BUNDESLIGA

Bundesliga: Η Χόφενχαϊμ προσγείωσε την Μπάγερν, απώλεια και για τη Στουτγκάρδη

Ο Κρίστοφ Μπάουμγκαρτνερ της Χόφενχαϊμ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπάγερν για την Bundesliga 2021-2022 στην "Πρετσέρο Αρένα", Ζίνσχαϊμ | Σάββατο 12 Μαρτίου 2022
Ο Κρίστοφ Μπάουμγκαρτνερ της Χόφενχαϊμ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπάγερν για την Bundesliga 2021-2022 στην "Πρετσέρο Αρένα", Ζίνσχαϊμ | Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 © 2022 MICHAEL PROBST/ASSOCIATED PRESS

Η Μπάγερν έμεινε στην επτάρα επί της Ζάλτσμπουργκ και η Χόφενχαϊμ το εκμεταλλεύτηκε και την περιόρισε σε ισοπαλία 1-1 για την 26η αγωνιστική της Bundesliga. Ισοπαλία 1-1 και για τη Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου (κόντρα στην Ουνιόν) που κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Η Μπάγερν ταξίδεψε στο Ζίνσχαϊμ για να αντιμετωπίσει τη Χόφενχαϊμ ύστερα από την επτάρα κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ και πλήρωσε την αργοπορία της να μπει στον αγώνα. Το τελικό 1-1 για την 26η αγωνιστική κρατάει ζωντανή την Ντόρτμουντ στη μάχη του τίτλου της Bundesliga, έστω κι αν οι Βαυαροί παραμένουν το απόλυτο φαβορί.

Το 1ο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τους γηπεδούχους να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ στο 32' χάρη σε γκολ του Κρίστοφ Μπάουμγκαρτνερ. Ο διαιτητής έδειξε ένα λεπτό καθυστερήσεις, αλλά τελικά κράτησε τρία, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να ισοφαρίζει σε αυτό το λεπτό με το 17ο εκτός έδρας φετινό τέρμα του, ισοφαρίζοντας και το ρεκόρ των Γιουπ Χάινκες και Τίμο Βέρνερ.

Στο 2ο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν αφυπνίστηκαν και ήταν εμφανώς ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Οι ευκαιρίες τους όμως δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ και η Χόφενχαϊμ απέσπασε ένα βαθμό που την κρατά ζωντανή στη μάχη της τετράδας, έχοντας πλέον συγκάτοικο τη Φράιμπουργκ, η οποία νίκησε 3-2 τη Βόλφσμπουργκ.

Στο Βερολίνο, η Ουνιόν υποδέχθηκε τη Στουτγκάρδη σε ένα οριακό παιχνίδι για τη μάχη του υποβιβασμού. Η ισοπαλία 1-1 κράτησε χαμηλά την ομάδα του Ντίνου Μαυροπάνου και ταυτόχρονα χαροποίησε τη μισητή συμπολίτισσα των γηπεδούχων, Χέρτα, η οποία παραμένει πάνω από τους Σουηβούς. Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν αρκετά καλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ένα χέρι στην περιοχή του Έλληνα στόπερ στο 40' έδωσε τη δυνατότητα στον Τάιγουο Αγουονίγι να βρει το νικητήριο γκολ από τη βούλα του πέναλτι. Ο Μαυροπάνος είχε καλή παρουσία κατά τα άλλα, όμως αντιμετώπισε και ορισμένα χτυπήματα και αντικαταστάθηκε στο 59'. Στο 90ό λεπτό, ο Σάσα Κάλαϊτζιτς έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας για τη Στουτγκάρδη, που ίσως αποδειχθεί "χρυσός" στο τέλος της σεζόν.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Bundesliga

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ