ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: 10 θετικοί στον κορονοϊό σε σύνολο 1724 τεστ

Δέκα μέλη ποδοσφαιρικών ομάδων αποδείχθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, στα 1724 τεστ που έκανε η Bundesliga στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου στο σύνολο τους οι Γερμανικέςομάδες έχουν επανέλθει στις προπονήσεις και περίμεναν από την Κυβέρνηση να δώσει το "ΟΚ" για σέντρα στην Bundesliga και τη δεύτερη κατηγορία του Γερμανικού πρωταθλήματος στις 9 Μαίου. Στο πλαίσιο αυτό από την περασμένη Πέμπτη η ομοσπονδία προχώρησε σε 1.724 τεστ κορονοϊούσε παίκτες, τεχνικά και ιατρικά τιμ και εργαζομένους που έχουν σχέση με τις ομάδες.

Τεστ που πραγματοποιήθηκαν από πέντε εργαστήρια σε όλη τη Γερμανία. Απ' αυτά προέκυψαν δέκα νέα κρούσματα τα οποία και αναφέρθηκαν στο Υπουργείο Υγείας ενώ πάρθηκαν και τα απαραίτητα μέτρα όπως για παράδειγμα η καραντίνα όσων βρέθηκαν θετικοί στο τεστ. Δεν δόθηκαν όμως περισσότερα στοιχεία για τους παίκτες ή τις ομάδες που βρέθηκαν τα κρούσματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής ομοσπονδίας Άνσγκαρ Σβένκεν σε mail που έστειλε και στις 36 ομάδες, αφ’ ενός τους ζήτησε απόλυτη εχεμύθεια σε ότι αφορά τα τεστ που υποβάλλουν και τα αποτελέσματα τους και αφ’ ετέρου προειδοποίησε ότι το δεύτερο κύμα τεστ, ενδεχομένως να φέρει στο φως και νέα κρούσματα.

Πηγή: News247.gr

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ