BUNDESLIGA

Bundesliga: Η Μπάγερν νίκησε τη Φράιμπουργκ και πάει για ιστορικό ρεκόρ

Ο Λέον Γκορέτσκα της Μπάγερν πανηγυρίζει με τον Αλφόνσο Ντέιβις που σημείωσε κόντρα στη Φράιμπουργκ για την Bundesliga 2021-2022 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Σάββατο 11 Ιουνίου 2021
Ο Λέον Γκορέτσκα της Μπάγερν πανηγυρίζει με τον Αλφόνσο Ντέιβις που σημείωσε κόντρα στη Φράιμπουργκ για την Bundesliga 2021-2022 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Σάββατο 11 Ιουνίου 2021 © 2021 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Η Μπάγερν επικράτησε της Φράιμπουργκ στο ντέρμπι κορυφής και με δύο γκολ ακόμη καταρρίπτει ρεκόρ Bundesliga που κρατάει από το 1977. Νίκες για Μπόχουμ και Αρμίνια με συμμετοχή τεσσάρων Ελλήνων.

Η αναμέτρηση της καλύτερης επίθεσης της Bundesliga με την καλύτερη άμυνα για την 11η αγωνιστική βρήκε νικήτρια την πρώτη. Η Μπάγερν επικράτησε με 2-1 της Φράιμπουργκ σε ένα αναπάντεχο ντέρμπι κορυφής και ξέφυγε κι άλλο από τους διώκτες της για τον φετινό τίτλο, φτάνοντας ένα γκολ μακριά από ένα ιστορικό ρεκόρ.

Τα γκολ του Λέον Γκορέτσκα και του Ρόμπερτ Λεβαντόβακι (έφτασε τα 13 στο πρωτάθλημα) προστέθηκαν στα προηγούμενα 98 που έχει πετύχει ο σύλλογος μέσα στο 2021. Με ακόμα ένα ισοφαρίζει την επίδοση της Κολωνίας από το 1977 και έχει ακόμα τρία παιχνίδια για να το καταρρίψει.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με εξαίρεση το πρώτο ημίωρο, όταν οι παίκτες του Κρίστιαν Στράιχ προέβαλαν αντίσταση. Από το 30' και μετά η Μπάγερν ανέβασε στροφές, σημείωσε τα δύο γκολ της και "κλείδωσε" τη νίκη, αν και για ακόμα μια φορά φέτος δεν κράτησε απαραβίαστη την εστία της, με τον Γιανίκ Χάμπερερ να μειώνει στο τέλος.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η Αρμίνια έκανε την έκπληξη και νίκησε μέσα στη Στουτγκάρδη με 1-0. Ο Ζεμπάστιαν Βασιλειάδης άρχισε βασικός και έπαιξε για μία ώρα, ενώ ο Στέφανος Καπίνο ήταν στον πάγκο των νικητών, ενώ για τους ηττημένους ο Ντίνος Μαυροπάνος ήταν τραυματίας. Νίκη πανηγύρισαν ακόμα δυο Έλληνες, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος (έπαιξε σε όλο το παιχνίδι) και ο Κώστας Σταφυλίδης (έπαιξε για 76 λεπτά) της Μπόχουμ, με 2-0 απέναντι στη Χόφενχαϊμ. Το δεύτερο γκολ των νικητών σημειώθηκε από τη... σέντρα του γηπέδου, με τον Μίλος Πάντοβιτς να σκοράρει σε κενή εστία, αφού ο Όλιβερ Μπάουμαν είχε ανέβει για το γκολ της ισοφάρισης.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Bundesliga

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ