CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Απίθανη Μπριζ στο Πόρτο, νίκη και για Λεβερκούζεν

Ο Καμάλ Σογουά της Μπριζ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Πόρτο για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Ντραγκάο", Πόρτο | Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Καμάλ Σογουά της Μπριζ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Πόρτο για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Ντραγκάο", Πόρτο | Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 © 2022 LUIS VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Η Μπριζ διέλυσε την Πόρτο στο "Ντραγκάο" με 4-0 κι έκανε το 2/2 στο 2ο όμιλο του Champions League. Πρώτη νίκη για τη Λεβερκούζεν, 2-0 την Ατλέτικο στη Γερμανία.

Η Μπριζ έκανε τη νίκη της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, αφού επιβλήθηκε με 4-0 της Πόρτο μέσα στο "Ντραγκάο" για το 2ο γκρουπ. Οι Βέλγοι ήταν καλύτεροι και αποτελεσματικοί σε κομβικά σημεία και θα μπορούσαν να είχαν μεγαλύτερο σκορ.

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, η Λεβερκούζεν έχασε μία απίθανη ευκαιρία με διπλό δοκάρι, αλλά τελικά βρήκε δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο και υπέταξε με 2-0 την Ατλέτικο, παίρνοντας τους πρώτους βαθμούς της.

Πόρτο - Μπριζ 0-4: Ιστορικός θρίαμβος στο "Ντραγκάο"

Η Μπριζ πέτυχε μία από τις πιο μεγάλες νίκες της ευρωπαϊκής ιστορίας της, αφού διέλυσε την Πόρτο με 4-0 στο "Ντραγκάο" και θα μπορούσε να πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ αν ήταν λίγο πιο προσεκτική στις τελικές της.

Οι Βέλγοι ήταν ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και το γκολ από πέναλτι που κέρδισε ο Φεράν Τζουτγκλά και εκτέλεσε ο ίδιος τους έδωσε την ψυχολογική ώθηση. Οι Πορτογάλοι είχαν ορισμένες επικίνδυνες στιγμές, όμως στο 2ο μέρος κατέρρευσαν.

Στο 47' ο Καμάλ Σογουά έκανε το 2-0 απέναντι σε μία στατική άμυνα και πέντε λεπτά αργότερα ο Αντρέας Σκοβ Όλσεν νίκησε από κοντά τον Ντιόγκο Κόστα για το 3-0. Οι αποσβολωμένοι "δράκοι" δεν είχαν απάντηση σε αυτόν τον καταιγισμό, παίζοντας και χωρίς τον τιμωρημένο Μεχντί Ταρεμί.

Η Μπριζ είχε δοκάρι και ένα τέταρτο γκολ με τον Αντόνιο Μούσα στα τελευταία λεπτά, κάνοντας το 2/2 στον όμιλο.

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μάριο (46' Ναμάσο), Πέπε, Κάρμο, Σανουσί (76' Γουεντέλ), Πεπέ, Εουστάκιο, Ουρίμπε, Γκαλένο (61' Βερόν), Οτάβιο (61' Μπόρζες), Εβανίλσον (46' Μαρτίνεθ)

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Οντόι, Μέχελε, Σιλά (65' Μπογιατά), Μέιχερ (75' Σόμπολ), Νίλσεν, Ονιεντίκα, Βάνακεν, Σκοβ Όλσεν (72' Γιαρεμτσούκ), Τζουτγκλά (75' Νούσα), Σογουά

Λεβερκούζεν - Ατλέτικο 2-0: Η δίκαιη νίκη ήρθε στο τέλος

Η Λεβερκούζεν έχασε μία απίθανη ευκαιρία στην έναρξη του 2ου μέρους και όλα έδειχναν ότι θα το πλήρωνε με νέους χαμένους βαθμούς, όπως συνέβη στην πρεμιέρα με την Μπριζ. Η μοίρα της χαμογέλασε στο τέλος όμως και βρήκε τον τρόπο για να πάρει τη νίκη με 2-0 και συνάμα τους πρώτους βαθμούς της.

Το 1ο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ με κακής ποιότητας τελικές προσπάθειες. Στο 49' σημειώθηκε η φάση του αγώνα, με τον Μουσά Ντιαμπί να βγάζει με κάθετη τον Πάτρικ Σικ σε τετ α τετ και τον Τσέχο να πλασάρει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο ριμπάουντ, ο Άνταμ Χλόζεκ με κεφαλιά και ένα άγγιγμα του Γιαν Όμπλακ βρήκε το κάθετο δοκάρι.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έριξε τον Αντουάν Γκριεζμάν ξανά μετά το 60', μαζί με τον Γιανίκ Καράσκο και μετέτρεψε σε 3-5-2 το 5-3-2. Δεν δικαιώθηκε, αφού η Λεβερκούζεν είχε τις πιο επικίνδυνες στιγμές στο 2ο ημίχρονο κι ακόμα ένα δοκάρι.

Τα γκολ εν τέλει ήρθαν στο 84' με τον Ρόμπερτ Άντριχ και στο 87' με τον Ντιαμπί, δίνοντας τη νίκη στη Λεβερκούζεν και τους πρώτους βαθμούς στον όμιλο.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Κοσουνού, Τα, Ταπσόμπα (89' Μπάκερ), Ινκαπιέ, Άντριχ, Ντεμιρμπάι, Ντιαμπί (89' Αζμούν), Χλόζεκ (69' Φρίμπονγκ), Χάντσον Οντόι (90+1' Αμίρι), Σικ (89' Αράνγκις)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Γκρμπιτς, Μολίνα (62' Γκριεζμάν), Φελίπε, Βίτσελ, Ερμόσο, Ρεϊνίλντο (62' Καράσκο), Γιορέντε, Κόκε, Σαούλ (46' Ντε Πολ), Μοράτα (73' Κούνια), Φέλιξ (73' Κορέα)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Πόρτο - Μπριζ 0-4 (15' πέν. Τζουτγκλά, 47' Σογουά, 52' Σκοβ Όλσεν, 89' Νούσα)

Λεβερκούζεν - Ατλέτικο 2-0 (84' Άντριχ, 87' Ντιαμπί)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

04/10 22:00 Πόρτο - Λεβερκούζεν

04/10 22:00 Μπριζ - Ατλέτικο

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ