CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Δοκιμασία για την Γιουβέντους στο Θεράμικα, τον πρώτο λόγο η Τσέλσι κόντρα στην Λιλ

Ο Άλβαρο Μοράτα πανηγυρίζει γκολ της Γιουβέντους στο Champions League απέναντι στην Φερεντσβάρος για το Champions League | 4 Νοεμβρίου 2020
Ο Άλβαρο Μοράτα πανηγυρίζει γκολ της Γιουβέντους στο Champions League απέναντι στην Φερεντσβάρος για το Champions League | 4 Νοεμβρίου 2020 @2020 LASZLO BALOGH/AP IMAGES

Η Γιουβέντους έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Βιγιαρεάλ στο δρόμο για τους 8 του Champions League, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι καλείται να επιβεβαιώσει πως δεν είναι μόνο στα χαρτιά αλλά και στο γήπεδο το φαβορί απέναντι στην Λιλ.

Η φάση των 16 του Champions League, από την οποία θα σχηματιστεί το παζλ των προημιτελικών, συνεχίζεται με δύο άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις επί ισπανικού και αγγλικού εδάφους.

Απόψε στις 22:00, η κάτοχος του Europa League Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι συγκρούεται στο "Θεράμικα" με την Γιουβέντους του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (COSMOTE SPORT 3 HD και LIVE από το SPORT24), σε μία μάχη όπου αναμένεται να πάρει το βάπτισμα του πυρός στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση το νέο μεγάλο αστέρι της γραμμής κρούσης της βέκια σινιόρα, Ντούσαν Βλάχοβιτς.

Την ίδια ώρα, στο "Στάμφορντ Μπριτζ" η Τσέλσι κατεβαίνει απέναντι στην Λιλ (COSMOTE SPORT 2 HD και LIVE από το SPORT24) με νωπές τις δάφνες από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, με τους πρωταθλητές Ευρώπης του Τόμας Τούχελ να φαντάζουν ως το μεγάλο φαβορί κόντρα στους πρωταθλητές Γαλλίας του Ζοσελίν Γκουβερνέκ για να πάρουν την πρόκριση στους 8 και να συνεχίσουν την προσπάθεια υπεράσπισης των σκήπτρων τους.

Η Βιγιαρεάλ θέλει να πληγώσει την γηραιά κυρία

H Βιγιαρεάλ εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη φάση των 16 του Champions League με μία σπουδαία νίκη σε ματς-τελικό στο Μπέργκαμο (3-2 την Αταλάντα) και τώρα καλείται να αφήσει εκτός συνέχειας μία άλλη ιταλική ομάδα για να βρεθεί στους 8. Το κίτρινο υποβρύχιο θα έχει το ρόλο του αουτσάιντερ στο ζευγάρι με την Γιουβέντους, με τον Ουνάι Έμερι να ξεκαθαρίζει ωστόσο πως η κάτοχος του Europa League μπορεί να κάνει τη ζημιά.

"Έχουμε προσπαθήσει πολύ για να φτάσουμε εδώ και είμαστε εδώ επειδή το δικαιούμαστε. Δε θέλουμε αναγνώριση μόνο αν παίξουμε δύο καλά παιχνίδια, θέλουμε να νικήσουμε και να περάσουμε. Η Γιουβέντους είναι μία από τις καλύτερες ιταλικές ομάδες, με μεγάλη εμπειρία στο Champions League.

Ο Βλάχοβιτς είχε βάλει 17 γκολ με την Φιορεντίνα και είναι ήδη σε υψηλό επίπεδο. Έχει μεγάλες δυνατότητες, είναι νέος, ξέρει να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα και το κυριότερο είναι πως πεινάει για νίκες. Η αντίπαλό μας είναι σίγουρα ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο, αλλά εμείς δεν θα παραδοθούμε.

Είμαστε σε θέση να κερδίσουμε ομάδες τέτοιου επιπέδου και αυτό θα πάμε να κάνουμε και την Τρίτη έχοντας και εμείς έμπειρους παίκτες όπως οι Πάου Τόρες, Ραούλ Αλμπιόλ και Φόιτ", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός, που το περασμένο Σάββατο είδε την ομάδα του να περνάει με 4-1 από την έδρα της Γρανάδα (χατ-τρικ ο Ντανζουμά) και να σκαρφαλώνει στην 6η θέση της βαθμολογίας στην La Liga. Στα αγωνιστικά, παραμένει εκτός ο ηγετικός φορ Ζεράρ Μορένο, όπως επίσης και οι Κοκλέν και Πένια.

Ο Ουνάι Έμερι ποζάρει αγκαλιά με το τρόπαιο του Europa League μετά την επιτυχία της Βιγιαρεάλ στον τελικό απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 26 Μαΐου 2021
Ο Ουνάι Έμερι ποζάρει αγκαλιά με το τρόπαιο του Europa League μετά την επιτυχία της Βιγιαρεάλ στον τελικό απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 26 Μαΐου 2021 @2021 KACPER PEMPEL, POOL VIA AP IMAGES

Η Γιουβέντους ήταν εντυπωσιακή στη φάση των ομίλων (5 νίκες - 1 ήττα) και το γεγονός αυτό την οδήγησε στην κορυφή, μπροστά από την Τσέλσι, δίνοντάς της παράλληλα το "δικαίωμα" να πέσει με θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο στη φάση των 16. Παρά το γεγονός όμως ότι ενισχύθηκε σημαντικά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου με τις προσθήκες των Βλάχοβιτς (κυρίως) και Ζακάρια, οι δύο κολλητές ισοπαλίες (με σκορ 1-1) απέναντι σε Αταλάντα και Τορίνο ήρθαν για να της υπενθυμίσουν το σοβαρό πρόβλημα που έχει τη φετινή σεζόν στον τομέα της ανάπτυξης και της δημιουργίας.

"Δεν υπάρχουν προγνωστικά, οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50. Η Βιγιαρεάλ είναι σε καλή φόρμα, είναι έμπειρη ομάδα, με τεχνίτες παίκτες και έχει έναν πολύ καλό προπονητή με πολλές επιτυχίες. Κέρδισαν πέρυσι το Europa League και θα έχουν τη θερμή υποστήριξη της έδρας. Πρέπει να κάνουμε συνετό παιχνίδι και με υπομονή", υπογράμμισε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που θέλησε να αφαιρέσει το άγχος που πιθανώς να βρίσκεται στους ώμους του Βλάχοβιτς, λέγοντας:

"Μέσα σε 20 ημέρες περάσαμε από το να τερματίσουμε ίσως 4οι στο να κατακτήσουμε το σκουντέτο. Ήρθαν σημαντικοί παίκτες αλλά μην ξεχνάμε πως ο Βλάχοβιτς θα κάνει ντεμπούτο στο Champions League, δεν μπορεί να φορτωθεί όλες τις ευθύνες. Πρέπει να τον προστατεύσω.

Όταν θα έχει δώσει 60-70 ματς στο Champions League θα είναι ένας διαφορετικός παίκτης, είναι θέμα πίεσης". Νοκ-άουτ από την αναμέτρηση του "Θεράμικα" έχουν τεθεί οι Ντιμπάλα και Ρουγκάνι, όπως και οι Κιελίνι, Κιέζα και Μπερναρντέσκι, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπονούτσι που μπήκε πάντως στην αποστολή και ταξίδεψε στην Ισπανία.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα, Καπού, Λο Σέλσο, Παρέχο, Αλμπέρτο Μορένο, Τσουκουέζε, Ντανζούμα

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέσνι, Ντε Σίλιο, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Σάντρο, Κουαδράδο, Λοκατέλι, Ζακάρια, Ραμπιό, Μοράτα, Βλάχοβιτς

Η Ευρώπη εμπνέει την Τσέλσι και τον Τούχελ

Η ισοπαλία με σκορ 3-3 στην έδρα της Ζενίτ στέρησε από την Τσέλσι την πρωτιά στη φάση των ομίλων (έμεινε πίσω από την Γιουβέντους) όμως η κληρωτίδα ήταν ιδιαίτερα καλή με την πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, αφού από το γκρουπ των θεωρητικών ισχυρών "ψάρεψε" την Λιλ. Αναμφίβολα οι μπλε έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση βάσει καλύτερου ρόστερ και μεγαλύτερης εμπειρίας, ωστόσο από τις αρχές του 2022 και έπειτα εμφανίζουν κάποια κούραση και σίγουρα όχι τη φρεσκάδα που είχαν πριν από μερικούς μήνες.

"Όλοι ξέρουμε πόσο δυναμικό είναι το γαλλικό ποδόσφαιρο και οι επιθετικοί που παίζουν σε αυτό, πόσο γενναίοι είναι στο ένας-εναντίον-ενός. Όταν δεν έχουν τη μπάλα παίζουν πολύ πειθαρχημένα και η Λιλ θα έχει την ευκαιρία σε αυτή τη σειρά να έχει το ρόλο του αουτσάιντερ. Από την πλευρά μας σεβόμαστε το παιχνίδι, σεβόμαστε τον αντίπαλο και προετοιμάζουμε την ομάδα μας όπως κάνουμε πάντα", δήλωσε ο Τόμας Τούχελ ενόψει της πρώτης μάχης στο Στάμφορντ Μπριτζ, ενώ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Ρομέλου Λουκάκου.

Ο Βέλγος επιθετικός είχε μόλις επτά επαφές με τη μπάλα στο ματς πρωταθλήματος με την Κρίσταλ Πάλας το περασμένο Σάββατο (η μία εξ αυτών με την σέντρα του ματς), με το νούμερο αυτό να είναι το χαμηλότερο για κάποιον παίκτη στην Premier League (με 90λεπτη συμμετοχή σε παιχνίδι) από τότε που άρχισε να καταγράφει τα στατιστικά η Opta τη σεζόν 2003-04, με τον Γερμανό να δηλώνει:

Ο Ρομέλου Λουκάκου πανηγυρίζει μαζί με τον Ζορζίνιο γκολ του με τη φανέλα της Τσέλσι απέναντι στην Ζενίτ για τη φάση των ομίλων του Champions League | 14 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Ρομέλου Λουκάκου πανηγυρίζει μαζί με τον Ζορζίνιο γκολ του με τη φανέλα της Τσέλσι απέναντι στην Ζενίτ για τη φάση των ομίλων του Champions League | 14 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

"Μπορεί να συμβεί σε επιθετικούς που παλεύουν να βρουν την αυτοπεποίθησή τους ή που κουράζονται να βρουν χώρους απέναντι σε μία ομάδα που αμύνεται καλά, όμως θα πρέπει να βρούμε μία λύση. Τι θα κάνουμε δεν το ξέρω ακόμα, αλλά ξέρω πως την τωρινή κατάσταση δεν την θέλει ούτε Λουκάκου ούτε εμείς".

Εκτός μάχης οι μακροχρόνια απόντες Τζέιμς και Τσίλγουελ, δύσκολα θα προλάβουν οι Μάουντ και Χάντσον-Οντόι, έχει ελπίδες επιστροφής ο Αθπιλικουέτα, για μία Τσέλσι που θέλει ένα καλό αποτέλεσμα για να τονώσε την αυτοπεποίθησή της, ενόψει του κυριακάτικου τελικού του League Cup απέναντι στην Λίβερπουλ.

Στον αντίποδα, η Λιλ κατέκτησε την πρώτη θέση σε όμιλο με Σεβίλλη, Βόλφσμπουργκ και Ζάλτσμπουργκ ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, αφού την ίδια ώρα που στην Ευρώπη παρουσίαζε ένα σοβαρό και καλό πρόσωπο, εντός των συνόρων υπέφερε, με την 11η θέση που καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή στον πίνακα της Ligue 1 να καταδεικνύει την πτωτική της πορεία μετά την κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος.

"Ξεκινήσαμε στον όμιλο και κανείς δεν μας έδινε πιθανότητες για να βγούμε πρώτοι αλλά ανατρέψαμε τα προγνωστικά. Η πρόκληση μπροστά μας είναι τεράστια απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Οι παίκτες μου είναι έμπειροι, ξέρουν να παίζουν τέτοια ματς και προετοιμαστήκαμε καλά", σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου ο Ζοσελίν Γκουβερνέκ, που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα ενόψει της αναμέτρησης στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Κόβατσιτς, Αλόνσο, Χάβερτς, Βέρνερ, Λουκάκου

ΛΙΛ: Ζαρντίμ, Τσελίκ, Φόντε, Μπότμαν, Γκούντμουντσον, Αντρέ, Σάντσες, Γουεά, Μπαμπά, Γιλμάζ, Ντέιβιντ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ