PREMIER LEAGUE

Μπόρνμουθ – Λίβερπουλ 3-2: Τα κεράσια σόκαραν τους Ρεντς στο φινάλε των καθυστερήσεων

@2026 Ian Walton/AP IMAGES

Έσπασε καρδιές η μονομαχία στο “Τερφ Μουρ”, με την Λίβερπουλ να αντιδράει στο προβάδισμα δύο γκολ της Μπόρνμουθ και να ισοφαρίζει αλλά τους γηπεδούχους να έχουν τον τελευταίο λόγο παίρνοντας τη νίκη με σκορ 3-2 στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα! Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε βρει την Λίβερπουλ να επικρατεί με 3-2 της Μπόρνμουθ στο “Άνφιλντ” σε ένα ματς που είχε χάσει προβάδισμα δύο γκολ και χρειάστηκε ένα γκολ του Κιέζα λίγο πριν το τελικό σφύριγμα για να την λυτρώσει και λίγους μήνες αργότερα ήρθε η… απάντηση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Premier League, με την Μπόρνμουθ να αποκτάει αβαντάζ δύο τερμάτων, την Λίβερπουλ να το “εξαφανίζει” και να έρχεται ως από μηχανής Θεός ο Αντλί στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων για να υπογράψει το 3-2 για την ομάδα του Ιραόλα.

Αποτέλεσμα που σήμανε μόλις τη δεύτερη νίκη για τα κεράσια μετά από τον Οκτώβριο και συνάμα την πρώτη ήττα για τους πρωταθλητές Αγγλίας μετά από 14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με τους Ρεντς να χάνουν μάλιστα για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν σε αγώνα πρωταθλήματος έχοντας δεχτεί γκολ μετά από τη συμπλήρωση του 90λέπτου.

Στα της αναμέτρησης, η Μπόρνμουθ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και μέσα σε έξι λεπτά απέκτησε σαφές προβάδισμα για τη νίκη, με τους Εβάνιλσον (27′) και Χιμένεθ (33′) να νικούν με κοντινά σουτ τον Άλισον, με την Λίβερπουλ να πηγαίνει όμως στα αποδυτήρια έχοντας βρει γκολ με γυριστή κεφαλιά του Φαν Ντάικ στο 45+1′.

Στο δεύτερο μέρος οι Κόκκινοι έψαξαν την ισοφάριση και την βρήκαν στο 80′ με εντυπωσιακό σουτ του Σόμποσλαϊ εκτός περιοχής, για να έρθει όμως η λύτρωση για τους γηπεδούχους στο φινάλε.

Εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, αδυναμία των παικτών του Άρνε Σλοτ να απομακρύνουν, με τη μπάλα να παραμένει “ζωντανή” στο ύψος της μικρής περιοχής και τον Αντλί να νικάει τον Άλισον μέσα από τη μικρή περιοχή, χαρίζοντας μία πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα του που την έστειλε στο +10 από τη γραμμή του υποβιβασμού.

  • ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ: Πέτροβιτς, Σμιθ, Χιλ, Σένεσι, Τρουφέρτ, Σκοτ, Κουκ, Χιμένεθ (85′ Τοθ), Κρούπι (67′ Κρίστι), Αντλί, Εβάνιλσον (90′ Ουνάλ)
  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Κέρκεζ (46′ Ρόμπερτσον), Βαν Ντάικ, Γκόμεζ (35′ Έντο), Φρίμπονγκ (59′ Τζόουνς), Μακ Άλιστερ (59′ Εκιτικέ), Γκράβενμπερχ, Βιρτς, Σόμποσλαϊ, Χάκπο (73′ Ενγκουμόχα), Σαλάχ

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

  • Γουέστ Χαμ – Σάντερλαντ 3-1 (14′ Σάμερβιλ, 28′ πεν. Μπόουεν, 43′ Φερνάντες / 66′ Μπρόμπεϊ)
  • Μπέρνλι – Τότεναμ 2-2 (45+1′ Τουανζέμπε, 76′ Φόστερ / 38′ Φαν ντε Φεν, 90′ Ρομέρο)
  • Φούλαμ – Μπράιτον 2-1 (72′ Τσουκουέζε, 90+2′ Γουίλσον / 28′ Αγιάρι)
  • Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς 2-0 (6′ Μαρμούς, 45+2′ Σεμένιο)
  • Μπόρνμουθ – Λίβερπουλ 3-2 (27′ Εβάνιλσον, 33΄Χιμένεθ, 90+5′ Αντλί / 45+1′ Φαν Ντάικ, 80′ Σόμποσλαϊ)
  • 25/1 16:00 Μπρέντφορντ – Νότιγχαμ
  • 25/1 16:00 Κρίσταλ Πάλας – Τσέλσι
  • 25/1 16:00 Νιούκαστλ – Άστον Βίλα
  • 25/1 18:30 Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • 26/1 22:00 Έβερτον – Λιντς

Η επόμενη αγωνιστική

  • 31/1 17:00 Λιντς – Άρσεναλ
  • 31/1 17:00 Γουλβς – Μπόρνμουθ
  • 31/1 17:00 Μπράιτον – Έβερτον
  • 31/1 19:30 Τσέλσι – Γουέστ Χαμ
  • 31/1 22:00 Λίβερπουλ – Νιούκαστλ
  • 1/2 16:00 Άστον Βίλα – Μπρέντφορντ
  • 1/2 16:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ
  • 1/2 16:00 Νότιγχαμ – Κρίσταλ Πάλας
  • 1/2 18:30 Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι
  • 2/2 22:00 Σάντερλαντ – Μπέρνλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ