ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Η Σάλκε αφήνει την Άιντραχτ εκτός Champions League

Ο Κέβιν Τραπ της Άιντραχτ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ για την Bundesliga 2020-2021 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Σάββατο 3 Απριλίου 2021
Ο Κέβιν Τραπ της Άιντραχτ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ για την Bundesliga 2020-2021 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Σάββατο 3 Απριλίου 2021 © 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Η Σάλκε έκανε τη ζημιά της... χρονιάς στην Bundesliga, αφού νίκησε την Άιντραχτ και ουσιαστικά την αφήνει εκτός Champions League, με κερδισμένη την Ντόρτμουντ. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι ισοφάρισε το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ.

Η Σάλκε έχει αποχαιρετίσει την Bundesliga εδώ και καιρό, ωστόσο είχε μια... τελευταία κουβέντα να πει. Υποδέχθηκε την Άιντραχτ στο Γκελζενκίρχεν και με το χορταστικό 4-3 καθόρισε τη μάχη του Champions League, ευνοώντας την Ντόρτμουντ και τη Βόλφσμπουργκ!

Η ομάδα της Φρανκφούρτης χρειαζόταν μόνο νίκη για να επανέλθει στην τετράδα, αλλά και απώλεια μιας εκ των δύο ομάδων που βρίσκονται από πάνω της και αγωνίζονται την Κυριακή. Ωστόσο, η ομάδα του Δημήτρη Γραμμόζη διεκδίκησε τον αγώνα και έκανε τη ζημιά. Στο 15' ο Κλάας Γιαν Χούντελαρ απέτυχε σε εκτέλεση πέναλτι, αλλά στη συνέχεια άνοιξε το σκορ. Ο Αντρέ Σίλβα ισοφάρισε με το 26ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα και στη συνέχεια ήρθε ο... καταιγισμός τερμάτων του 2ου μέρους. Από το 51' μέχρι το 64' οι δύο ομάδες σκόραραν 4 φορές, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τις 3 εξ αυτών.

Ο Σίλβα προσπάθησε να ξαναβάλει στο παιχνίδι τους φιλοξενούμενους με το γκολ που σημείωσε στο 72', όμως δεν ήταν αρκετό. Η Σάλκε κράτησε τη νίκη, μόλις την 3η για φέτος (η 2η με Γραμμόζη στον πάγκο) και μπορεί ο Βασίλης Παυλίδης να μη χρησιμοποιήθηκε λεπτό, όμως πανηγύρισε κι αυτός την επιτυχία των "βασιλικών μπλε".

ΣΑΛΚΕ: Φάρμαν, Μπέκερ, Σανέ, Μουστάφι, Αϊντίν (67' Ματριτσιάνι), Ιντρίζι (77' Σκρζίμπσκι), Φλικ, Χαρίτ, Οτσίπκα, Ουτ (46' Χόουπ), Χούντελααρ (55' Πασιένσια)

ΑΙΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα (84' Άχε), Χιντερέγκερ, Εντικά (65' Ρόντε), Τσάντλερ, Χασέμπε, Σο (65' Χρούστιτς), Κόστιτς, Καμάντα (67' Γιόβιτς), Σίλβα, Γιουνές (67' Ζουμπέρ)

Ο ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΜΙΛΕΡ

Η Μπάγερν κατέκτησε τον τίτλο, βρήκε το διάδοχο του Χάνσι Φλικ, οπότε όλος ο οργανισμός ασχολιόταν με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Ο Πολωνός επιθετικός έκανε την αποστολή του κατά το ήμισυ και ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ από τη σεζόν 1971-1972, φτάνοντας τα 40 γκολ σε μία σεζόν, στο 2-2 με τη Φράιμπουργκ. Απομένεί πλέον να το καταρρίψει την τελευταία αγωνιστική, όταν η Μπάγερν υποδέχεται στο Μόναχο την Άουγκσμπουργκ.

Ο αγώνας σχεδόν άρχισε με το γκολ του 33χρονου διεθνή φορ, ο οποίος σκόραρε με πέναλτι στο 26ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με τον Μάνουελ Γκούλντε, όμως οι Βαυαροί ήταν ανώτεροι και είχαν ευκαιρίες για νέα τέρματα. Βρήκαν με τον Λιρουά Σανέ στο 53', με τον Γερμανό να κάνει εκπληκτική ενέργεια και να δίνει στον Σερζ Γκνάμπρι λίγο αργότερα για το 3-1, αλλά ο συμπαίκτης του ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Λεβαντόβσκι δεν σκόραρε ούτε αυτός στο 2ο μέρος, παρότι έχασε απίθανη διπλή ευκαιρία, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να μην φύγουν με τη νίκη, λόγω της ισοφάρισης από τον Κρίστιαν Γκίντερ.

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ: Φλέκεν, Κίμπλερ (72' Τζέονγκ), Λάινχαρτ, Γκούλντε, Γκίντερ, Σάλαϊ (62' Σμιντ), Χέφλερ, Σανταμαριά (73' Κάιτελ), Γκρίφο, Ντεμίροβιτς (56' Χέλερ), Πέτερσεν (61' Χάμπερερ)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νίμπελ, Ζίλε (73' Τολισό), Μπόατενγκ, Ερναντέζ (61' Ρόκα), Ντέιβις, Κίμιχ, Αλάμπα, Σανέ (73' Κομάν), Μίλερ (62' Τολισό), Γκνάμπρι, Λεβαντόβσκι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 33ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 15 Μαΐου

Γκλάντμπαχ - Στουτγκάρδη 1-2 (45' Στιντλ - 72' Έντο, 77' Κάλαϊτζιτς)

Λεβερκούζεν - Ουνιόν 1-1 (26' Βιρτς - 72' Πογιάνπαλο)

Φράιμπουργκ - Μπάγερν 2-2 (29' Γκούλντε, 81' Γκιντέρ - 26' πέν. Λεβαντόβσκι, 53' Σανέ)

Χέρτα - Κολωνία 0-0

Σάλκε - Άιντραχτ 4-3 (15' Χούντελααρ, 52' Ιντρίζι, 60' Φλικ, 64' Χόουπ - 29', 72' Σίλβα, 51' Εντικά)

Άουγκσμπουργκ - Βέρντερ 2-0 (57' Κεντίρα, 90' πέν. Καλιτζιούρι)

Αρμίνια - Χόφενχαϊμ 1-1 (23' Φόγκλζαμερ - 5' Κράμαριτς)

Κυριακή 16 Μαΐου

Μάιντς - Ντόρτμουντ (19:00)

Λειψία - Βόλφσμπουργκ (21:30)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga και των άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: © 2021 Martin Meissner/Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ