ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Αναβολή στέψης για την Μπάγερν, στο "κόλπο" του Champions League η Ντόρτμουντ

Ο Τόμας Μίλερ με τη φανέλα της Μπάγερν σε αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League
Ο Τόμας Μίλερ με τη φανέλα της Μπάγερν σε αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League © 2020 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Η Μπάγερν γνώρισε αναπάντεχη ήττα στην έδρα της Μάιντς στην επιστροφή (με γκολ) του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και δεν κατάφερε να κατακτήσει από σήμερα την Bundesliga, ενώ η Ντόρτμουντ, με δύο γκολ του Έρλινγκ Χάλαντ, έμεινε ζωντανή στη μάχη του Champions League, ύστερα απ' την εκτός έδρας νίκη της κόντρα στη Βόλφσμπουργκ.

Η Μπάγερν έψαχνε μία νίκη στο Μάιντς που θα την έστεφε μαθηματικά πρωταθλήτρια Γερμανίας για 9η διαδοχική σεζόν. Αντ' αυτής, βρήκε μία αναπάντεχη ήττα με 1-2 για την 31η αγωνιστική της Bundesliga, παρότι ύστερα από εβδομάδες είχε στο χορτάρι τόσο τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι όσο και τον Σερζ Γκνάμπρι.

Η ομάδα του Μπο Σβένσον δίνει μάχη για να διατηρηθεί στην κατηγορία και βρίσκοντας δύο γκολ στο 1ο μέρος από τους Τζόναθαν Μπούρκαρτ και Ρόμπιν Κουαΐσον, έριξε στο "καναβάτσο" τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, η Μάιντς είχε και δοκάρι (έπειτα από εκπληκτική επέμβαση του Μάνουελ Νόιερ), επιβάλλοντας το ρυθμό της απέναντι σε μία πλήρη Μπάγερν. Στο 2ο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά πράγματα, όμως ο Λεβαντόβσκι κατάφερε να συνεχίσει το σερί αγώνων με γκολ που διέκοψε ο τραυματισμός του (έφτασε τα 11), μειώνοντας στις καθυστερήσεις.

ΜΑΙΝΤΣ: Τσέντνερ, Σεντ Γιούστε, Χακ, Νιακατέ, Ντα Κόστα, Λάτσα, Μπαρέιρο, Μουένε, Μπούρκαρτ (46' Εζτουναλί), Κουαΐσον (68' Μποέτιους), Ονισίγουο (80' Γκλάτσελ)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα (70' Γκνάμπρι), Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (46' Νιανζού), Σανέ (46' Τσούπο Μότινγκ), Μίλερ, Κομάν (46' Μουζιάλα), Λεβαντόβσκι

Ελπίδες απέκτησε και η Ντόρτμουντ, αλλά για διαφορετικό στόχο. Η Μπορούσια ταξίδεψε στο Βόλφσμπουργκ για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, με απώτερο στόχο να της "κλέψει" τη θέση στο επόμενο Champions League. Πέτυχε το σκοπό της σε αυτό το παιχνίδι, αφού επικράτησε με 2-0 και πλησίασε στους δύο πόντους τους "λύκους", με 3 αγώνες να απομένουν.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Έρλινγκ Χάλαντ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, φτάνοντας τα 25 σε 26 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα. Λίγο πριν από το 2-0 πάντως, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα (o 2ος νεαρότερος που αποβάλλεται στην Bundesliga, σε ηλικία 17 ετών και 299 ημερών), πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη συνέχεια ο Έντιν Τέρζιτς. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Βόλφσμπουργκ συμπλήρωσε 847 λεπτά (9 αγώνες) χωρίς γκολ κόντρα στην Ντόρτμουντ στην κατηγορία, με το τελευταίο να εντοπίζεται τον Σεπτέμβριο του 2016.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κάστελς, Εμπαμπού (65' Μπιάλεκ), Λακρουά, Μπρουκς, Οτάβιο, Σλάγκερ, Άρνολντ, Μπάκου, Φίλιπ (65' Μπρέκαλο), Γκέρχαρτ (81' Μεχμέντι), Βέχορστ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς, Πίστσεκ, Ακάντζι, Τζαν, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ, Νταχούντ, Ρέινα (69' Αζάρ), Ρόις (81' Μενιέ), Σάντσο (60' Ντιλέινι), Χάλαντ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 31ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 23 Απριλίου

Άουγκσμπουργκ - Κολωνία 2-3 (54' Γκούμνι, 62' Βάργκας - 8', 33' Ντούντα, 23' Κάιντς)

Σάββατο 24 Απριλίου

Μάιντς - Μπάγερν 2-1 (3' Μπούρκαρτ, 37' Κουαΐσον - 90+4' Λεβαντόβσκι)

Ουνιόν - Βέρντερ 3-1 (50', 53', 67' Πογιάνπαλο - 82' Γκεμπρε Σελασιέ)

Φράιμπουργκ - Χόφενχαϊμ 1-1 (81' πέν. Γκρίφο - 40' Κράμαριτς)

Βόλφσμπουργκ - Ντόρτμουντ 0-2 (12', 68' Χάλαντ)

Λεβερκούζεν - Άιντραχτ (19:30)

Κυριακή 25 Απριλίου

Λειψία - Στουτγκάρδη (16:30)

Γκλάντμπαχ - Αρμίνια (19:00)

Τετάρτη 12 Μαΐου

Σάλκε - Χέρτα (19:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: © 2020 Matthias Schrader/Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ