ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χάμες Ροντρίγκες: Η "κρύα" εμπειρία στην Μπάγερν και το πολιτισμικό χάσμα στο Κατάρ

Ο Χάμες Ροντρίγκες με τη φανέλα της Μπάγερν το 2017
Ο Χάμες Ροντρίγκες με τη φανέλα της Μπάγερν το 2017 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Στο πέρασμά του από το Κατάρ και στις δυσκολίες ένταξης και προσαρμογής που αντιμετώπισε στη χώρα του Κόλπου και στη Γερμανία, όπου αγωνίστηκε για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου, αναφέρθηκε σε βραζιλιάνικο μέσο ο Χάμες Ροντρίγκες.

Συνέντευξη στο βραζιλιάνικο μέσο "Globo Esporte" παραχώρησε ο Χάμες Ροντρίγκες, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τους πέντε μήνες της παραμονής του στο Κατάρ για λογαριασμό της Αλ Ραγιάν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο "κρύο" πέρασμά του από την Μπάγερν Μονάχου.

"Η ζωή και η κουλτούρα στο Κατάρ είναι πολύ διαφορετικές, ήταν μια χώρα όπου ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ. Ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο, όταν κάνουμε ντους, όλοι είναι γυμνοί, αλλά οι συμπαίκτες μου μού είπαν: "Δεν μπορείς να το κάνεις έτσι", τόνισε αρχικά ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πριν εστιάσει σε μία ακόμα πολιτισμική διαφορά που του έκανε εντύπωση.

"Όλοι εκεί τρώνε με τα χέρια τους, κάτι που ήταν δύσκολο για μένα. Ήθελαν να μοιραστούν ένα γεύμα μαζί μου και είπα "όχι ευχαριστώ". Ζήτησα μαχαιροπήρουνα και μου είπαν: "Όχι, με το χέρι σου" και τους απάντησα: "Είστε τρελοί, δεν θα φάω με το χέρι μου", συμπλήρωσε ο νυν ποδοσφαιριστής της Σάο Πάολο, ο οποίος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Κατάρ για 12 ματς πριν επιστρέψει στην Ευρώπη για να ενταχθεί τον Σεπτέμβριο του 2022 στους "ερυθρόλευκους".

Στη συνέντευξη, ωστόσο, ο Χάμες Ροντρίγκες μίλησε και για το τσουχτερό κρύο που αντιμετώπισε κατά τη διετή παρουσία του (2017-2019) στη Γερμανία για λογαριασμό της Μπάγερν.

"Κάνει κρύο εκεί και οι Γερμανοί είναι, επίσης, κρύοι άνθρωποι. Υπήρχαν μέρες που πήγαινα στη δουλειά μου στις 9 το πρωί μέσα στο τσουχτερό κρύο και αναρωτιόμουν: "Μα τι κάνω εδώ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΚΑΤΑΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ