οι παίκτες της Γιουβέντους πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ζενίτ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Γκάζπρομ", Αγία Πετρούπολη | Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 © 2021 DMITRY LOVETSKY/ASSOCIATED PRESS

Η Γιουβέντους βρήκε το νικητήριο γκολ με τον Ντέγιαν Κουλουσέβσκι στο 86ο λεπτό στην έδρα της Ζενίτ και διατήρησε το απόλυτο στον 8ο όμιλο. Άνετη νίκη με 4-0 της Τσέλσι επί της Μάλμε στο Λονδίνο.

Η Γιουβέντους ετοιμαζόταν για την πρώτη απώλεια στον 8ο όμιλο του Champions League, όταν ο Ντέγιαν Κουλουσέβσκι στο 86' με κεφαλιά έλυσε τον "γόρδιο δεσμό" της άμυνας της Ζενίτ και έδωσε στους Ιταλούς τη νίκη με 1-0 για την 3η αγωνιστική.

Η Τσέλσι ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και επιβλήθηκε άνετα με 4-0 της Μάλμε στο "Στάμφορντ Μπριτζ", αν και έχασε με τραυματισμούς τους Ρομέλου Λουκάκου και Τίμο Βέρνερ.

Ζενίτ - Γιουβέντους 0-1

Η Γιουβέντους προσπάθησε από την αρχή να βρει κάτι καλό από το παιχνίδι στην κρύα Αγία Πετρούπολη, όμως η Ζενίτ άντεξε το αρχικό κύμα πίεσης. Στη συνέχεια, άρχισε να βγαίνει από το γήπεδό της και να ψάχνει κι αυτή κάποιο γκολ, καταγράφοντας την καλύτερη ευκαιρία του 1ου ημιχρόνου με τον Κλαουντίνιο.

Οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον Στάνισλαβ Κρίτσιουκ, με τον Μανουέλ Λοκατέλι κατά κύριο λόγο να αδυνατεί να δημιουργήσει για τους Φεντερίκο Μπερναρντέσκι και Φεντερίκο Κιέζα στα άκρα. Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Γουένστον Μακένι ήταν αυτός που έφτασε στην καλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όμως και πάλι η Γιουβέντους απέτυχε να ανοίξει το σκορ.

Οι Αρτούρ, Χουάν Κουαδράδο και Ντέγιαν Κουλουσέβσκι πέρασαν στον αγώνα με τη συμπλήρωση μιας ώρας, ενώ ο Σεργκέι Σέμακ απάντησε με την ταχύτητα του Σερντάρ Αζμούν. Ήταν εμφανές ότι οι Ρώσοι ήθελαν να χτυπήσουν στην κόντρα, όμως τελικά καρποφόρησε το πλάνο των "μπιανκονέρι", αφού με κεφαλιά του Κουλουσέβσκι στο 86' έφτασαν στη νικη με 1-0, κάνοντας το 3/3 στον όμιλο.

ΖΕΝΙΤ: Κρίτσιουκ, Καραφάεφ (61' Σουτόρμιν), Λόβρεν, Τσιστιακόφ (88' Κρουγκοβόι), Ρακίτσκι, Βέντελ, Μπάριος, Σάντος, Μάλκομ (69' Κουζιάεφ), Τζιούμπα (61' Αζμούν), Κλαουντίνιο (88' Ερόχιν)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Σάντρο (58' Κουαδράδο), Λοκατέλι (58' Αρτούρ), Μπεντανκούρ (84' Ράμσεϊ), Μακένι, Μπερναρντέσκι (58' Κουλουσέβσκι), Μοράτα (76' Κιν), Κιέζα

Τσέλσι - Μάλμε 4-0

Η βροχή και οι τραυματισμοί προβλημάτισαν περισσότερο την Τσέλσι σε σχέση με τη Μάλμε στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Το γκολ του Αντρέας Κρίστενσεν μόλις στο 9' έδωσε το στίγμα του αγώνα και λίγο αργότερα ο Ζορζίνιο με πέναλτι έκανε το 2-0. Αν δεν ήταν τα προβλήματα των Ρομέλου Λουκάκου (κέρδισε το πέναλτι των "μπλε") και Τίμο Βέρνερ που οδήγησαν στην αντικατάστασή τους στο 1ο ημίχρονο, όλα θα ήταν ιδανικά για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Κάι Χάβερτς που πέρασε στον αγώνα στη θέση του Βέλγου επιθετικού ήταν αυτός που έκανε το 3-0 με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου σε μία αντεπίθεση, για να ακολουθήσει δεύτερο πέναλτι του Ζορζίνιο στο 57'. Ο νικητής είχε κριθεί, ο αγώνας συνεχίσει με πολλές αλλαγές και για τις δύο ομάδες και τα γκολ σταμάτησαν, όπως και οι καλές στιγμές για τις δύο ομάδες.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Κρίστενσεν (66' Αλόνσο), Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα (66' Τζέιμς), Καντέ (65' Σαούλ), Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ, Βέρνερ (44' Χάντσον Οντόι), Λουκάκου (23' Χάβερτς)

ΜΑΛΜΕ: Νταλίν (46' Ντιαβαρά), Όλσον, Μπρόρσον, Νίλσεν, Λάρσον, Ίνοσεντ, Κρίστιανσεν (58' Νάλιτς), Πένια (58' Ρακίπ), Μπέργκετ (84' Μοϊσάντερ), Τσόλακ, Μπιρμάντσεβιτς (46' Αμπουμπακαρί)

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ