CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Επίδειξη δύναμης από την Άρσεναλ, ισοπαλία για Σεβίλλη και Λανς

Arsenal's Martin Odegaard celebrates after scoring during the Group B Champion League soccer match, between Arsenal and PSV Eindhoven at the Emirates Stadium in London, Wednesday, Sept. 20, 2023. (AP Photo/Kin Cheung)
Arsenal's Martin Odegaard celebrates after scoring during the Group B Champion League soccer match, between Arsenal and PSV Eindhoven at the Emirates Stadium in London, Wednesday, Sept. 20, 2023. (AP Photo/Kin Cheung) AP PHOTO / KIN CHEUNG

Η Άρσεναλ διέλυσε την Αϊντχόφεν στο Λονδίνο για την πρεμιέρα του 1ου ομίλου του Champions League και άφησε πίσω της και τις Σεβίλλη και Λανς, που αλληλοεξουδετερώθηκαν στην Ανδαλουσία (1-1).

Η Άρσεναλ έκανε επίδειξη δύναμης με αντίπαλο την Αϊντχόφεν και με το 4-0 στο "Έμιρεϊτς" για την πρεμιέρα του 1ου ομίλου στο Champions League πήρε από νωρίς κεφάλι στη βαθμολογία κι έδειξε τις διαθέσεις της.

Οι "κανονιέρηδες" υποδέχθηκαν τους πρωτοπόρους της Eredivisie, όμως η απόσταση των δύο συλλόγων ήταν αρκετά μεγάλη. Οι Ολλανδοί πάσχιζαν για να βγάλουν μία τελική που θα έχει απειλή και οι Άγγλοι κατάφερναν να αξιοποιήσουν σχεδόν με κάθε επίθεση τα κενά που άφηνε στα μετόπισθεν η Αϊντχόφεν.

Μόλις στο 8' ο Μπουκαγιό Σακά άνοιξε το σκορ έπειτα από ριμπάουντ σε σουτ του Μάρτιν Έντεγκαρντ και στο 20' ο εξαιρετικός Λεάντρο Τροσάρ έγραψε το 2-0 σε μία κόντρα. Ο Βέλγος βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση και στο 38' έδωσε την ασίστ στον Γκαμπριέλ Ζεζούς για το 3-0, με τους τρεις παίκτες της επίθεσης των Λονδρέζων να χρίζονται σκόρερ.

Το σκορ του 1ου μέρους ήταν αρκετό για να προϊδεάσει για τον τελικό νικητή. Η Άρσεναλ ανέλαβε την κυκλοφορία της μπάλας και με αυτόν τον τρόπο αισθανόταν ακόμα πιο ασφαλής, αφού οι Ολλανδοί πλέον δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την εστία του Νταβίδ Ράγια, που προτιμήθηκε από τον Άαρον Ράμσντεϊλ.

Ο ρυθμός έπεσε, η βροχή δυνάμωνε κι ο Μικέλ Αρτέτα άρχισε να κάνει διαχείριση και άλλαξε ορισμένους παίκτες. Ο Πέτερ Μπος κινήθηκε αργότερα και ο Μάρτιν Έντεγκαρντ τον τιμώρησε με το τέταρτο γκολ των γηπεδούχων με σουτ εκτός περιοχής στο 70', διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

  • ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Ζιντσένκο (59' Τομιγιάσου), Έντεγκαρντ, Ράις (78' Ζορζίνιο), Χάβερτς, Σακά (69' Βιέιρα), Ζεζούς (68' Σμιθ Ρόου), Τροσάρ (58' Νέλσον)
  • ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτες, Τέζε, Μπέλα Κότσαπ (76' Ραμάλιο), Μποσκαλί, Ντεστ, Σχόουτεν, Φέρμαν, Σαϊμπαρί (66' Τίλμαν), Μπακαγιοκό (66' Λοσάνο), Ντε Γιονγκ (90' Πέπι), Λανχ (77' Βέρτεσεν)

Μοιρασιά στην Ανδαλουσία

Σεβίλλη και Λανς δυσκολεύονται φέτος στις νίκες στα εγχώρια πρωταθλήματα και δεν τα κατάφεραν ούτε στο Champions League. Το 1-1 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" τις κρατάει πίσω στη βαθμολογία του 1ου ομίλου, αλλά διατηρούν ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης.

Ο αγώνας άρχισε με γκολ, αφού μόλις στο 8' μια φανταστική κεφαλιά προς τα πίσω του Λούκας Οκάμπος έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η απάντηση των Γάλλων ήταν επίσης όμορφη, αφού ο Ανζελό Φουλζινί στο 24' νίκησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Μάρκο Ντμίτροβιτς για το 1-1.

Η κυριαρχία των Ανδαλουσιάνων ήταν εμφανής, όμως από τις τέσσερις εύστοχες τελικές σε πέντε προσπάθειες, μόνο σε μία κατάφεραν να νικήσουν τον Μπρις Σαμπά.

Στο 2ο μέρος, η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Η είσοδος του Ντόντι Λουκεμπάκιο βοήθησε τους Ανδαλουσιάνους να κάνουν κι άλλες τελικές στα πρώτα λεπτά, όμως η συνέχεια ανήκε στους "λανσουά".

Ο Ντμίτροβιτς έγινε πρωταγωνιστής με τις επεμβάσεις του (και σε μία φάση ο Σέρχιο Ράμος που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη διοργάνωση με τη Σεβίλλη), διατηρώντας την ισοπαλία. Μια κεφαλιά του Μοργκάν Γκιλαβογκί έξω από τη μικρή περιοχή θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή για τη Λανς, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είπε και πάλι "όχι".

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε αμφότερες τις ομάδες ανακουφισμένες αλλά ταυτόχρονα και απογοητευμένες, αφού είχαν προσπάθειες για να πάρουν τη νίκη.

  • ΣΕΒΙΛΛΗ: Ντμίτροβιτς, Χουάνλου (80' Νάβας), Γκούντελ, Ράμος, Πεδρόσα, Φερνάντο, Σο (63' Σουμαρέ), Λαμέλα (63' Λουκεμπάκιο), Ράκιτιτς (74' Σούσο), Οκάμπος, Εν Νεσιρί (80' Ντίαθ)
  • ΛΑΝΣ: Σαμπά, Γκραντέτ, Ντάνσο, Μεντίνα, Φρανκόβσκι, Αμπντούλ Σαμέντ, Μεντί (71' Ντιούφ), Μασάντο (85' Χαϊνταρά), Σοτοκά, Φουλζινί (78' Τομαζόν), Γουαΐ (71' Γκιλαβογκί)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

  • Σεβίλλη - Λανς 1-1 (9' Οκάμπος / 24' Φουλζινί)
  • Άρσεναλ - Αϊντχόφεν 4-0 (8' Σακά, 20' Τροσάρ, 38' Ζεζούς, 70' Έντεγκαρντ)

Όλο το πρόγραμμα

  • 03/10 22:00 Λανς - Άρσεναλ
  • 03/10 22:00 Αϊντχόφεν - Σεβίλλη
  • 24/10 22:00 Σεβίλλη - Άρσεναλ
  • 24/10 22:00 Λανς - Αϊντχόφεν
  • 08/11 22:00 Άρσεναλ - Σεβίλλη
  • 08/11 22:00 Αϊντχόφεν - Λανς
  • 29/11 19:45 Σεβίλλη - Αϊντχόφεν
  • 29/11 22:00 Άρσεναλ - Λανς
  • 12/12 19:45 Λανς - Σεβίλλη
  • 12/12 19:45 Αϊντχόφεν - Άρσεναλ
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΒΙΛΛΗ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ