ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Χάμες Ροντρίγκες: Η περιουσία δεκάδων εκατομμυρίων από τις επιχειρηματικές κινήσεις και το portfolio των επενδύσεων

Ο Χάμες Ροντρίγκες
Ο Χάμες Ροντρίγκες EUROKINISSI SPORTS

Το Forbes μίλησε με τον Χάμες Ροντρίγκες για τις επιχειρήσεις του στην Κολομβία και όχι μόνο και παρουσίασε το portfolio αξίας 75.000.000 ευρώ.

Ο Χάμες Ροντρίγκες δεν είναι απλά το μεγαλύτερο όνομα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό. Ο Κολομβιανός αποτελεί ένα παγκόσμιο brand, τόσο ο ίδιος όσο και οι επενδύσεις που έχει κάνει με τα χρήματα που έχει κερδίσει από την παρουσία του σε κορυφαίες ομάδες.

Το περιοδικό Forbes ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τον 31χρονο μεσοεπιθετικό και την επιχειρηματική πλευρά του, παρουσιάζοντας το portfolio του, που αφορά καφέ, νερό, real estate και γεωργία στην πατρίδα του.

Η αρχή έγινε με τρόφιμα και ποτά

Τον Ιανουάριο του 2014 ιδρύθηκε η Functional Foods, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων και των ποτών. Το ίδιο έτος, όταν ο Ροντρίγκες έκανε το "μπαμ" στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, ίδρυσε και την εταιρία "10 Gold", η οποία αρχικά δραστηριοποιούταν στον χώρο των ισοτονικών ποτών και από το 2019 πρόσθεσε μεταλλικό και ανθρακούχο νερό στα προϊόντα της.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και η οικογένειά του, αφού μαζί της εξαγόρασε μια φάρμα κι έναν οριζώνα στην Τολίμα. Ο θείος του, Μάρκο Ρούμπιο, είναι ο γενικός διευθυντής της Functional Foods, η μητέρα του Μαρία ντελ Πιλάρ Ρούμπιο ηγείται του ιδρύματος "Colombia somos todos" που υφίσταται από το 2011 και βοηθάει υποβαθμισμένες περιοχές με πηγές και προϊόντα από τις επιχειρήσεις του Ροντρίγκες.

Ο "καλλιεργητής του καφέ"

Η επιχειρηματική ενασχόλησή του με τον καφέ άρχισε το 2017, όταν απέκτησε μέσω franchise ένα κατάστημα των Dos Molinos, μιας αλυσίδας καφέ στην Ιμπαγκέ. Τον Μάιο του 2022 αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την επιτυχία του εγχειρήματός του και εξαγόρασε όλο το brand, με συνέπεια πλέον να του ανήκουν πέντε καταστήματα, τρία στο Ιμπαγκέ, ένα στο Μεντεγίν κι ένα στην Μπογκοτά, όλα τους μέσα σε εμπορικά κέντρα. Σε λίγο καιρό θα ανοίξει κατάστημα και στην Τολίμα. "Στα επόμενα τρία χρόνια ελπίζουμε να φτάσουμε και σε άλλες πόλεις και να κάνουμε άνοιγμα στη διεθνή αγορά", πρόσθεσε ο Ροντρίγκες.

"Σε κάθε μέρος που πηγαίνω ως ποδοσφαιριστής, με αποκαλούν με αυτό το παρατσούκλι, επειδή πίνω κάθε μέρα κολομβιανό καφέ", δήλωσε στο περιοδικό ο "καλλιεργητής καφέ", όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του. "Πάντα ήθελα να έχω μια επιχείρηση που θα μου επιτρέψει να δείχνω στον κόσμο το λόγο για το γούστο μου και την ποιότητα του καφέ που έχουμε στη χώρα μου".

"Σήμερα προσφέρουμε κορυφαίας ποιότητας προϊόντα από το Dos Molinos στην εστίαση, όλα 100% κολομβιανής προέλευσης", σημείωσε. Το Forbes αναφέρει ότι στην πρώτη χρονιά του πωλήθηκαν 1.000.000 καφέδες με έσοδα 2.400.000.000 πέσος, ήτοι περίπου 470.000 ευρώ.

Οι υπόλοιπες επενδύσεις

Το portfolio του Ροντρίγκες περιλαμβάνει ακόμα και εστιατόρια, αφού αποτελεί μέτοχο στην αλυσίδα Salvaje και Arrogante, που δραστηριοποιούνται σε Λατινική Αμερική, Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στο real estate, ο Κολομβιανός έχει κατοικίες στην πατρίδα του, σε πόλεις όπως η Ενβιγκάδο και η Σάντα Μάρτα, αλλά και στο εξωτερικό όπως στη Μαδρίτη.

Τέλος, υπάρχει και μία εταιρία που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Η "Top 10" τοποθετεί συνθετικούς χλοοτάπητες σε ιδιωτικά γηπεδάκια 5Χ5 και όχι μόνο στο Ιμπαγκέ.

Η περιουσία των 75.000.000 ευρώ

Σύμφωνα με το Forbes, η αποτίμηση της επιχειρηματικής περιουσίας του Ροντρίγκες ανέρχεται σε 75.000.000 και όταν ο Κολομβιανός σταματήσει το ποδόσφαιρο, θα βρει χρόνο να ασχοληθεί ακόμη πιο ενεργά, έστω κι αν παραμείνει στον αθλητισμό.

"Θα ήθελα να συνεχίσω στο ποδόσφαιρο από διαφορετικό πόσο. Προετοιμάζομαι σε επίπεδο διοίκησης στο υψηλότερο επίπεδο, για να συνεισφέρω με τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου. Έχω master στην Αθλητική Διοίκηση και Management και θέλω να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου. Σε όλη τη ζωή μου, είχα πάθος για νίκη. Και στον επιχειρηματικό τομέα θέλω το ίδιο. Να κάνω πράγματα όπως στον αθλητισμό, με πειθαρχία, τάξη και ξεκάθαρους στόχους".

TAGS ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ