CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Απίστευτο buzzer beater για την Λάτσιο με σκόρερ τον τερματοφύλακα Προβεντέλ στο 90+5'

Lazio's goalkeeper Ivan Provedel, top, scores his side's opening goal during a Champions League group E soccer match between Lazio and Atletico Madrid, at Rome's Olympic Stadium, Tuesday, Sept. 19, 2023. (AP Photo/Andrew Medichini)
Lazio's goalkeeper Ivan Provedel, top, scores his side's opening goal during a Champions League group E soccer match between Lazio and Atletico Madrid, at Rome's Olympic Stadium, Tuesday, Sept. 19, 2023. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO / ANDREW MEDICHINI

Η Λάτσιο λυτρώθηκε κόντρα στην Ατλέτικο αφού έκανε το 1-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον γκολκίπερ της, Προβεντέλ, ενώ η Φέγενορντ επιβλήθηκε 2-0 της Σέλτικ που ολοκλήρωσε το ματς στην Ολλανδία με εννέα παίκτες.

Απίστευτο και όμως αληθινό, βγαλμένο από τη μαγεία του Champions League! Η Ατλέτικο έμοιαζε να έχει τη νίκη στα χέρια της στη φετινή πρεμιέρα της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασσυλογική διοργάνωση από το γκολ του Μπάριος στο 29ο λεπτό, όμως η Λάτσιο όχι απλά δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα της στο μεγάλο ματς του 5ου ομίλου αλλά απάντησε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, βρίσκοντας έναν απρόσμενο ήρωα.

Αυτός ήταν ο τερματοφύλακάς της, Ιβάν Προβεντέλ, με τον 29χρονο πορτιέρε να αφήνει την εστία του και να προωθείται σε κόρνερ που είχε κερδίσει η ομάδα του στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, για να πάρει την κεφαλιά μετά από γέμισμα του Λουίς Αλμπέρτο και να εκτελέσει τον Γιαν Όμπλακ, γράφοντας το 1-1 στην τελευταία φάση του αγώνα και γνωρίζοντας την αποθέωση από ένα ολόκληρο γήπεδο.

Σημειώνεται πως ο Προβεντέλ έγινε ο τέταρτος συνολικά τερματοφύλακας που σκοράρει σε επίπεδο Champions League και ο πρώτος μετά από τις 29 Σεπτεμβρίου 2010 και τον Βίνσεντ Ενιεάμα.

Όσον αφορά στην εικόνα της αναμέτρησης, το πρώτο μέρος βρήκε την Λάτσιο να έχει καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με την Ατλέτικο όμως οι ροχιμπλάνκος πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενοι, χάρη στο σουτ του Πάμπλο Μπάριος στο 29ο λεπτό που βρήκε στο πόδι του Καμάντα και ξεγέλασε τον Προβεντέλ.

Στο δεύτερο μέρος, το ματς ήταν συναρπαστικό, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν ευκαιρίες να σκοράρουν αλλά τους δύο γκολκίπερ, Προβεντέλ και Όμπλακ να κατεβάζουν ρολά, πραγματοποιώντας σωτήριες επεμβάσεις. Κάπως έτσι, το ματς μπήκε στις καθυστερήσεις, για να γραφτεί ιστορία.

Οι λατσιάλι εκτέλεσαν κόρνερ, ο Προβεντέλ ανέβηκε για να υπάρχει ένας έξτρα παίκτης στην περιοχή των Ισπανών και από τη σέντρα ακριβείας του Λουίς Αλμπέρτο, έπιασε καρφωτή κεφαλιά για να εκτελέσει τον Όμπλακ και να φέρει το ματς σε ισορροπία, στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

  • ΛΑΤΣΙΟ: Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Πάτρικ, Ρομανιόλι, Πελεγκρίνι (38' Λάτσαρι), Καμάντα (62' Γκεντουζί), Βεσίνο (76' Κατάλντι), Αλμπέρτο, Άντερσον (68' Ίσακσεν), Ιμόμπιλε, Τζακάνι (76' Πέδρο)
  • ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Μολίνα, Σάβιτς, Βίτσελ (75' Κορέα), Ερμόσο, Λίνο (79' Ρικέλμε), Σαούλ, Μπάριος (46' Χιμένες), Γιορέντε, Μοράτα, Γκριεζμάν
Ο Κάλβιν Στενγκς πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του το γκολ του με την Φέγενορντ απέναντι στην Σέλτικ για το Champions League | 19 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Κάλβιν Στενγκς πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του το γκολ του με την Φέγενορντ απέναντι στην Σέλτικ για το Champions League | 19 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 PETER DEJONG/AP IMAGES

Τρίποντο για Φέγενορντ κόντρα στην Σέλτικ των 9 παικτών

Στο έτερο παιχνίδι του 5ου ομίλου, η Φέγενορντ υποδέχτηκε την Σέλτικ στο "Κάιπ" του Ρότερνταμ και πήρε μία καθαρή νίκη με 2-0 σε ένα ματς που κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το φινάλε.

Το πάρτι για τους Ολλανδούς άρχισε στο 45+2' με τον Στενγκς να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο δεύτερο μέρος τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους κέλτες (βασικός ο Λουίς Πάλμα).

Στο 63ο λεπτό αποβλήθηκε ο Λαγκερμπίλκε με δεύτερη κίτρινη για πέναλτι στον Παϊσάο, με τον Χαρτ να κρατάει όρθια την ομάδα του νικώντας από τα 11 μέτρα τον φορ της Φέγενορντ αλλά τον Χολμ να αντικρίζει απευθείας κόκκινη στο 68ο λεπτό και να αφήνει την ομάδα του με 9 παίκτες.

Το ξεκάθαρο αριθμητικό ντεσαβαντάζ έφερε ολική κατάρρευση για τους πρωταθλητές Σκωτίας, με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να τη γλιτώνει στο 71' όταν δεν μέτρησε το γκολ του Χερτρούιντα (διαπιστώθηκε από το VAR πως ήταν σε θέση οφσάιντ) αλλά όχι και πέντε λεπτά αργότερα, με τον Γιάχανμπας να γράφει το τελικό 2-0 με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, εκτοξεύοντας στα ύψη των ενθουσιασμό των οπαδών των γηπεδούχων.

  • ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Βέλενροϊτερ, Χερτρούιντα, Τράουνερ, Χάντσκο, Χάρτμαν, Στενγκς, Βίφερ, Τίμπερ (73' Ζερούκι), Μίντεχ (67' Λινγκρ), Παϊσάο (67' Γιάχανμπας), Ιβάνουσετς (89' Σάουερ)
  • ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Τζόνστον, Λαγκερμπίλκε, Σκέιλς, Τέιλορ, Ο'Ράιλι (82' Μπερνάρντο), Μαγκρέγκορ, Χατάτε (58' Χολμ), Μαέντα (82' Χέον-Γκιου), Φουρουχάσι (67' Ιγάτα), Πάλμα (58' Γιανγκ)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο

  • Φέγενορντ - Σέλτικ 2-0 (45+2' Στενγκς, 76' Γιάχανμπας)
  • Λάτσιο - Ατλέτικο 1-1 (90+5' Προβεντέλ / 29' Μπάριος)

Όλο το πρόγραμμα

  • 04/10 19:45 Ατλέτικο - Φέγενορντ
  • 04/10 22:00 Σέλτικ - Λάτσιο
  • 25/10 19:45 Φέγενορντ - Λάτσιο
  • 25/10 22:00 Σέλτικ - Ατλέτικο
  • 07/11 22:00 Ατλέτικο - Σέλτικ
  • 07/11 22:00 Λάτσιο - Φέγενορντ
  • 28/11 19:45 Λάτσιο - Σέλτικ
  • 28/11 22:00 Φέγενορντ - Ατλέτικο
  • 13/12 22:00 Ατλέτικο - Λάτσιο
  • 13/12 22:00 Σέλτικ - Φέγενορντ
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΤΣΙΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ