ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Championat.com: "Η Ρωσία πιθανώς να μετακινηθεί στην Ομοσπονδία της Ασίας"

Οι παίκτες της Ρωσίας απογοητευμένοι μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τη Δανία
Οι παίκτες της Ρωσίας απογοητευμένοι μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τη Δανία 2021 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER, POOL

Σύμφωνα με τη ρωσική σελίδα championat.com, η ρωσική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου πιθανώς να ενταχθεί στην AFC (Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ασίας), μετά το τέλος της τιμωρίας από την FIFA.

Η FIFA και η UEFA έχουν αποφασίσει να αποκλείσουν όλες τις ρωσικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ομάδας από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το θέμα για το τι θα συμβεί σε αυτό τον αποκλεισμό πιθανότατα να συζητήσει στη Συνέλευση της FIFA, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου στην Ντόχα. Το ζήτημα δεν βρίσκεται στην ατζέντα των συζητήσεων, ωστόσο δεν αποκλείεται να θιχτεί από κάποια μέλη.

Υπάρχει το σενάριο το αποκλεισμού για δύο χρόνια, όπως και το... βαρύ σενάριο για αποκλεισμό χωρίς χρονικό ορίζοντα, όπως αναφέρει το ρωσικό "championat.com". Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει πως είναι πιθανό η ρωσική ομοσπονδία να μετακινηθεί στην ασιατική ομοσπονδία (AFC), μετά το τέλος της τιμωρίας.

Παράδειγμα είναι το Ισραήλ, το οποίο ανήκε στο παρελθόν στην Ασία, ωστόσο εξαιτίας μποϊκοτάζ από ομάδες του αραβικού κόσμου μετακινήθηκε στην UEFA. Επομένως, δεν αποκλείεται η Ρωσία να ακολουθήσει ανάλογο μονοπάτι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα επόμενα χρόνια οι ομάδες της Ευρώπης δεν θα θέλουν να αγωνιστούν με τις ρωσικές σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο, έτσι η Ρωσία θα ψάξει έναν τρόπο για να επιστρέψει.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ FIFA UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ