BUNDESLIGA

Bundesliga: Η Λεβερκούζεν προκρίθηκε στο Champions League, μαίνεται η μάχη για το 4ο εισιτήριο

Ο Πάτρικ Σικ πανηγυρίζει γκολ της Λεβερκούζεν κόντρα στην Άιντραχτ
Ο Πάτρικ Σικ πανηγυρίζει γκολ της Λεβερκούζεν κόντρα στην Άιντραχτ 2022 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν επικράτησε 4-2 της Χόφενχαϊμ με ανατροπή και εξασφάλισε μία θέση στο Champions League της επόμενης περιόδου. Όλα ανοιχτά για την 4ο "εισιτήριο" με την Λειψία να θέλει να αξιοποιήσει γκέλα της Φράιμπουργκ που ηττήθηκε 4-1 από την Ουνιόν. Προκρίθηκε στην Ευρώπη η Κολωνία.

Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της Bundesliga η Μπάγερ Λεβερκούζεν εξασφάλισε τη θέση της στο Champions League, καθώς κλείδωσε την 4άδα. Οι ασπιρίνες επικράτησαν 4-2 της Χόφενχαϊμ εκτός έδρας και βρίσκεται πλέον στην 3η θέση με 61 πόντους.

Ο Ρούτερ άνοιξε το σκορ για την Χόφενχαϊμ στο 22' με τον Σικ να ισοφαρίζει στο 34'. Δύο λεπτά αργότερα ο Καντεράμπεκ έβαλε εκ νέου μπροστά τους γηπεδούχους. Μέσα σε τρία λεπτά η Λεβερκούζεν πέτυχε την ανατροπή με τον Ντιαμπί στο 73' , τον Σικ στο 76' και τον Αλάριο στο 90+1'.

Από εκεί και πέρα η μάχη για την 4η θέση καλά κρατεί. Η Φράιμπουργκ ηττήθηκε 4-1 από την Ουνιόν Βερολίνου στο Europa Park και έτσι κινδυνεύει από την Λειψία, η οποία την Κυριακή υποδέχεται την Άουγκσμπουργκ. Παρέμεινε στην 4η θέση με 55 πόντους. Από την άλλη, Ουνιόν Βερολίνου εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς έφτασε τους 54 πόντους στην 6η θέση.

Ο Πρέμελ άνοιξε το σκορ για την Ουνιόν στο 11ο λεπτό, ενώ γκολ του Χέλερ ακυρώθηκε μέσω του VAR στο 25ο λεπτό. Ο Τρίμελ έκανε το 2-0 στο 30', ενώ ο Μπέκερ στο 41ο λεπτό ανέβασε ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Ο Χέλερ μείωσε στο 61' με το VAR αυτή τη φορά να του κάνει το χατίρι. Ο Σέφερ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90'.

Η Κολωνία ηττήθηκε 1-0 από την Φράιμπουργκ, όμως πανηγύρισε έξοδο στην Ευρώπη. Έμεινε στην 7η θέση με 52 πόντους, η οποία δίνει Ευρώπη καθώς στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας αναμετρώνται η Λειψία και η Φράιμπουργκ που έχουν πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος.

Τέλος, η Ντόρτμουντ, η οποία έχει εξασφαλίσει την 2η θέση της Bundesliga πέρασε εύκολα από την έδρα της υποβιβασμένης Γκρόιτερ Φιρτ με 3-1. Ο Μπραντ άνοιξε το σκορ στο 26', ενώ ο Νγκανκάμ ισοφάρισε στο 70'. Ο Μπράντ (72') και ο Πάσλακ (77') διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Bundesliga

Η τελευταία αγωνιστική

TAGS BUNDESLIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ