CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άλωσε ξανά το Παρίσι

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν το γκολ
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν το γκολ AP PHOTO/MICHEL EULER

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε ξανά από το Παρκ ντε Πρενς, νικώντας (1-2) την Παρί με το γκολ του Ράσφορντ στο 87'. Πεντάρα (5-1) της Μπαρτσελόνα στη Φερεντσβάρος με Μέσι και Φάτι. Με το δεξί και εύκολα οι Λάτσιο και Λειψία.

Το βράδυ της Τρίτης (20/10) ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να περνά ξανά - όπως είχε κάνει και πριν ενάμιση χρόνο σε πρόκριση τότε - από το Παρκ ντε Πρενς.

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες στο 23' - με τη δεύτερη, ο Νάβας απέκρουσε την πρώτη, αλλά ο Λαόθ έδειξε επανάληψη καθώς ο Κοσταρικανός είχε βγει εκτός γραμμή - αλλά η Παρί ισοφάρισε στο 55' με το αυτογκόλ του Μαρσιάλ. Τελικά ο Ράσφορντ με ωραίο γκολ στο 87' χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Μάντσεστερ. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της Παρί σε φάση ομίλων από το 2004.

Με το δεξί ξεκίνησε και η Λειψία, η οποία δεν συνάντησε αντίσταση από την πρωτάρα Μπασακσεχίρ. Νίκησε εύκολα 2-0 την τουρκική ομάδα με δύο γκολ του Ανχελίνιο μέσα σε τέσσερα λεπτά στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Οι ταύροι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και περισσότερα γκολ, ωστόσο ήταν φλύαροι στο δεύτερο ημίχρονο. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα του Νάγκελσμαν δείχνει να έχει αρχίσει τη διοργάνωση από εκεί που τη σταμάτησε την περασμένη (έχοντας φτάσει στα ημιτελικά).

ΠΣΖ (Τούχελ): Νάβας, Φλορέντσι (78' Νταγκμπά), Ντιαλό, Κιμπεμπέ, Κουρζαουά (86' Μπάκερ), Ερέρα (78' Ραφίνια Αλκάνταρα), Ντανίλο, Γκέιγ (46' Κεν), Ντι Μαρία (86' Σαράμπια), Νεϊμάρ, Εμπαπέ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σόλσκερ): Ντε Χέα, Ουάν-Μπισάκα, Τουανζέμπε, Λίντελεφ, Σο, Φρεντ, ΜακΤόμινι, Ράσφορντ, Μπρούνο Φερνάντες (88' Φαν ντε Μπέεκ), Τέλες (67' Πογκμπά), Μαρσιάλ (88' Τζέιμς).

ΛΕΙΨΙΑ (Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Μουκιελέ, Όρμπαν, Ουπαμεκανό (66' Κονατέ), Χάλστενμπεργκ, Ανχελίνιο, Ενκουνκού (70' Κλάιφερτ), Καμπλ (58' Άνταμς), Όλμο (65' Χένριχς), Φόρσμπεργκ (46' Χουάνγκ), Πόουλσεν.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (Μπουρούκ): Γκιουνιόκ, Καϊσάρα (30' Οζκάν), Σκρτελ, Επουρεάνου, Εμπομπό, Ραφαέλ, Τοπάλ (67' Μπα), Καχβετσί (83' Άλεκσιτς), Βίστσα, Κριβελί, Τουρούτζ (84' Ζιουλιάνο).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (55' αυτ. Μαρσιάλ / 23' πεν. Φερνάντες, 87' Ράσφορντ)

Λειψία - Μπασακσεχίρ 2-0 (16', 20' Ανχελίνιο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λειψία 3

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3

3. Παρί Σεν-Ζερμέν 0

4. Μπασακσεχίρ 0

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Μπαρτσελόνα δεν συνάντησε αντίσταση από τη Φερεντσβάρος. Ο Λιονέλ Μέσι με πέναλτι που εκτέλεσε - κέρδισε ο ίδιος με φανταστικό σόλο - άνοιξε το σκορ για την Μπάρτσα.

Αυτή είναι η 16η διαδοχική σεζόν που σκοράρει ο Αργεντινός στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ο Φάτι είχε γκολ και ασίστ.

Δεν ήταν ο μόνος ανήλικος μπλαουγκράνα που βρήκε δίχτυα, καθώς σκόραρε και ο Πέδρι. Η Φερεντσβάρος σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι του Καράτιν σε φάση που αποβλήθηκε ο Πικέ, ο οποίος θα χάσει το ματς με τη Γιουβέντους.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κούμαν): Νέτο, Σέρτζι Ρομπέρτο (62' Φίρπο), Πικέ, Λανγκλέ, Ντεστ, Πιάνιτς (76' Μπουσκέτς), Ντε Γιόνγκ, Τρινκάο (63' Ντεμπελέ), Κουτίνιο (71' Αραούχο), Φάτι (63' Φάτι), Μέσι.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ (Ρεμπρόβ): Ντίμπους, Μπότκα (77' Λόβρεντσιτς), Μπλάζιτς, Κοβάτσεβιτς, Τσίβιτς (63' Χάιστερ), Κάρατιν, Λαϊντουνί (63' Σομάλια), Σίγκερ, Ζουμπκόβ (71' Μακ), Ενγκέν (71' Μπολί), Ιζαέλ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ντιναμό Κιέβου - Γιουβέντους 0-2 (46', 84' Μοράτα)

Μπαρτσελόνα - Φερεντσβάρος 5-1 (27' πεν. Μέσι, 42' Φάτι, 52' Κουτίνιο, 82' Πέδρι, 89' Ντεμπελέ / 69' Καράτιν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπαρτσελόνα 3

2. Γιουβέντους 3

3. Φερεντσβάρος 0

4. Ντιναμό Κιέβου 0

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ισόπαλα τα ματς σε Ρεν και Λονδίνο. Στο Ροαζόν Παρκ - όπου οι θεατές αψήφησαν τον κορονοϊό - οι ρουζ ε νουά άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Γκιρασί, αλλά για την Κρασνοντάρ ισοφάρισε ο Ραμίρες με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό.

Οι γηπεδούχου έχασαν ευκαιρίες στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, αλλά έμειναν με το βαθμό στην αναμέτρηση που διηύθυνε ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Χωρίς γκολ το ματς στο Λονδίνο ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Σεβίλλη.

ΡΕΝ (Στεφάν): Γκομίς, Τραορέ, Σιλβά, Αγκέρ, Νταλμπέρ (81' Τρουφέρτ), Μπουριζό (69' Ταίτ), Ενζονζί, Καμαβινγκά (81' Χούνου), Ντελ Καστιγιό (62' Κοκού), Γκιρασί, Τεριέ.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Ολένιν): Σαφόνοβ, Πετρόβ (73' Σουλεϊμάνοβ), Ντα Σίλβα, Σορόκιν, Τσέμοβ, Όλσον, Φιλένα, Ούτκιν (72' Γκαζίνσκι), Σμόλνικοβ, Μπεργκ, Ραμίρες.

ΤΣΕΛΣΙ (Λάμπαρντ): Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Ζουμά, Τσίλγουελ, Καντέ, Ζορζίνιο (65' Κόβασιτς), Πούλισιτς (90+1 Χάντσον Οντόι), Χάβερτς, Μάουντ (62' Ζιγιές), Βέρνερ (90+1' Άμπραχαμ).

ΣΕΒΙΛΛΗ (Λοπετέγκι): Μπόνο, Νάβας, Γκόμεθ (33' Τζόρνταν), Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια, Ράκιτιτς (80' Βάθκεφ), Φερνάντο, Γκούντελι, Σούσο (58' Τόρες), Λουκ Ντε Γιόνγκ (80' Εν Νεσίρι), Οκάμπος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τσέλσι - Σεβίλλη 0-0

Ρεν- Κρασνοντάρ 1-1 (56' πεν. Γκιρασί / 59' Ραμίρες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κρασνοντάρ 1

2. Ρεν 1

3. Τσέλσι 1

4. Σεβίλλη 1

6OΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Λάτσιο επέστρεψε σε ομίλους μετά από 13 χρόνια και έκανε ιδανική πρεμιέρα. Φιλοξένησε στο Ολίμπικο την Ντόρτμουντ και τη νίκησε 3-1.

Γκολ και ασίστ από τον Ιμόμπιλε κόντρα στην πρώην του ομάδα, ο Χάλαντ μείωσε για τους Βεστφαλούς.

ΛΑΤΣΙΟ (Ιντσάγκι): Στρακόσα, Μάρουσιτς, Γκαμπαρόν, Λουίζ Φελίπε (51' Χοέντ), Ατσέρμπι, Φάρες, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (67' Άκπα Άκπρο), Λούκας Λέιβα, Αλμπέρτο (80' Παρόλο), Κορέα (67' Μουρικί), Ιμόμπιλε (81' Καϊσέντο).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Φαβρ): Χιτς, Μενιέ, Πίστσεκ (65' Μπραντ), Χούμελς, Ντιλέινι, Ραφαέλ Γκερέιρο, Μπέλινγχαμ (46' Ρέινα), Βιτσέλ, Σάντσο, Ρόις (78' Ρέινερ), Χάλαντ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μπριζ - Ζενίτ 1-2 (74' αυτ. Χόρβατ / 63' Ντένις, 90+3' Ντε Κατελαέρε)

Λάτσιο - Ντόρτμουντ 3-1 (6' Ιμόμπιλε, 23' Χιτς, 76' Ακπά-Ακπρό / 71' Χάλαντ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λάτσιο 3

2. Μπριζ 3

3. Ζενίτ 0

4. Ντόρτμουντ 0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ